Studentmössan och kuvertet gjorde min dag!

En kanonbra dag, tack vare en studentmössa och ett kuvert. :)

Men på morgonens mattelektion blev det inte mkt gjort. Satt där med Angelica och snackade nog mer strunt än att räkna ut funktionella grafer. Har kommit på att jag är otroligt trött på matte nu, inte bara matte föresten, skola överhuvutaget. Det satt jag i min egna lilla värld och tänkte på i morse. Men sedan fick vi hämta våra studentmössor och då kändes allting genast mycket bättre. Elias sa någonting om att det bara är 100 dagar kvar till studenten ungefär. Jippi! Nedräkningen börjar nu med studentmössan i min hand. ;) Jaja, i alla fall, studentmössan låg i en svart, fin kartong tillsammans med champangeglaset och det andra. Det som saknas är tröjan, men den antar jag att jag får senare.. ;)




När jag sedan kom hem och såg att det låg ett rosa kuvert på bordet blev jag ännu lyckligare, hann knappt få av mig ytterkläderna förräns jag rivit upp det. Och på första sidan står det: Grattis Nathalie! Du har blivit antagen till vårt au pair program. Lyckorus, bubbel! Nu börjar det verkligen, nu har jag tagit det första steget. Nu ska jag bara börja fundera över hur jag vill göra min au pair video och lite sådant. Det stod också i brevet att mitt preliminära avresedatum är den 2 augusti. Egentligen hade jag skrivit att jag helst vill åka i början av september men eftersom jag också skrev att jag kan åka som tídigast 1 augusti blev det så, men det kanske bara är bra eftersom jag har hört att man ofta kommer iväg lite senare ändå. Eftersom jag ansöker så tidigt så kommer det troligen dröja ett tag innan jag börjar matchas med familjer. Men som hon sa i telefonen i onsdags, man kan ju aldrig veta. Kan hända att det helt plötsligt dyker upp en match och då är det ju bäst att hålla koll. Jag hoppas verkligen att jag hittar drömfamiljen som ska få mitt år i USA att bli det bästa i mitt liv.



Ibland känns tanken på att åka iväg och bo så länge i stora USA med en familj som jag inte ens har en aning om vilka dem är än. Klara mig utan familj och vänner här hemma i Sverige, tryggheten. Det gör mig nervös. Men jag vill,  jag kan och jag vågar. Jag kan inte missa chansen att få uppleva en sådan här dröm.

Live your dream!
/ n


Antagen till au pair programmet!

Idag ringde de från Cultural Care i Stockholm och tackade för en jättetrevlig ansökan. Blev helt pirrig när jag snackade med henne i telefonen. Hon berättade att jag kommer få hem ett brev med lite mer information och sådär, troligtvis kommer det imorgon eller på fredag. Jag kommer att få ett eget konto på deras sida där jag kan logga in och kolla när jag har fått matchningar och sådär. Så nu är jag antagen, nu är jag på gång! Såå pirrigt alltså, men så spännande! Kanske är det början på mitt livs äventyr...
/ n  

Negativt att inte växa upp ?

Jag tänkte faktiskt ta att svara på en kommentar från en anonym person som jag hade fått på mitt tididgare inlägg:

att inte växa upp är inte alltid något positivt....


Okej, för att göra det lite tydligare. Jag menar inte riktigt så som du säger, jag menar inte att man ska låta bli att växa upp. Självklart ska man bli vuxen, ansvarsfull, troligtvis skaffa familj, uppfostra sina barn, jobba och göra sina egna val i livet. Det är ju livets gång, att åldras är normalt. Samhället skulle ju inte fungera om alla fortfarande sprang omkring i lekparken eller satt hemma och lekte med bilar och dockor hela livet, och det skulle ju inte alls vara positivt då..

