Hur vill du ha din scones ? :)
Efter att jag vart och simmat med Jossan och Bellan idag lyxkade jag till det lite med scones till kvällsmat. Alltid lika gott med smör och ost på, eller att bara äta de rakt upp och ner som de är, utan smör eller något alls på som jag också tycker om. Haha ;) Men okej då, smör och ost, alternativt bara lite smör på är det bästa! Marmelad och sånt där har jag inte lärt mig tycka om än. Nåja, hur vill ni ha era scones.
När vi ändå snackar scones tänkte jag att jag lägger ut receptet som jag använder mig av. Brukar använda mig av läroboken i hemkunskap som vi hade på högstadiet.
Det här behöver du:
- 4 1/2 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 2 krm salt
- 50 g margarin
- 2 dl mjölk
1. Okej, du kan börja med att sätta ugnen på 250 grader och ta fram en plåt.
2. Sedan blandar du mjöl, salt och bakpulver.
3. Nu ska du fördela margarinet med fingrarna i mjölblandningen.
4. Därefter häller du i mjölken och arbetar i hop degen raskt med antingen en träslev eller direkt med händerna.
5. Är degen verkligen färdig? Den får inte vara alldeles för kletig. Tillsätt i så fall lite mer mjöl, bara lite. Du märker när degen är lagon och inte kletar fast sig på fingrarna.
6. Nu när degen är förberedd ska du dela den i två delar och tryck ut de båda delarna med mjölade händer på plåten.
7. För att göra det lite fint och sconesaktigt coh för att du lättare ska kunna dela kakan senare skårar du varje kaka i fyra delar. Därefter naggar du med en gaffel.
8. Vad väntar du på? In med den i ugnen genast! Låt den grädda i ca 10 minuter, beror lite på ugnen. Men du lär märka när de är klara, får en fin liten ljusbrun skorpa.
9. Dela varje kaka i fyra delar och servera direkt med det du nu vill servera med. T.ex. Smör och ost. TE ÄR ETT MÅSTE !! Te med honung ska de vara, tycker du inte om te får du helt enkelt lära dig dricka det. ;) Hihi

Sedan har jag kommit på ännu en variant på scones. I sconesen på bilden nedanför har jag tryckt i hallon men det funkar lika bra med blåbär. Tryck i bären i degen sist av allt precis innan du har knådat färdigt allt. Degen ska vara nästa helt färdigt. Detta eftersom bären kommer att göra degen väldigt kladdig. Sedan går det mycket bättre om du delar degen i små självständiga bollar istället, trycker ihop dem lite och sätter de i muffinsformar. Detta för att degen som sagt blir så fruktansvärt kladdig. Hehe Men gott blir det!

När vi ändå snackar scones tänkte jag att jag lägger ut receptet som jag använder mig av. Brukar använda mig av läroboken i hemkunskap som vi hade på högstadiet.
Det här behöver du:
- 4 1/2 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 2 krm salt
- 50 g margarin
- 2 dl mjölk
1. Okej, du kan börja med att sätta ugnen på 250 grader och ta fram en plåt.
2. Sedan blandar du mjöl, salt och bakpulver.
3. Nu ska du fördela margarinet med fingrarna i mjölblandningen.
4. Därefter häller du i mjölken och arbetar i hop degen raskt med antingen en träslev eller direkt med händerna.
5. Är degen verkligen färdig? Den får inte vara alldeles för kletig. Tillsätt i så fall lite mer mjöl, bara lite. Du märker när degen är lagon och inte kletar fast sig på fingrarna.
6. Nu när degen är förberedd ska du dela den i två delar och tryck ut de båda delarna med mjölade händer på plåten.
7. För att göra det lite fint och sconesaktigt coh för att du lättare ska kunna dela kakan senare skårar du varje kaka i fyra delar. Därefter naggar du med en gaffel.
8. Vad väntar du på? In med den i ugnen genast! Låt den grädda i ca 10 minuter, beror lite på ugnen. Men du lär märka när de är klara, får en fin liten ljusbrun skorpa.
9. Dela varje kaka i fyra delar och servera direkt med det du nu vill servera med. T.ex. Smör och ost. TE ÄR ETT MÅSTE !! Te med honung ska de vara, tycker du inte om te får du helt enkelt lära dig dricka det. ;) Hihi

Sedan har jag kommit på ännu en variant på scones. I sconesen på bilden nedanför har jag tryckt i hallon men det funkar lika bra med blåbär. Tryck i bären i degen sist av allt precis innan du har knådat färdigt allt. Degen ska vara nästa helt färdigt. Detta eftersom bären kommer att göra degen väldigt kladdig. Sedan går det mycket bättre om du delar degen i små självständiga bollar istället, trycker ihop dem lite och sätter de i muffinsformar. Detta för att degen som sagt blir så fruktansvärt kladdig. Hehe Men gott blir det!

Kommentarer
Trackback