Hejdå 2009!

Hejdå 2009!

Spänningen lider vid frågan vad det nya årtiondet kommer att erbjuda för spännande..

Nyåret börjas med att firas in hos Lilja och tacos med goa vänner, sedan lär det bära vidare till en annan fest med alla möjliga underbara människor. Det är så jag vill ha det. År 2010 vill jag fira in med personer som jag älskar! Vem vet, nästa år kanske jag inte är hemma.

Gott Nytt År allihopa!
HEJ 2010!

/ n

blogg 2010

I och med ett nytt år och ett nytt årionde tänkte jag att jag snart ska ändra på bloggen lite. För det första vill jag nog göra om layouten och det har jag duktiga och snälla vänner till, som Malin och Issa. :) För det andra tänkte jag nog göra om upplägget lite, lägga till fler kategorier och så. T.ex. en kategori om hur det går med boken, sedan en om mina au pair drömmar som förhoppningsvis blir verklighet. Nej, men det klart jag ska åka. Min fråga till er är nu: Om det nu är så att jag kommer till USA i höst, ska jag då fortsätta blogga på den här bloggen fast bara göra om den lite, eller ska jag helt enkelt starta en helt ny blogg? Hm, klurigt.. ;)
   Jag funderar även på en kategori med recept som jag vill dela med mig av. En tanke jag fick när Elina bad mig mejla över goda recept till henne när hon flyttat till Danmark så att hon har lite rätter att laga. Så då tänkte jag att jag likaväl kan pulicera de på bloggen där ni alla kan ta del av det. ;) Smidigt, enkelt och bra. :D

Btw, så tror jag att vissa personer har namnsdag idag. ;) hihi

/ n


2009 kommer snart också att nå sitt slut som alla andra år

Så var det bara fyra dagar kvar av år 2009. Alla tjatar dem om det nya året, alla längtar dem till år 2010 och hur det ska firas in. Själv tar jag det med ro än så länge, känner mig faktiskt inte så upprymd som jag borde göra. Det är ju 2010 vi snackar om, ett helt nytt årtionde, det är väl stort om nåt! Men för mig får 2009 gärna fortsätta lite till för jag gillar det. 2009 har varit ett riktigt bra år med många spännande, galna och minnesvärda dagar. Visst har det funnits svåra, tunga och ledsamma dagar också. Jag vet det, det var en vecka där i oktober som jag tror var den jobbigaste, konstigaste veckan i mitt liv då det nästan bara hände dåliga saker. Och några veckor i februari och mars där var inte heller för himla roliga och december har varit en hemskt stressig månad i skolan, vilket är himla dumt efetrsom det gjorde att jag aldrig fick någon julkänsla överhuvudtaget. Det kändes bara som om jag köpte alla julklappar för att jag var tvungen och lyssnade på julmusim för att jag var tvungen. Något pepparkaks eller lussekatterbak blev det inte på tal om. Det fanns det ingen tid i världen till. Men det var ju faktiskt inte de dåliga sidorna av 2009 som jag skulle ta upp här. Nejnej. För i det stora hela var det ändå ett kanon år! Och det började med nyårsfirande på Gran Canaria.. :)



En otroligt mysig vecka med Pappa, Jossan och Bellan! Och visst hände det galna saker redan här; Tv-team på tapasrestaurangen, flörtiga servitörer som jag även fick testa mina spanskeskills på ;D, pappas borttappade mobil, bestulen på pengar, Pappas lilla deltagande i Abba-showen på restaurang Roma och snygga (svenska) killar på planet hem (en satt på sätet bakom). Otroligt bra start på året!

Sedan gick veckorna och på sportlovet åkte vi till Åre med kören och Lukasgruppen.


.. och jag fick testa på slalom för första gången i mitt liv. På bilden ser vi Becca, Karin och Eva. Det blev inte bara slalom. Nej, utan också det här:

 
Seriöst så tror jag att det här var en av de bästa upplevelserna i mitt liv! Den känslan, helt otroligt, så obeskrivligt! Och att man fick köra själv också, underbart! Men det var annat roliga saker som hände också, som besök på holiday club m.m

Och så blev man 18 år den 20 mars! Och mina underbara söta vänner hade bakat åt mig till första lektionen för att fira, såå otroligt gulligt av dem! Jag var ute första gången på Valborg med Elina och massa annat folk, främst äldre på centrum i jkpg! :)

och så Berlin på påsklovet såklart!



