Första advent

När jag vaknade i morse satt mamma och Sören och åt frukost vid köksbordet med det första ljuset tänt. Just det, första advent tänkte jag. Och julskyltning! Tanken att det bara är fyra veckor kvar till jul bildar en myskänsla inom mig men dock inte julkänslan. Var är den? Jag vill ha den.. Antar att det är för mkt annat att tänka på nu, i skolan och dansuppvisningar och allt den här helgen. Så får man inte jullov förrän den 22 december - endast två dagar före julafton. Tycker inte om att få lov så sent, för hur ska man kunna få fram jilkänslan när man bara har två dagar på sig? jaja, nu är det som det är.

När som ska jag sätta på mig kläderna och vandra till pigalle idag igen. Sista dansuppvisningen nu och laddar upp för att göra blåmärkerna på knäna ännu större ;).. Ses vi klockan 14.00 på pigalle ? :D
/ n

Sober


So here I go with all my thoughts I've been saving
So here I go with all my fears weighing on me



Älskar denna låt! Så fin, så sann! Värd att lägas upp på bloggen ;)


Dansuppvisning

Hej folket!
Gick upp i hysad tid idag för att ladda inför dansuppvisningen, så jag tycker att ni kan komma dit! ;)

PIGALLE
Lördag kl. 15.00 och 18.00
Söndag kl. 14.00
Håller på i ca en och en halv timme
50 kr inträde
BE THERE!

Igår eftermiddag hämtade jag Hanna från skolan. Vi åkte hem och bakade muffins för att överraska Jossan och Bellan när dem kom hem från skolan, det var ju deras 17-års dag igår! ;) Resten av kvällen var jag riktigt duktig, först sprang jag ca 5 km sedan plugg hela kvällen med lite smågluttnade på idol. Hinduismuppgiften blev färdig och sedan agerade jag chaffis och hämtade pappsen från hotell högland. Så det blev en riktigt nyttogöra kväll. Blir det nog denna lördagskväll också efter uppvisningarna. eller om jag hinner ska jag jag försöka skriva lite ikväll, behövs! Nästa textinlämning är redan i nästa vecka. Men ja vi får se. Min mysstund blir inte förrän imorgonkväll. Först julskyltning med Malin och kanske fler. Sedan ska Elina och jag ha en sådan där mysig övernattning igen med risgrynsgröt (köpt, felix, riktigt god!) och en massa tecknad film! Disney främst, men kanske också någon film som Anastacia ! :) Längtar redan.. 

/ n  

Tisdag

Morning!

Dags att gå till skolan nu. Sedan ska jag till mariagården på sånglektion, måste försöka jaga på lite referenser sedan miniorerna och konfirmanderna från kyrkan snart också. Få se om jag hinner med det idag. :) Informationmöte med Cultural Care den 6 december, mkt som ska göras förutom ansökan..

Nej, nu är det dags att hoppa i kläderna och sticka till skolan, idrott först på schemat!
ha en bra dag!
/ n

New Moon

Då så, New Moon i lördags!

Så galet mkt bättre än Twilight! (Om man nu jämför med boken)
Bättre filmat!
Bättre agerat!
Bättre effekter!

Allt var bättre!
Kristen Stewart gjorde Bella mkt bättre denna gång. I twilight bara störde jag mig på hennes fula miner och tyckte inte alls att hon passade till den rollen. Men de fula minerna var nästan som bortblåsta tack och lov! Dock fortfarande lika dyster, fast i New Moon ska ju Bella vara dyster så det passade bra! Varulvskillarna, perfekta! Vem säger inte ja till en varulvssnubbe i form av Jakob Black nu liksom ;). Ingen tjej under 30 minsann! ;) (Skulle jag tro) Victoria var klockren, håret hade blivit rödare och det är som det ska vara, eldrött! Charlie, underbart passande! Alice, perfekt, men det tyckte jag dock redan i första filmen liksom resetn av familjen Cullen. Edward är väl den enda jag inte är riktigt nöjd med. Mkt snýggare i Twilight, men jaja.. En liten grej så spela roll. Volterra var precis som jag tänkt mig, kunde inte ha blivit bättre! För övrigt finns det en rad smådetaljer som störde mig något men jag tänker inte ta upp det här för att avslöja för mkt, men jaja, kan i alla fall säga att det kändes som om de fått med allt det nödvändiga, som om jag nästan inte saknade något från boken. Så ja tack, kan denna nya reggisör göra om Twilight också!?
/ n



