Datorn orsakar sömnbrist

Jag borde inte sitta här, egentligen. För troligen var det datorns fel att jag inte kunde sova i natt. Satt uppe och skrev igårkväll och det gick ganska bra... Men ja, sen kom ju konsekvenserna av det. Skittrött idag efter nästan sömnlös natt. Ush, som sagt jag borde inte sitta vid datorn idag. Men gör det ändå. Vad är det här för himla beroende som har utvecklats? Känner ett behov av att varje dag gå in, kolla facebook, bloggen och mailen, i stort sett. Jag skulle nog behöva en datorfri dag. typ..

Sitter med engelskan och småtittar lite på idol. Paus nu. Men efter pausen är det dags för Erik. Yeah, då gäller det! ;)

/ n

Malin, Bli frisk och kom tillbaka till skolan. Det är inte samma sak utan dig! <3

Lifestyles

Jag säger bara det, my essay about "lifestyles" in english c sucks. Kan inte påstå att det har börjat bra, men har ju en timme kvar att skriva på fredag. Pallar inte, vet inte hur jag ska ta mig framåt. Minst fem sidor sa hon, MINST! Det är ett under om jag ens får ihop tre vettiga. Tycker faktiskt att det här ämnet är ganska svårt. Måste nog vara lite mer förberedd inför fortsättningen på fredag, annars: Hej IG !?

Är så trött. Men måste plugga religion nu.
Ska nog ut och springa en sväng sedan.
Underbart höstväder!

Jag saknar min systemkamera!
PUSS / n

"Light up the darkness"



(En gammal bild, sådär två år sedan)

tummen ner för skolmaten

Issa och jag sa att vi skulle blogga varsitt inlägg på hålet så får väl göra det. ;) Just nu sitter jag och väntar på fläskpannkakan som gräddas i ugnen. Åkte hem efter idrotten för att käka istället, så att jag är mätt inför sånglektionen senare efter skolan. Det serverades ingen god mat i skolan idag, som om det vore ovanligt. Och det blir ju inte bättre av att de nu har tagit bort filen och flingorna. Man hade kunnat tänka sig att det togs bort för att lägga pengarna på att göra skolmaten bättre istället, men inte. Tycker bara att det har blivit sämre. Till och med grönsaksbordet, som jag tyckte var så bra innan har försämrats. Även om man skulle äta ordentligt skulle maten inte hålla en mätt särskilt länge ändå, om man ska lita på vad andra har sagt. På senare tid har elever också både hittat plastbitar och metallbitar i maten. Vad är det om?  Pirogerna byttes ut förra veckan mot några himla äckliga istället. De förra var så mkt bättre, men skolan vill ju spara pengar så troligen är de äckliga mycket billigare då. Vi behöver riktig mat i skolan för att orka! Inte den äckliga näringsfattga och dåliga skit som vi får nu.. Tack och lov för knäckebröden! och morötterna! Och de maträtter som ändå går att äta som risgrynsgröten, pannkakorna, ungspannkakan och tacos. (som typ bara serveras en gång per termin ändå ;P)

Men orkar faktiskt inte bry mig längre. Har knappt ett läsår kvar så skit samma. Sedan kommer jag att slippa skolmaten, i alla fall på ett bra tag hoppas jag.

Ne, nu ska jag äta riktigt god hemmalagd fläskpannkaka. :)
/ n

Estonia



Idag är det 15 år exakt sedan Estoniakatastrofen. Den där september natten då Sverige berördes hårt av den största fartygskatastrofen i Europa sedan andra världskriget. Värt att nämnas. Det sägs att Estonia blandannat var felaktigt byggd, felaktigt godkänd och dåligt underhållen. Vid olyckan lossande bogvisiret och det drog med sig bogvisiret som också fungerade som ett kollisionsskott. Vatten forsade in och katastrofen var ett faktum, det gick knappt 40 minuter innan Estionia var borta från vattenytan. Endast 137 av 989 människor överlevde. 551 svenskar miste sina liv.

Och fortfarande idag, 15 år senare, är Estonias förlisning ett mysterium. Det råder gravfrid och därför kan fartyget varken bärgas eller undersökas via dykningar. Töntigt, kan man tycka. Jag menar, det är ändå viktigt att ta reda på den "sanna" orsaken till olyckan så att sådant kan hindras i framtiden. Frågan på hur Estonia sjönk och om vem som bar på ansvaret förblir nog ett mysterium i minst 15 år till, tyvärr.