Dagar då man verkligen kom närmare konfirmanderna, en riktigt lyckad resa och ibland saknar jag verkligen att vara konfirmandhjälpledare! Kommer aldrig glömma när vi skulle väcka de på hotellet och Eva knackade på fel dörr klockan 7 på morgonen och en trött snubbe som dessutom såg bakis ut tittade ut. Vi bara "ops, sorry". Sedan asgarv.

Sedan gick det snabbt fram till sommaren. Jag hade tur och fick världens bästa jobb på Öland i fyra veckor. Tiden på sportrea år 2009 lär nog bli oförglömlíg. Bästa och skönaste gänget och träffade nya underbara människor. Egentligen räcker det med att säga hur mycket jag längtar tillbaka till sommaren för att sammanfatta den. Tack vare att pappa köpte drömstället på Öland fick jag chansen till jobbet och tack vare sportrea träffade jag också Micke. Och den tiden var underbar så länge det fungerade. Men tillbaka till Öland. Midsommar, ärligt nog den bästa någonsin, i alla fall en av dem. Underbart att alla mina nässjövänner kom för att fira med mig och det blev verkligen sjukt lyckat!

Jag har börjat med min debutroman, projektarbetet. Och kämpandet med den pågår fortfarande. Jag har testat vattenskidor för första gången i mitt liv, likaså slalom. Jag har kommit så många människor närmare det här året och jag fascineras hela tiden av vad många underbara människor det kryllar av i världen. Det har knyts nya band även det här året men vissa band har även försvagats tyvärr och andra har stärkts.

Elina, min största fasa inför januari är att du åker, att du ska lämna mig. Tanken på att du flyttar till Danmark gör ont. Jag verkligen hoppas av hela mitt hjärta att jag ska finna pengar och tid till att åka och hälsa på dig. För dig vill jag inte tappa, dig vill jag föralltid ha kvar min vän!

År 2010 då ?

Jo, jag har funderat på det här. Och jag har faktiskt en liten lista i huvudet på mina nyårslöften inför det nya året. Okej, det jag måste göra år 2010 är följande:

- Bli färdig och även känna mig nöjd med min roman!
- TA STUDENTEN!
- Leva en dag i taget.
- Våga testa nya grejer! (Sånt älskar jag)
- Ta steget och lämna Nässjö, Sverige för att åka iväg som au pair till USA.

Ja, det var några ord från lilla mig.
Ha det underbart och ta vara på de sista dagarna i december. För sedan börjar Januari och ett nytt år, då blir det nya tag!
/ n




Julafton imorgon!

Jag har jullov!!

... och är precis hemkiommen från en mysig trerättersmiddag med tjejejerna. Blev verkligen en så bra kväll. Både maten och paketleken blev en riktig höjdare. TACK sötnosar, ni är för bra! <3

Men var är den äkta, underbara julkänslan. Jag letar men kan inte hitta den. Spårlöst försvunnen.. Vilket den har varit i sådär två, tre år nu.. :(

Men ja,ja..

GOD JUL TILL ER ALLA!

/ n


För mkt att göra för att kunna slappna av

Stessigaste perioden någonsin.. ?
Ja, men det känns ju så..

Jag vill slappna av. Jag vill kunna gå och lägga mig utan att känna att jag egentligen borde plugga istället, kunna sova utan stressen hela tiden påmind även under nattens timmar. Slippa vara trött på dagarna för att man antingen inte så ordentligt eller för lite. Det är inte sådana dagar nu, sånt finns det inte tid för. Jag längtar till lovet rejält nu!! GE MIG! NU, TACK! Men får vänta en vecka till..

Det är väl ganska uppenbart att det inte lär bli något bloggande inom den snaraste framtiden av ett par dagar(kanske en hel vecka?) Jag har en spanska, psykologi och en religionredovisning att göra. Också en viktig körövning på torsdag inför vi sjunger in julen på lördag(kl 17 och 19, missa inte!), julklappar och en lillejul att fira på söndag.