Jag och becca redo för New Moon ;)



Jag och Elina fjantade oss lite innan filmen. Tur att det finns de som är lika galna som jag ibland.  ;D


New Moon, nu är det inte långt kvar!

Fredagen blev en lyckad kväll tillslut efter att ha stressat ner till hotellet från Martin. Ville ju vara där strax innan 22 så man fick gratis inträde. Men självklart tog det lite längre tid än vad vissa räknat med när "vissa" var lite mer än lite onyktra. ;P Men tack vare att man är van vid att springa så hann i dit med den lilla marginalen. Becca fick skjuts på cykel av snälla Adam medan resten av oss fick ta oss dit snabbast möjligen till fots. När jag var framme på hotellet var jag redan genomsvett innan jag ens hunnit börja dansa.. haha ;P Var inte så mkt folk i går heller, i alla fall inte till en början. Men det blir ju vad man gör det till ;D och jag och Becca lovade varandra att ha träningsverk dagen efter så det var bara att sätta igång med dansen efter att vi druckit upp varsin rosa panter. Och efter ett tag var Höglands lilla minidansgolv fullt av folk, det krävs ju inte så många för att det ska bli det, host*. ;P
   Kvällens höjdpunkt var nog ändå när en snubbe kom ut på dansgolvet och och grappade tag om min och Beccas hand och bad oss följa med. Vi fattade typ ingenting och ville väl helst inte hänga med från början, jag menar man vet ju hur det kan vara och ofta, som pappa säger, ju mindre stad, ju fler sliskon. öhöö. Fast så var det verkligen inte i det här fallet. Den här snubben hade köpt den finaste champangen av den dyrare sorten för att fira att han blivit pappa till en liten grabb och han valde att fira det med oss. Snacka om att verkligen känna sig speciell, utvald liksom. ;D tsss..

Kakan jag bakde igår blev galet god, som jag ahde hoppats och hela blev uppäten. Synd bara att kussen lilla var sjuk och inte kunde komma. Men vi åkte förbi det stora och snygga tegelhuset i Vetlanda för att lämna lite mat och kaka till moster med familj.

Ikväll blir det NEW MOON! Tänk så länge som vi väntat på denna film och nu är det dags. Ett år går verkligen galet fort. Jag är såå taggad, längtar nu!! Om fyra timmar sitter vi i salongen, förväntansfulla. Men som sagt är bäst att inte har för höga förväntningar för eventuella besvikelser. Lär nog återkomma med kommentarer om filmen imorgon.

Ha en skön lördag! :)
/ n



Fredag, kaka och hotellet

Hej fredag! :D

Håller just nu på med att vänta på att kakan ska gräddas färdigt i ugnen. Har gjort en så kallad "den underbara lite lyxigare och svårare att göra kakan", som ursprungligen kommer från Malins mamma som nu har spritt sig till andra via Issa blogg. Den är verkligen galet god, får hoppas på att jag lyckas lika bra som när Malin och Issa bakat den. Ska nämligen till Vetlanda imorgon och ha lite födelsedagskalas för Jossan och Bellan med släkten. De fyller ju hela 17 år nästya vecka! Tiden går verkligen fort! På kvällen imorgon blir det sedan NEW MOON! Hoppas på en inte lika stor besvikelse som efter Twilight. Men som sagt, det är sällan en film fångar samma gnista som boken har. Återstår att se, längtar i alla fall.