Däremot tror jag att det är positivt att ha kvar lite av det där barnasinnet inom sig och att man vågar ta fram det ibland. Jag tittar fortfarande på tecknat, särskilt Disney och jag älskar det! Jag njuter av att vara med barnen på dagis och leka olika lekar, sjunga välbekanta barnvisor och dega med playdoog deg. Till exempelvis nu senast: Disney On Ice, det var vi och alla barnen med föräldrar ungefär, likaså när jag och Becca var på Prinsessan och Grodan på bio. And so what? Glädjen jag fick ut av det kan knappt mäta sig med något annat. Att "tönta" sig med sina vänner är ju också bara för härligt ibland. Så därför tror jag inte att det är någon nackdel att ha kvar en del av barnet inom sig. Jag tror att det kanske gör människor mindre stela, mer avslappnade i sig själva och kanske till och med lyckligare. Det blir som en trygghet och sen vet jag inte hur många av er som känner så och håller med. Kanske är det bara jag? För mig betyder det i alla fall väldigt mycket eftersom det gör mig lycklig och glad när det behövs. Men självklart håller jag på att växa upp som alla andra. Ibland känner jag mig hur vuxen som helst och självklart kan jag ta hand om mig själv som vilken annan vuxen människa som helst. men jag hoppas innerligt att barnet inom mig aldrig försvinner helt, för det skulle vara tragiskt. 

Man kan vara både vuxen och ha barnasinnet kvar vilket visst är positivt. (Har svårt att se hur det inte skulle vara det.) Men tror faktiskt att allt för många saknar det idag..tyvärr..

/ n


P.S Kommentera gärna ;)
Kanske tycker ni att jag är helt blåst ?

Inom mig bor fortfarande ett barn

"Man kan inte alltid vara ung, men barn får man vara hela livet"

(Anders Birkow)


Har tänkt på det och seriöst jag tror aldrig att jag kommer växa upp helt
Kommer alltid att ha en del av mitt barnasinne kvar
för ibland känner jag fortfarande hur det bubblar på insidan 
så det lilla barnet bor nog fortfarande kvar
någonstans inom mig..

/ n


Something special

Melodifestivalen deltävling 1 - Ursel..
Melodifestivalen deltävling 2- Såg jag inte så kan inte uttala mig..
Melodifestivalen deltävling 3 - Jodå, det börjar arta sig lite..

Jag trodde inte att det skulle bli så men jag sms röstade, två gånger dessutom, något jag slutat med för ett bra tag sedan. (i så fall är det i finalen jag bruar rösta) Och tro det eller ej men jag var sketnervös när de skulle ropa upp vem som gick till globen av Alcazar och Darin. Magen pirrade medan jag i mitt hjärta hoppades och glädjen sprutade inom mig när melodi nummer sju "You´re Out of my Life" ropades ut som finallåt. 
   Så trots att jag inte är fjorton år längre så finns kärleken kvar till den största tonårsidol jag någonsin haft. Den ligger där lite avsides och slår fortfarande och vid de rätta stunderna tittar den fram igen. Jag trodde att jag hade kommit ifrån hysteriåldern men om jag var på plats hade jag säkert blivit lika hysterisk som alla andra galna fans. Vilken nostalgi känsla! Jag var bara tvungen att sätta på mitt gama band och vips så visas en liten sjuttonåring på tv-rutan som dansar runt till "Money for Nothing". Åh, han har blivit stor! Han har växt upp och han har gått till final i Melodifestivalen 2010. Jag har också växt upp och min tonårsvägg med alla affisher på rummet är borttaget för länge sedan. Men igår såg jag glädjen i hans ögon och jag kunde inte låta bli att glädjas med och känna mig närinpå rörd.  
   Sanningen är den att Darin alltid kommer att ta upp en stor plats på min idolhimmel, jag kommer fortsätta köpa hans skivor och jag kommer i mitt hjärta alltid att tro på hans talang. Hans låtar kommer ge mig underbara minnen från tiden som var och för mig kommer han alltid vara något speciellt, trots att jag har växt upp. Det bara är så, helt enkelt. ¨






Från min Darin-tokiga-tid ;D .. Plötsligt förstår jag varför jag var så "kär" ;) Hahaha, så söt, så söt! Det här klippet minns jag speciellt då Jessica spelade in det och vi satt hela morgonen och tittade på det, om och om igen.. tss, det var tider det! Vilken nostalgikänsla! ;)