Natalia påväg !

Fredag! Äntligen fredag! och om ca två timmar ska jag hämta upp Natalia på stationen. Läängtar! Och ikväll ska va ta en myskväll med godis och Idol finalen. Heja Erik! :D 

Idag fick vi reda på att vi kanske får åka till Spanien ändå, med spanska steg 5, HELA gruppen, alltså INTE bara lilla gruppen som läser på distans. I så fall blir det i April. Yes, yes, yes!! :) Nästan så man måste fira ;)

Ne nu ska ja ta tag i städningen. Måste ju vara rent och fint när Natalia kommer.

Ha det fint!
/ n


stressens ohyggliga brand inom mig

Stressen bränner snart sönder mig från alla håll.. 
 
... och det enda jag vill är att skriva på boken och göra min au pair ansökan.
Jag vill finna julkänslan, vill köpa mina julklappar utan stress..
Men hur ska det fungera när alla skoluppgifter bara blir tyngre för var dag som går på mina axlar ? 
Det går inte, det funkar inte..  

Jag tror ni fattar vad jag menar..

Au-pair informationsmöte

Vaknade sjukt tidigt idag, hör och häpna, kl 5! Låg länge kvar och lyssnade till kaffebryggans pysande och mammas rörelser inne på toaletten. Jag kunde inte sova. Försökte, men det gick inte. Kände mig klarvaken plus att jag var hunrig så klockan 6 gick jag upp för att käka frukost. Jag vet inte vad det beror på, så mkt har jag inte sovit i natt. La mig ändå ganska sent. Antar att det har med alla tankar i huvudet att göra. Just nu är det en sak som snurrar i mitt huvud: Au-pair, au-pair, au-pair, USA, USA, USA!! Det är inte studenten längre, det är inte balen, inte stundentresor, inte oro för skolarbeten. allt det där känns väldigt avlägset just nu. Just nu är det bara alla förberedelser inför ett år som au-pair i USA som kretsar i mitt huvud. Jag gör upp planer i mitt huvud hur jag ska göra collaget och mitt personliga brev m.m. Jag tror Malin vet vad jag menar! ;) Jag vet att det inte är så bråttom med ansökan än eftersom jag inte vill komma iväg förrän i augusti, men ändå är det det enda jag kan tänka på nu. Jag vill bara börja med allting och skicka iväg det, bli matchad med en familj som jag tycker om, få allting färdigt så att bara väntan och längtan återstår. Men det är bättre att jag väntar och ger det tid och tänker att jag ska göra världens bästa ansökan. Det ska bli bra Supermegadunderbra!! Det måste det bli :)

Alla dessa tankar beror nog mkt på att jag och Malin med föräldrar var på Au-pair informationsmöte med Cultural Care i Jönköping igår. Där fick vi mer information och träffade en annan tjej som var i USA i ett år som au-pair. Sånt får en verkligen att längta ännu mer och jag blir verkligen taggad på att åka. Vi fick också genomgå en intervju där vissa frågor var på engelska. Jag var väldigt nervös inför det momentet men det gick bra. Jag berätade på engelska om olika lekar jag, Jossan och Bellan brukade leka som små. Bland annat om de här små dockorna som växte upp med våra plastelefanter och andra djur i djunglen. "Almost like Tarzan" . Vi bara skrattade och minnet fick mig verkligen att le, inte bara utanpå,utan också inombords. :)

Nu läääängtar jag gaaaaalet mkt !! :) Jag vill ta studenten och bli fri och sticka från Nässjö !! Jag vill se något annat, vill se världen och få erfarenheter för livet! Fast jag vet att när allt är spikat och klart kommer jag att bli feg och fundera över vad jag har gett mig in på. Så kommer det att bli, det vet jag reda nu. Men då är det bra att ha männsikor som stöttar mig och jag har världens bästa vänner och familj som gör det. :)

Ne, nu får jag sluta drömma och dra mig iväg till skolan. Börjar snart. Hejhopp!
/ n

Julgodis

Tack för mysigt julbakande i lördagskväll flickor!