Förra året skrev jag ett fördjupningsarbete angående Estonia. Är ni intresserade och vill läsa om Estoniakatastrofen kan jag tipsa om följande böcker: 
- Protokollet Estonia. Därför kommer det att hända igen av Holm, Mats Popova, Susanna
- Mayday Mayday Estonias undergång av Lundegård, Mats

/ n



Söndag

Ännu en söndagskväll. Jag har varit ute och sprungit och ätit kroppkaka från Öland. Har lämnat Micke på stationen för ännu ett jobbigt avsked. Jag hatar avsked, hatar, hatar! och jag hatar att jag tycker att det är så jobbigt! Antar att det jobbiga är att man inte vet när man ses nästa gång... Men ja,ja.. Ska ta och sätta mig lite med religionen snart. 66 sidor, prov, fredag! Där ca 35 sidor är inom parantes. Vaddå parantes, vad ska jag då läsa på? Tack min gulliga, generösa religionslärare, tack! Jag vet vad jag ska göra hela veckan..
/ n

Tack för helgen darling! <3

Lördag

Dagens gulligaste är helt klart Micke när han sover.. :) så sött! <3

Ska ta och försöka koncentrera mig på romanen en stund. Kan behövas. ;P
/ n

Studentmössa :)

Studentmössan kommer gå på sådär 1000 spenn. Okej, inte riktigt, men nästan..
Oj,oj det lär bli dyrt att ta studenten.. ;) Men så är det när man vill ha det bästa.. ;P
Men jag vet fortfarande inte säkert om jag vill ha diamantmössan eller brilliantmössan.
Diamantmössan har varit den populäraste de senaste fyra åren och brilliantmössan är en ny variant,
en ännu bättre sådan. Bättre kvalitet, bättre passform och läderskärm istället för plast. Dessutom är den vattentålig. Grejen är att om jag tar allt det som jag vill ha på; namn, klass, guldrand, insidan,
brinell där bak, så är prisskillnaden knappt 60 kr. Så det är ju knappt ingenting för att få en så
mycket bättre mössa. Dock vet jag inte om jag tycker att brilliantmössan är snyggare än diamant.
Jaja, än så länge finns det fortfarande lite tid för att tänka. Jag beställde brilliant, men kan fortfarande ändra.

Just nu har jag bara den där mössan i huvudet. Längtar som bara den till studenten. :)

/ n

studentmössa

Måste sova snart. Börjar en kvart tidigare imorgon. Det nämligen dags att prova och beställa studentmössa! :) WIIEE! Känns härligt! Tänk att det är 91:orna som tar studenten nästa år. :) Och så hotellet imorgonkväll, yeah!.. Jag är riktigt danssugen! :D

.. och så kommer Micke! :) Bäst! <3

Pussgodnatt!
/ n

IDOL

Har precis suttit och kollat på idol med mamma. :) Och jag har fått min nya, självklara favorit! Ingen mindre än Erik Grönwall. En sådan superhärlig röst, jag bara älskar den! :) Galet bra! På tal om idol, känner att jag har börjat följa det igen från och med förra året. Den enda hela säsongen jag har sett, då jag inte missade ett program var det första året, 2004 när jag var Darin galen. ;) Sedan har jag bara sett några avsnitt från varje år. Men förra året såg jag nästan varenda ett, tyckte att det var kul igen. Och i år har det bara rullat på. Får se hur det blir senare men så länge man har en favorit i tävlingen känns det roligare att följa. Tror det beror mkt på den nya juryn också.. Tycker att Laila, Anders och Andreas är så mkt bättre än den förra. De är schystare, känns mer avslappnade och vänskapliga. Tycker att de är härliga, sköna människor ! :)



Eric Grönwall är grym ! :)


Darin i idol audition 2004. Snacka om minnen! Den tiden. Lilla jag, 13 år, rent ut sagt smälte hemma i tv soffan när jag såg detta. Jag VAR galen.. jaja, mer om det någon annan gång .. :P haha

Ha det bäst !
/ n


Brinellmaran och Coco Thai

Brinellmaran. Jag nådde i alla fall mitt mål och sprang hela vägen utan att stanna. Sprang över mållinjen på sådär 64 minuter, 10 minuter bättre än för två år sedan. Jag är nöjd.

Nu får de fylla på buffébordet rejält på Coco Thai(särskilt currysåsen) för nu kommer jag dit! ;D

PUSS! / n

Jag älskar dig!