Ikväll är det utgång-första gången för Becca. Vi ska ut en gäng till hotellet är det tänkt. Från början skulle vi egentligen till centrum men blev för komplicerat så ska försöka ta oss in dit någon gång mitt i december istället.  Känner dock att jag måste ta det ganska lugnt med tanke på att jag fick feber efter sprutan. Nu känns det dock mkt bättre, men ifall, ifall liksom.. 

Ne, nu har jag tänkt att jag ska läsa igenom sidorna till Naturkunskapsprovet nästa vecka så att jag får lite humn om det. Suck*. fast tycker ändå att det här med celler verkar vara rätt hyfsat intressant, så det ska nog funka. Sedan har jag en religionsuppgift om hinduism att skriva också. Fick dock en vecka extra på oss så det är inte lika bråttom men skönt att komma igång i alla fall. Är ju som sagt ganska mkt nu, skulle verkligen behöva tid till min roman men det är i stort sett omöjligt just nu. Får se om jag får lite tid över att skriva på söndag. Hoppas det!
Ha en bra helg!
/ n


Livsglädje

Dagen efter sprutan och än så länge inga värre bivärkningar mer än lite verk i vänster arm och vissa delar av vänster kroppshalva. Något illamående och konstig har jag också känt mig, men inte farligare än så. Tackar för det! Dock en massa plugg att sätta tänderna i nu. Började med svenskan och den är typ färdig nu. Skulle bara läsa en dikt och göra en "skriva vidare" uppgift. Det gick ut på att man ska beskriva ett landskap som egentligen beskriver en känsla. Jag valde livsglädje och här är resultatet: 

Solen går fridfullt upp bortom den sovande ängen
Väcker upp en ny dag
Lyssna!
Hör hur vinden susar genom trädens nyfödda blad.
Nedanför sträcker sig årets första tussilago stolt på sig,
så levande gul.
Långt borta hörs flodens eviga brusande.
En oändlig ström till havet,
som ger ett kretslopp utan slut
Fåglarna svävar lätt över den stilla ängen
Sången ljuder av glädje och låter vårens liv återvända



Vet att våren känns som en evighet härifrån men det får allt vara ändå.. För mig symboliserar våren livet så det fick bli så. Men tycker peronligen att resultatet ser ganska bra, sött! Skulle kanske kunna utveckla den något, men det har jag inte tid för, hehe, nu är det minsann annat som ska tas tag i. Som pyskologi, engelska och religion. Jaja, mkt att tänka på nu, but that´s life, sometimes..  

Ha det bra!
/ n


Vaccinerad

Ibland undrar jag om jag verkligen vet var jag har mig själv längre. Känner mig som ett förvirrat problembarn ibland som bara velar mellan olika alternativ och egentligen inte vet vad man vill.  Dock tog jag min ändå i kragen idag och staplade mot vårdcentralen för att vaccinera mig. Det tog ca 3 timmars väntetid innan jag fick sprutan. Tack och lov för att det är över nu i alla fall, så som jag har gott och övervägt att ta den eller inte ta den. Nu är det försent för att ångra sig liksom.

En sak är jag i alla fall säker på, och det är vad jag vill göra efter studenten. De ringde från Cultural Care idag och ställde lite frågor som om jag har barnerfarenhet, är ostraffad, har körkort m.m Jag fick också veta att informationsmötet kommer hållas i jkpg den 6 december. Så sände dem också ett mejl med lite inspiration inför ansökan och annat som ska göras. Lite pirrigt är det allt. Känns som om det faktsikt kan bli av nu, att det inte är npgor jag bara går och drömmer om liksom. Åh, jag vill, jag vill, jag vill! Au-pair till USA är i alla fall något jag vet att jag vill göra !

/ n

Ibland händer det att det förlutna kommer och knackar på dörren.
Det är ditt val om du ska släppa in det eller inte.
Men vad kommer att hända om man öppnar?

Vaccinera sig eller inte?