Knäckäpplen förbereds. Väldigt mysigt måste jag säga! ;)


... och här har vi resultaten. Kan dock inte påstå att de blev så goda efter att jag "råkade" bränna knäcken. Men nåja, bättre lycka nästa gång! De var ju vackra att titta på i alla fall.


Resten av våra verk; tryfflar, trillingnötter och baci(nutella-julgodis som jag brukar kalla dem ;D ) Kanske inte direkt så vackert att den hade platsat "Hellströms och Almqvist kokbok", ser ju inte så proffsigt ut, hehe, men gott var det i alla fall ;)

You mean very much to me friends<3
/ n


Erik och Calle

Och finalisterna i Idol 2009 är Erik och Calle!
Ja, blev inte riktigt som min vilja
Tove hade varit värd den andra platsen..
men nåja, Erik är fortfarande med i leken i alla fall ;)
.. Dock lär inte Hanna bli särskilt glad när hon får reda på att Tove åkte ut imorgon..
Menmen, man kan ju inte alltid få som man vill.. ;P

Ha en bra fredagskväll!
/ n




Barnvakt och Idol

Suttit framför Idol med Hanna ute i Norrboda ikväll. Pappa och Ann-Marie är på julbord på hotellet så jag ställer upp som barnvakt snäll som jag är ;) Paus nu, innan vi får reda på vilka två idoler som går vidare i Idol. Erik är självklar. Likså Tove. Calle får åka. Det vore rätt så, att ha Erik och Tove i final. Hoppas, hoppas! Snart vet vi.. Heja Erik! :)

/ n

December!

Välkommen 1 december ! Nu är vi på väg mot julens mysiga och underbara dagar! :) Dock är hela månaden full av plugg som ställer sig i vägen och förstör julkänslan. Men för att få den bästa möjliga myskänslan finns ju en del man kan göra :)

- Samla några vänner för julpyssel och paketinslagning :)
- Julbak! Pepparkakor och lussekatter till all ära men glöm inte heller hemmagjort julgodis. Den egna favoriten är knäck och allt med choklad! ;) Det är smaskens!
- Köp era julklappar i tid, så att ni inte får stressa de sista dagarna.
- Skriv en egen önskelista till nära och kära.
- Ta en titt på julkalendern då och då för att få tillbaka känslorna man hade när man var barn. Gamla julkalendrar som "Mysteriet på Greveholm" eller "Julens hjältar" funkar ännu bättre.
- Skaffa en julkalender och räkna ner till jul.
- Julstäda och julpynta.
-Tänd adventsljusstaken varje kväll vid middagen.
- Lyssna på julmusik !
- Drick glögg med russin och mandel i!
- Risgryndgröt är ett måste, lika så julskinkssmörgåsen. ;)
- Samla familjen och klä granen tillsammans.
- Läs bibeln och gå till kyrkan, i alla fall en gång. (Får ju inte glömma varför den riktiga orsaken till julfirandet. Tips är "vi sjunger in julen", Nässjö kyrka, den 19 december) '
- Se till att åtminstone se ett luciatåg, ännu bättre om du är med i ett.
- Umgås med människor du älskar, tala om det för dem!
- Försök hitta en lugn stund och njut av nuet.

En absolut guldkant dessa veckor innan jullovet blir när Natalia kommer under luciahelgen :) Snart är röstningen färdig för Nässjö Lucia också. Var och lämnade familjens röster idag så nu är det fixat. Bara att hålla tummarna för Becca nu! :)

Tvingade mig upp och kollade på julkalendern idag, har alltid varit och kommer alltid vara en tradition, i alla fall att se första avsnittet. Men, en STOR besvikelse. Det töntigaste och barnsligaste man kan komma på. Superhjältesaga. Jag fattar inte avrför allt ska vara så överdrivet nu för tiden. Julkalendern tycker jag ska vara för alla, även föräldrar och äldre ska tycka att det är roligt att följa. Ungefär som Mysteriet på Greveholm. Tyvärr verkar det som om det aldrig kommer komma något sånt igen. :( Om inte jag och Malin skriver manuset vill säga ;)

Hoppas ni får en mysig december månad! Det ska jag försöka ha!
/ n


RSS 2.0