Mamma, du är mitt livs största stöd!
Det är du som får mig att hålla ihop
när allt annat runt omkring brister
Ärligt talat
Utan dig skulle jag inte vilja leva
Mamma, jag älskar dig så djupt!


Ett lite annorlunda skolarbete

Okej, någon av er kanske var i Vetlanda idag och såg två förvirrade (skåningar?) tonåringar med en barnvagn gå omkring på gartorna. Den unga mamman Elin var ute med sin två månaders gamla dotter Bella-Trix och sin väninna Jessica. De kollade på barnkläder, blöjor, förlovningsringar och bantningspiller. De verkade också vara förföljda av två andra tjejer med kamrorna i högsta hugg. Verkade dem helt borta? Verkade Elin som en alldeles för ung och omogen mamma? Lugna, inget var på riktigt! Det vara bara Malin, Nathalie och Isabella som utförde sitt arbete i psykologi med en hjälpande hand från Nico.

Okej, syftet var att Malin skulle spela ung, förvirrad och alldeles för utseendefixerad mamma och se hur folk på stan reagerade. Hon och Nico, som spelade väninnan, gick omkring på Vetlandas gator och butiker med en barnvagn där vi had elagt ner en docka. Och visst stirrade folk, visst gjorde de det. Men bäst var helt klart då Malin frågade om bantningspiller av något slag..

Expediten: Är det ditt barn..
Malin: Jaao..
Expediten: Hur gammal är barnet?
Malin: Två månader tror jag..
Expediten: Men då ammar du fortfarande.. ?
Malin: jaaao..
Expediten: Då får du inte använda sånt här.
M: nehee.. Men hur länge ammar man då?
E: Ja, det är ju olika. Men sex månader ungefär..
M: jaja

Ett sjukt roligt och galet skolarbete, väldigt annorlunda, men lyckat! ;) haha
TACK tjejer! You´re rock! ;)
/ n








torsdageftermiddag

Just nu vill jag bara hem.
Jag vill inte sitta kvar här och jag önskar att jag slapp gå på den sista lektionen, spanska.
Har verkligen ingen lust.
Trött och uttråkad.
En kopp kaffe med extra mjöl, tack! ;)
Efter skolan lär det inte bli särskilt bättre.
Ska tillägna kvällen åt matte C, prov imorgon.. :/
Har jag tur hinner jag kanske med lite romanskrivning också..
Skulle verkligen behövas.
Ska ha religionprov om två veckor också, 66 sidor !!
Tror han att vi inte har annat för oss på fritiden eller?
Oj vad jag klagar. Lever ju värsta goa livet egentligen.. ;P 
Menmen, så är det när man är trött och hungrig.. ;P haha

Jag längtar såå till helgen!

/ n



I miss you !<3

New Moon

Tredje trailern till New Moon! Vad ska man säga., hur många ska de göra egentligen? Känns som om jag snart har sett hela filmen, haha.. ;D Tänkte på en sak. I trailern ser Bella Edward i syne, men i boken hör hon hans röst.. (Därav den svenska titeln "När jag hör din röst") Något störande men ska inte kritisera i förskott.. Haha.. Ser fram emot att se hela filmen den 20 November med ett stort gäng! ;) Vi taggar!! :D


O.C :)

Har precis kollat på sista avsnittet av O.C, andra säsongen. Fick tillbaka säsong ett och två från Malin igår, blev så sugen på att kolla, så länge sedan. Har ju nästan glömt allt.. ;P Dessutom är det ett av de bästa avsnitten. ;)
   Tro det eller ej, men jag saknar O.C. Trots att sista säsongen spårade ur. Eller så är det bara det att jag saknar att följa en serie. Men jag vet inte, har inte riktigt fastnat för något ordentligt. Följde Gossip Girl ett tag. Men sedan har det inte blivit så mycket mer, missade några avsnitt sedan tappade jag lusten. Så har vi ju True Blood nu. Visst, har bara gått tre avsnitt än så länge, men jag vet inte. Hela serien är bara så B, om ni frågar mig. Men så tittar jag ändå... :P Vill liksom ge det en chans. Och så slutar det så spännande varje gång att man bara måste se nästa avsnitt för att se hur det ska gå.. Men jag ska kolla imorgon, tror jag.. Sedan får vi se. Tror inte jag ska fotsätta. Det enda det handlar om(än så länge, tycker jag) är sex,sex, droger, sex, droger, problem och så lite om kärlek och så lite om vampyrer. Ursäkta, men är det så vi vill att världen ska se ut? Inte konstigt att folk drogar ner sig tills de nästan dör liksom..