Hade tjejkväll igår med Malin, Issa och Anne. Har alltid lika mysigt och kul med er flickor, ni är otroligt bra !! :) 
   Det lutar åt bio med Hanna idag om ingenting kommer i vägen. "Alvin och gänget 2", en film som Hanna har tjatat om att hon vill se. Så visst, kan ju vara bra att öva sig att gå på bio med en sjuåring, och på så sätt samla på sig ännu en merit inför au pair året om allting går som det ska. :)
   Men först har jag en fet disk från igår som måste tas om hand innan mamma kommer hem och får damp, typ. Sedan måste jag plugga filosofi, helst. Gärna skriva lite också. Ännu bättre om jag hinner börja lite med engelska uppsatsen också. Jösses, hur ska jag hinna med allt ?
/ n

Känner på mig att det blir en bra torsdag :)

Jag sov ända till halv tio idag, längsta på hela lovet.. sköööönt. Kunde behövas efter en händelsrik natt, haha ;) Vi befann oss hos Eric som fick för sig att han skulle klippa Jim som gick med på det så Eric tog fram saxen och lekte frisör på toaletten och.. ja, resultatet blev som det blev. no comments. Men då vet man ju i alla fall att man inte ska gå till "Grönqvists salong" om det inte ska sluta med att man måste raka av hela håret för att man har en kal fläck mitt på huvudet. Stackare..


Inget dagis idag i alla fall, blir att gå dit imorgon istället. Folk kanske tycker tt det är konstigt att jag går dit utan att få någonting för det när jag redan har barntimmarna som räcker för att kunna ansöka som au pair. Men om ärligheten ska fram så trivs jag med det. Jag tycker om att vara där, jag älskar de små barnen och man får så himla mycket tillbaka. Tänk när du är depp och inte på världens bästa humör, men så kommer du dit och möts av ett stort leende och hela ansiktet utsrålar bus och glädje bara för att du kommer. Det ÄR underbart, man blir så himla glad. :)  

Men idag ser i alla fall planeringen ut så att jag ska till gymmet en sväng. Jossan och bellan skulle hängt med på sina gästpass idag men Bellan mår inte bra så det får bli någon annan gång. Sen så ska jag nog träffa Karin en sväång ikväll också, kommer bli supermys med lite kladdkaksbak och sådär. :) Sen sova hyfsat tidigt så jag är tillräckligt pigg för att umgås med barnen imorgon. :D

/ n

Disney make me so happy! :)

Eftersom jag har kommit i någon slags Disneyextas de senaste dagarna efter både Prinsessan och grodan på bio, Bf:s musikprojekt(disney) och slutligen Disney on Ice kunde jag inte låta bli at skriva en liten lista på de tio bästa disneyklassikerna.. :D Men det var inte lätt. De flesta var självklara för mig, men det fanns rätt många andra klassiker som jag ville trycka in på listan men ska det vara tio ska det vara tio.

Utan inbördesordning...

.. Oliver och Gänget nr 27 (1988)
Den Lilla Sjöjungfrun nr 28 (1989)
Skönheten och Odjuret nr 30 (1991)
Aladdin nr 31 (1993)
Lejonkungennr 32 (1994)
Pocahontas nr 33 (1995)
Ringaren i Notre Dame nr 34 (1996)
Herkules nr 35 (1997)
Tarzan nr 37 (1999)
Björnbröder
nr 43 (2003)

Ja, och vad kan man utläsa av det här? Joo, att 90-talet var ett väldigt bra årtionde för Disney. Det var nämligen då som de bästa Disney klassikerna kom ut. ;) Kolla bara år 1991, Skönheten och Odjuret, hur bra är inte bara den filmen liksom?!! Åh, det är ju så att man känner sig stolt att vara född på 90-talet. ;D




Pirrigt

Okej, nytt från au pair fronten. Som sagt så skickade jag in min ansökan i fredagskväll. Anne kom hit och kollade igenom allt först, hade ju lovat henne det. Jag fixade det sista och sedan skjutsade Anne mig till brevlådan för att lögga på det. Hon höll upp brevlådsinkastet och jag la ner det. Vi var helt exstas, hoppade och skuttade. Hur ska då bli sen när allting är färdigt och man vet vart man ska åka, när osv. Haha ;) 

Igår innan jag tog mig till gymmet såg jag att jag hade fått ett sms av Anna. Hon hade fått min ansökan och a att allting såg toppen ut. Nu ska hon bara få tag i alla mina referenser innan hon skickar allt vidare till Stockholm. Ohh, så pirrigt det här är. Det pirrar till av bara tanken. ;) 