Lika bra att ge sig in på ämnet direkt. Vaccinera sig eller inte vaccinera sig? Det är den stora frågan. Självklart vore det bra för att framförallt inte bli sjuk och smitta andra. Men samtidigt vet jag ju att jag inte är i någon riskgrupp och tror inte att jag egentligen har så mycket att oroa mig för. Ändå gör jag det. Jag är rädd för svininfluensan, men nästan ännu räddare för vaccinet. Särskilt efter alla skräckhistorier om olika sortes biverkningar m.m. Man vet ju inte, jag menar även om det inte händer något nu kanske det kommer fram om tio år att man har blivit steril pågrund av det där himla vaccinet. Jag vill ju ha barn, jag vill kunna bilda familj!
   Jaja, om jag ska vaccinera mig så tror jag att det är min tur nu i veckan och i så fall kommer jag nog gå dit på tisdag. För det första har vi studiedag då, för det andra har jag i så fall några dagar på mig att bli frisk om jag skulle få feber efteråt. Måste ju vara pigg och kry till helgen; Utgång på centrum på fredag och New Moon på lördag! ;) Det kan jag ju verkligen inte missa !!

Ne, nu ska jag nog ta och plugga lite till. Ganska mycket i skolan denna vecka. Suck på det. Men idag har faktiskt hunnit skriva lite också och det känns bra! :)
/ n


Grattis Rebecca!

GRATTIS PÅ 18-ÅRSDAGEN BECCA !! :) <3





Du är bäst gumman och förtjänar världens bästa födelsedag! :) Du är som en sol som lyser upp mina mörkaste dagar. Tack för att du finns, Jag älskar dig så mkt! <3
/ n

Kunskap och framtid i Göteborg

Vaknade halv 9 idag så tänkte att jag lika väl kunde gå upp och få lite nytta gjort. Var så himla rött efter Göteborgsresan igår, så det var nästan lite tur att Elina började jobba klockan 8 idag så hon var tvungen att åka hem vid 11. Sedan somnade jag gott, nästan innan jag hann läsa färdigt två kapitel i boken jag läser, höhö.

Göteborg var en liten kort men trevlig resa. Vi åkte dit för att gå på en mässa om Kunskap och framtid. Dock las inte så jätte mycket av tiden till att kika runt på olika universitet för min del. Ja och Malin stod typ en timme och snackade med folk från Sts angående au-pair till USA. Jag är såå sugen på att åka nu! hihi.. ;) Men måste ansöka först, så får väl göra det snart. Men uppmärksamma nu; Jag och Malin har nog bytt förmedling. Jag trodde att jag var bombsäker på att jag ville åka med sts, tycker ju att de är bra och lutar ju på dem efter språkresan till Malta 2007. Men vi gick också, i sista stund innan vi skulle åka hem, till Cultural care och snackade med en tjej där. Och tro det eller ej, men på något sätt kändes det bättre och man ska ju gå på magkänsla, eller hur!? Den största skillnaden mellan de båda är väl egentligen att de här 200 timmarnas erfarenhet med barn som man ska ha kan vara att man har tagit hand om syskon och kusiner hos dem. Sts räknar inte med de timmarna som man har tagit hand om syskon (och andra släktingar) även om det är en bra erfarenhet också. Och för både mig och Malin, som har yngre syskon som vi har tagit hand om blir det bättre. Dessutom är cultural care den största au-pairförmedlaren till USA och har flest amiljer där. Så på något sätt tror jag nästan att det här blir ännu bättre, även om jag fortfarande tycker om Sts också. Så jag och Malin ska gå på informtionsmöte någon gång snart hoppas jag. Jag vill så gärna få hem alla ansökningspapper och sånt nu och bara åka iväg. Men det är mycket som ska göras om jag har förstått rätt. Det skönaste är i alla fall att jag nu med all säkerhet vet vad jag vill göra efter gymnasiet. :)
Sjlävklart hann jag ändå kolla på några universitet igår. Det universitetet som fick mest tid av mig var Lunds. Där samtalade jag med en trevlig tjej som läser till psykolog. Fick ett väldigt bra intryck måste jag säga. Trots att jag aldrig har varit i Lund känns det som bra och trevlig stad. :)

