December!

Välkommen 1 december ! Nu är vi på väg mot julens mysiga och underbara dagar! :) Dock är hela månaden full av plugg som ställer sig i vägen och förstör julkänslan. Men för att få den bästa möjliga myskänslan finns ju en del man kan göra :)

- Samla några vänner för julpyssel och paketinslagning :)
- Julbak! Pepparkakor och lussekatter till all ära men glöm inte heller hemmagjort julgodis. Den egna favoriten är knäck och allt med choklad! ;) Det är smaskens!
- Köp era julklappar i tid, så att ni inte får stressa de sista dagarna.
- Skriv en egen önskelista till nära och kära.
- Ta en titt på julkalendern då och då för att få tillbaka känslorna man hade när man var barn. Gamla julkalendrar som "Mysteriet på Greveholm" eller "Julens hjältar" funkar ännu bättre.
- Skaffa en julkalender och räkna ner till jul.
- Julstäda och julpynta.
-Tänd adventsljusstaken varje kväll vid middagen.
- Lyssna på julmusik !
- Drick glögg med russin och mandel i!
- Risgryndgröt är ett måste, lika så julskinkssmörgåsen. ;)
- Samla familjen och klä granen tillsammans.
- Läs bibeln och gå till kyrkan, i alla fall en gång. (Får ju inte glömma varför den riktiga orsaken till julfirandet. Tips är "vi sjunger in julen", Nässjö kyrka, den 19 december) '
- Se till att åtminstone se ett luciatåg, ännu bättre om du är med i ett.
- Umgås med människor du älskar, tala om det för dem!
- Försök hitta en lugn stund och njut av nuet.

En absolut guldkant dessa veckor innan jullovet blir när Natalia kommer under luciahelgen :) Snart är röstningen färdig för Nässjö Lucia också. Var och lämnade familjens röster idag så nu är det fixat. Bara att hålla tummarna för Becca nu! :)

Tvingade mig upp och kollade på julkalendern idag, har alltid varit och kommer alltid vara en tradition, i alla fall att se första avsnittet. Men, en STOR besvikelse. Det töntigaste och barnsligaste man kan komma på. Superhjältesaga. Jag fattar inte avrför allt ska vara så överdrivet nu för tiden. Julkalendern tycker jag ska vara för alla, även föräldrar och äldre ska tycka att det är roligt att följa. Ungefär som Mysteriet på Greveholm. Tyvärr verkar det som om det aldrig kommer komma något sånt igen. :( Om inte jag och Malin skriver manuset vill säga ;)

Hoppas ni får en mysig december månad! Det ska jag försöka ha!
/ n


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0