Igårkväll kände jag verkligen hur jag bara ville härifån. Men jag vet att så fort jag lämnar tryggheten i den lilla staden kommer jag längta tillbaka. Eller det är vad jag vet av erfarenhet. Grejen är att det är ju inte själva Nässjö jag i så fall kommer längta tillbaka till, det är ju familjen och vännerna. Men jag tror det blir bra för mig att komma iväg, få se annat, träffa nya människor, få nya erfarenheter och en gång för alla sätta språket. 

Vi får se hur det går.. 
pirr pirr pirr  
/ n

Disney on Ice was amazing!

Min helg i bilder! :)


Becca och jag taggade.


Lingan: Men ska du inte fråga om en påse istället.
Lilja: Ne, men vi kan väl busa lite.
Haha !


Hade ett superbra och mysigt hotellrum. Becca och Lingan testar de lyxiga sängarna ;)


Martin och Lingan tyckte att Monkeys provhyttar var som lustiga huset.




Jag och Becca trivs som fisken i vatten bland alla disneygrejer..




Slush i en guppy/ Blunder ;)


På plats i cloetta center


Disney on ice


Lejonkungen



Lilla sjöjungfrun





Lilo och Stich





Peter Pan









En av de bästa helgerna på länge med underbara vänner. Disney gör mig så lycklig !! :) Det var verkligen imponerande så duktiga de är! <3

Linköping har ungefär lika många trafikljus som Nässjö har rondeller. "Om det inte blir grönt nu går jag ut och målar er gröna"
Haha, ibland funkar det att hota trafikljusen för att få som man vill.. ;D

/ n


.

Ibland är man inte lika stark som man tror. Ibland spricker plötsligt den där kraften som man tränat upp genom tiden och allting rasar. Då inser man att man överskattade sig själv.

Jag har ont i huvudet och hoppas på att en joggingrunda ska hjälpa. Behöver tänka!
Bilder från helgen kommer, lovar! Orkar bara inte just nu.

Mina vänner är mina superheroes! De är guld och tack för en underbar helg! :)

/ n

ansökan ska in, nu!

Är i full gång att kopiera min ansökan. :) (Alltid bra att ha en kopis, ifall, ifall )Nu är allt färdigt! Nu ska den skickas in! Men först ska Anne komma förbi efter jobbet om en stund och kolla igenom det innan hon åker med mig till brevlådan. Vill nämligen få iväg det innan jag åker till Linköping imorgon. Hoppas verkligen att allt är som de vill ha det nu, att mitt personliga brev är okej och att mitt collage är bra! Har verkligen lagt ner grymt mkt tid på allt så vill bara att det ska gå vägen nu.

Lite kort uppdatering om vad som händer i mitt liv just nu. Imorgon åker vi till Linköping. Disney on Ice, utgång, hotell och förhoppningsvis kanske träffa både Lisa och Micke. Vi får se om vi får ihop det. Skriver mer när jag är hemma på söndag!

/ n


Högskoleprovet igen !

Och så är man anmäld till högskoleprovet igen. Alltså ska man lida igenom den skiten igen. Jag kan inte påstå att jag ser fram emot det, det var inget att leka med förra gången. Stressa igenom alla frågor för att hinna och bara hoppas på att något var rätt. Suck, det känns tungt. Menmen de säger ju att det brukar gå bättre andra gången man gör det. Hoppas att de som säger så har rätt. Ska försöka vara lite mer förberedd den här gången, öva på fler gamla prov och så om jag nu hinner det.. :P

För er som fortfarande inte anmält er till högskoleprovet den 10 april men vill göra det. Gå då in på studera.nu och klicka er vidare till högskoleprovet. Anmälan ska ske senaste den 15 februari, alltså på måndag !
/ n