Så, vad gav den här dagen mig och vad kom jag fram till?
Jo,

*Au-pair efter gymnasiet, troligen via Cultural Care och helst vill jag åka någon gång i Augusti. Vart i USA jag kommer spelar egentligen ingen roll för det viktigaste är att de är en bra familj som jag klickar med. Men visst önskar man ändå de varma trakterna. ;) Typ California, Arizona, Florida eller liknade. Allra helst vill jag väl till kusten, men som sagt det viktigaste är ändå familjen.

*Ska jag plugga till pyskolog, socinom eller journalist vill jag göra de i Lund. Blir det dietist så vill jag nog helst hamna i Göteborg, alternativt Uppsala. Dock känns Göteborg bättre. Havet ni vet.. ;) hihi

På kvällen träfade jag sedan Elina. Vi hade lite te med rostade mackor mys medan vi kollade i olika brochyrer. Sedan tittade vi på "Tristan och Isolde" och fullständigt smälte framför Tv:n. "Fy vad han är snyyg alltså, Tristan in my heart!" haha, ja och lite flummande blev det ju också, självklart. ;)



Idag ska plugga tänkte jag, har psykolgi, samhäll och ett engelska tal som måste göras. Dessutom ligger romanen och väntar på att jag ska fortsätta skriva.. Suck, mkt att göra. Men ikväll blir det nog bio(Fame?), i alla fall filmkväll med Malin och Nico. :) Myyys!

Ha det en bra dag!
/ n

torsdagmorgon

Nu sitter jag här igen. Som många andra sovmorgonar när jag får tid över tänker jag att jag ska utnyttja den och sätta på datorn för att skriva och finjustera på projektarbetet lite. Blir det så? Självklart inte. Jag tänker alltid att jag först ska kolla facebook och sedan mejlen och så vidare, sedan fastnar jag någonstans på vägen. Blir galet irriterad på mig själv alltså.. haha ;P Har fått au-pair sjukan nu med, så surfar omkring och kollar in en massa sådana sidor. Börjar bli sjukt sugen på att åka nu alltså, men som sagt känns det fortfarande lite skrämmande. USA, det är ju så lååångt bort hemifrån.. Men imorgon ska vi till en mässa om Kunskap och framtid i Göteborg så då ska jag och Malin slänga ut oss frågor till Sts. ;D Sedan får vi se hur det blir, om jag ska åka vill jag ansöka så fort som möjligt. hehe..

Malin och jag lyckades verkligen att ge klassen träningsverk efter kicknbox-passet på idrotten i tisdags.  Synd bara att vi inte hann köra igenom allt vi tänkt, men så är det när man bara har en timme och måste gå igenom allt noga. Vi hann ju inte ens med avslappning och stretchning. Menmen, det var kul att se SPA07 jobba och svettas. Haha ;D

/ n

Beccas överraskningsfest

Lördagen blev en enda stor överraskning och det är just därför jag inte har nämt något om det tidgare.. Jag menar det skulle ju bli en överraskning och kunde inte riskera att Becca skulle gå in här och se något som skulle avslöja allt som vi har planerat sedan slutet av sommaren.. Och vi lyckades! Det gjorde vi verkligen. Beccas 18-årsfest blev en väldigt lyckad kväll!

Martin Och Becca var ute och käkade på restaurang igår för de firade nämligen 2 år och 5 månader. Sedan åkte de hem till Martin igen för att hämta filmen som Martin glömt hemma hos sig. Han bad Becca gå in och hämta den. Men när Becca kom in i köket låg det ingen film på köksbordet, istället spelades "Happy Birthday Rebecca" på låg volym och sedan hördes några svaga röster från sovrummet. De gömda bakom sängen reste sig upp och sjöng med i "Ja, må hon leva" och mötte Beccas förvånade ansikte.. Hon hade inte anat något alls, vilket gjorde det hela så himla lyckat! Resten av kvällen bestod av härliga människor och bra musik, galna lekar och roliga spel.. Väldigt, väldigt bra enkelt sagt.

TACK till alla er som ställde upp! Jag vet att det betydde väldigt mkt för Becca att ni var där. <3

Så nu blir det Disney on ice i februari att se fram emot.. :)
Wohoo!
/ n







Godis!

Nu är det dags att duscha och göra sig i ordning för kvällen.. Yeah! :) Blir nog kanonbra! :) Och jag har ätit min första godisbit idag på tio månader! Det kändes konstigt, på något sätt förbjudet när jag stoppade in den där centerbiten i munnen, men mina vänner hejade på och filmade ;) hehe.. Och det var väldigt gott, godare än vad jag väntat mig.. Men det är ju choklad vi snackar om, Choklad är ALLTID gott! ;D

/ n

Drömmer om samma person natt efter natt
Oftast vaknar jag av att jag har gråtit..
Vad ska det betyda?

Idol 2009

Ja, vad kan man säga mer än att det är Erik Grönwall som regerar i Idol 2009! :) Så galet, sjukt himla bra! Den killen slutar aldrig att imponera! ;)


Älskar fredag! :)

Fredag.. Tar en hemmakväll för att fixa och dona lite och vila.. Idol börjar snart så blir väl att titta på det en stund. Gå och lägga mig i hysad tid sedan också, ska upp och träna kick&box imorgon med min Elina! Föresten så hade vi en sjukt mysig övernattning mitt i veckan, tittade på true blood, drack te och åt fruktsallad med keso. :) Får vi verkligen göra om! Kommer verkligen sakna dig när du flyttar till Danmark gumman! <3

Så otroligt skönt med helg, ÄLSKA FREDAGAR!! :)

/ n

Saknar sommaren,
ge mig den tillbaka..!
Nu vill jag härifrån,
till något varmt ställe.
Jag drömmer mig bort
Men när jag öppnar ögonen
inser jag att jag fortfarande är fången av verkligheten


Biljetter till New Moon

Yes, för nu har vi reserverade biljetter till New Monn! WOHOO! ;D Dock inte till premiären som jag hade hoppats. Det är så att biljetter till populära biofilmer försvinner ganska fort. Jag hade mina aningar att biljetterna skulle släppas idag, eller rättare sagt jag visste att det var prelininärt biljettsläpp idag tack vare twilightsweden.se. Men på sf:s hemsida informerar de inget om det. Jag var till och med inne klockan 7.00 idag på morgonen för att kolla, men nej, inget tecken på biljettslätt.. Men sedan så hände det någon gång mitt på dagen när vi var i skolan och innan vi hann fatta det var det försent.. Visst, det fanns biljetter kvar att köpa men ingen av oss har kontokort som man kan betala med över internet + att vi hade fått sitta splittrade... Inte så kul kanske. Så vi sa att det är bättre att gå på lördagen kl. 21.00 då alla kan. För det är vikigare att vi ser filmen tillsammmans än att vi går på premiären splittrade. Det är ju inte hela världen att det är dagen efter man egentligen ville se den. Det löser sig alltid, som jag brukar säga.. ;D hihi..

Vad tycker ni att jag ska hålla tal om på engelskan? Några tips? Funderar seriöst på svininfluensen, men vet inte redigt. Att välja topic är nästan svårare än att få ihop själva talet.

Om en stund kommer Elina och vi ska ha en liten vardagsövernattning.. Imorgon ska jag sedan åka in till jkpg och hämta ut biljetterna. Ska jag kanske ta en sväng på Stadium också? ;) Annars kan jag ju alltid vänta tills tisdag då vi ska in igen.. ;D
/ n




RSS 2.0