Idag flöt det på

Har faktiskt varit väldigt duktig och fått en hel del skrivande gjort idag, vilket känns toppen. Gick väldigt lätt att skriva idag och det kändes som om jag inte fastande någonstans som annars händer väldigt ofta. Har fått klartecken från vulkan att det tar ca 2-3 veckor att trycka upp boken från det att man skickar in och beställer exemplar. Att veta det gör planeringen lite lättare faktiskt. Men kommer nog försöka skicka den lite tidigare för att vara säker på att allt blir färdigt till projektarbetets dag. Så inlämningen till Stina får nog stå fast vid den 20 mars, min 19 årsdag, då också New Moon kommer ut på dvd. Den dagen jag har boken i min hand kommer vara en sådan lycka. Tänk vad skönt när allt är över och jag slipper att hela tiden känna denna tidspress. Missförstå mig inte nu, jag älskar ju att skriva, det är inte det jag menar. Det är bara det att man hela tiden har pressen på sig för att bli färdig till deadline. Man vill ju inte heller att det bara ska bli något ihopslängt slarv, jag vill att det ska vara bra och för att det ska bli det kommer det även krävas en del genomläsningar innan man skickar in allt. 

Hejhopp sportlov, jag har på känn att det blir mycket plugg och få sena kvällar.  ;P

/ n


Lyckan hör ihop med det goda

"Sträva efter att göra gott och du kommer att upptäcka att lyckan jagar efter dig"


Tycker att alla borde ta del av det här fina citatet. :)

Vampire diaries

Ny vampyrserie. Vampire Diaries. Torsdag. Kl 20.00. Kanal 6. Måste se! Känns verkligen som mig, Jossan och Bellan serie. Och slår vad om att vi kommer sitta fastklistrade vid tv rutan på torsdag, och förhoppningsvis många tosdagar efter det också. ;) Hehehe

Serien bygger på böckerna med samma namn av L. J Smith och handlar om Elena vars föräldrar tragiskt dogi en trafikolycka för fyra månader sedan. Hon och hennes bror försöker fortfarande anpassa sig till det nya livet hos sin mosetr(faster) Jenna som gör sitt bästa för att det ska fungera. Elena blir intresserad av Stefan som är en ny kille på skolan. Dock döljer han en mörk hemlighet. Han är vampyr.

Alltså det här får man ju bara inte missa. ;) Haha, får hoppas att mina höga förväntningar uppnås nu bara.. ;)
/ n


Toppenhelg!

Som jag redan avslöjat i ett tidigare inlägg så har jag haft en toppenhelg. Började med en storstädning efter skolan i fredags, fortsatte sedan med Buzz-spelande med Martin och Lilja innan vi drog oss vidare till nattljud för att lyssna på Becca och resten av musiktillägget. :) Senare åkte jag, Becca, Martin och Lilja raggarrundan på stan och gjorde lite väsen av oss ;) hehe.. Blev lite lek och så med bilen också och jag had verkligen en toppenkväll med dessa roliga, underbara människor. :) Var dock lite yr och illamående när jag gick och la mig senare.. Men skit samma..

På lördagen åkte jag och becca som sagt in till Jönköping för att ha BeccaNattaDag. :) Som alltid blev det väldigt mysigt och lyckat. Shoppade lite på Gina Tricot och hittade ett supermysigt café där vi både lunchade och tog en fika på maten. Sandy´s, dit kommer vi gå igen. En underbart bra och mysig biofilm på det och det kunde helt enkelt inte bli bättre! Tack Becca för en underbart mysig dag med dig, du är helt underbar och så bäst! :) <3

På kvällen var det tjejkväll hos Issa. Där fick vi supergod vegetarisk lassange och den himelskt goda kladdkakan som Issa och Malin är så himla bra på att göra. :D Vi såg på Melodifestivalen och en väldigt bra film, kommer dock inte ihåg vad den heter. Melodifestivalen ja! vad ska man säga?! Sämsta deltävlingen typ, väldigt dålig kvalitet på alla låtarna, var typ bara en som jag fastnade för lite och den gick inte ens vidare. ;P Och Ola har gjort ännu en låt till mig, dock är den förra mkt bättre tycker jag.. ;D Btw, vad har hangjort med frisyren? Inte snyggt, men men, tur att hår växer ;)

Ha det underbarT!
/ n

Bara för att jag superdiggar den här låten ! ;)


Prinsessan och grodan

Helgen har varit toppen, likaså disneys nya "Prinsessan och grodan". Som jag hoppats på hade den typiska disney touchen som alla de gamla klassikerna har. Den var hur mysig som helst och man blev så himla lycklig av att titta på den. Och exakt så ska det kännas när man ser på Disney. Äntligen en tecknad disney film som håller måtten för att få kalla sig klassiker och inte bara hela tiden de här animerade filmerna.

Kan verkligen rekommendera "Prinsessan och grodan" för alla disneyfantaster som jag och Becca. ;)
5 av 5 stjärnor, helt klart!




Always something to do

Livet rullar och alltid finns det något att göra. Har funderat och kommit fram till att rastlös inte existerar i min värld längre, rastlös, vad är det ?  Jaja, Boken går väl i alla fall lite framåt, har skrivit ca en timme per dag den här veckan och det är ju alltid något. Fotocollaget bara njuter jag av att få pyssla med. Nu har dock limmet tagit slut och i väntan på ett nytt får jag sysselsätta mig med andra, viktiga grejer.

Snart endast en vecka kvar till Disney on Ice med underbara vänner i Linköping. Kommer bli fett kul. Och jo, det känns konstigt att åka dit, med tanke på att jag inte varit där sedan... Ingen aning om vad det kommer framkalla för känslor. Men har kommit på att det var bra att det blev som det blev, hade nog aldrig funkat i längden. Lättare att leva med både plugg och skrivande om man bara har sig själv att tänka på. Men skit samma, jag älskar staden och jag kommer att ha sjukt kul med mina kompisar. Yeah!

Längtar tillbaka till sommaren 2009, men hoppas och tror att sommaren 2010 kan bli minst lika bra och händelserik som förra året. Student, student, student och förhoppningsvis mera sommarjobb på Öland. Jag hoppas, jag hoppas för det är dit mitt hjärta längtar!

/ n

Fotocollage



Ja, såhär ser det just nu ut på mitt bord. Foton hit och foton dit, klippa här och klippa där och så lite lim varstans. Så är det att göra fotocollage. Men ikväll har jag bara hunnit färdigt med en sida, eller inte ens den är helt färdig, men nästan i ala fall.

Ja, vad ska man säga? Jag visste att det skulle bli såhär. Hade egentligen tänkt att skriva hela kvällen lång.. Men blev det så? Nejdå, självklart inte. Borde jag har förstått när jag framkallade bilderna. Suck på mig. * Dock måste jag ju faktiskt få detta gjort också och det var så himla roligt att jag inte kunde sluta. Nu; Städa innan sängen. Inte riktigt lika kul.. :P

Ska göra världens bästa collage, sedan skickar jag in min ansökan. :)
/ n

My kicks !

Tycker fortfarande att mitt liv känns väldigt händelserikt just nu. Men jag njuter av kicken det giver min vardag.. :) 

Skrivandet verkade flyta på ganska bra idag och snart ska jag dra mig till gymmet. KICK!
Imorgon har jag sånglektion, sen ska jag trlogen om det blir som jag planerat gå till stan och framkalla bilderna till fotocollaget. Au pair drömmen ger mig en stor KICK!
På onsdag blir det kanske coco thai och senare Kick&box på kvällen. dubbelKICK!
På fredag, träffa vänner och gå till nattljud. KICK!
På lördag blir det bio med Becca i Jönköping. Prinsessan och Grodan. Längtar redan! ;) KICK!

Fyra månader kvar till studenten och massa saker som ska hända innan det. 
Bli färdig med boken. 
Trycka boken. 
Hålla boken i mina händer. 
Projektarbetets dag. 
Spanien, Torrevieja med spanska gruppen i steg 5. 
Körresa? 
Elina som kanske kanske kommer hem på påsklovet. 
Balen!
Studentfest!
Och tanken på att det kanske blir en stundentresa (?) i alla fall ger mig KICK KICK KICK!

Just nu känns det enklare än vad det borde göra och deppkänslan från i torsdags är som bortblåst, väntar dock fortfarande på den där stressexplotionen. Förr eller senare kommer den. Kanske imorgon, kanske nästa vecka.. Men hoppas att den dröjer..

Friends, you are my kicks in life!

Nu ska jag till gymmet!
/ n


btw, så sover jag ordentligt igen! är det inte underbart!?

RSS 2.0