Ne, läggdags snart, är så trött. Och inte mkt matteräknande inför provet på fredag har det blivit heller. Nåja, får ta tag i det imorgon!






Föresten, har kommit på vad mina framtida barn ska heta. Visst, man hinner väl ändra sig men ändå, för skoj skull liksom. Drömma kan man ju alltid göra för tillfället. ;) Namnen i alla fall : Oliver och Nova
. Så sött! så fint! Haha pappan kommer inte att ha ett ord att säga till om .. ;) haha

Godnatt! / n


allt som du är Malin ;)

Malin och jag satt idag på hålet och skulle beskriva varandra. Vi kom inte så långt men konstaterade att vi skulle kunna skriva en lång lista.. Öh, ja men här är en början i alla fall..



Malin, du är:

Snäll
Glad
pratglad
social
rolig
lätt att umgås med
sammarbetsvillig
drömmare
duktig på att fantisera
diskussionsvillig
gullig
omtänksam
söt
snygg
ekonomisk
expert(särskilt på vissa områden ;) haha)
bloggberoende ?
ipodberoende
vågar ha en egen åsikt
gottegris
lagar god mat
idérik
flumig
härlig
kämpe
envis
trogen vän
livsnjutare
adidasfan ;)
galen
nattmänniska
ett stort stöd
bra lyssnare
och förstående
dig själv! :)

Ja, Malin, listan kan bli lång och ännu längre. Men jag tycker om dig precis som du är !! :) <3

Ingen söndagsångerst, tack för studiedagarna!

Studiedag imorgon! Bara för underbart! Ska ta tag i mitt liv och skriva på romanen tänkte jag. Gå en sväng på stan också, kolla efter synonymordbok på bokia och kanske lite skor.. ;) Sen Kick&box på kvällen. Studiedag på måndagar är typ bäst.. ! Ingen söndagsångerst, så skönt !

Scones och lång pratstund med Elina ikväll.. är så mätt, tappade räkningen på hur många jag åt.. Men det var gott i alla fall och sjukt kul att träffa Elina. Känner att det var väldigt länge sedan vi bara sågs för att bara umgås. Så min söndag har varit perfekt! Känner att jag för en gång skull har haft tråkigt vissa stunder i helgen. Tycker ändå att det har varit så fruktasnvärt skönt. Att bara va, att inte göra något, ha tråkigt som sagt. Jag kanske behövde det efter alla dessa helger jag har varit ute och fängt. Har varit första helgen jag är hemma i Nässjö på mer än en månad.. Haha, inte konstigt att jag har varit rastlös och nästan gjort alla läxor som är till i veckan. Bra, då kan jag lägga ner energi så skrivandet och så till matteprovet på fredag ;)
Puss godnatt!
/ n

KRÄFTSKIVA

Kräftskivan i fredags blev lyckad. :) Även om 15 pers fick dela på två pajer och två kakor så blev det så mycket över som en liten pajdel och en hel chokladkaka(som jag, Issa och Malin för övrigt delade på igår). Kakan so Issa och Malin hade gjort var gudomligt goda !! Det var som kladdkaka, fast ändå inte. Måste verkligen be om receptet !! :) Resten av kvällen bestod i stor del av att vi dansade så att hela Beccas altan gungade. Det var disney, det var 90-tal, det var all möjlig musik. Men kul hade vi och när jag åkte hem på kvällen hade jag nästan ingen röst kvar.

Roligast var att Jim blev grundlurad. haha.. Han tror fortfarande på att grädden till kakan var laktosgrädde. Han påstod att han "tyckte" att grädden hade smakat konstigt, sedan utbrast han att det var sista gången han käkade laktosgrädde!! Jag och Martin typ bara: "Men det smakade väl som vilken grädde som helst". Men i sjäkva verket så var det vanlig vispgrädde, ingen laktos där inte. Haha.. Dock kan jag säga att jag åt laktosgrädde igår och jag tycker faktiskt inte att det var någon större skillnad.. ;) ;P

Tack för fredagen med er!! Verkligen kul att det blev av!! :)




Högskoleprovet nästa !

Jag har anmält mig till Högskoleprovet !!

Under alla år har man hört tals om det där provet som kommer öka alla dina chanser att komma in på högskolan om du får bra resultat. Under all tid har jag tänkt att jag någon gång ska göra det. Och nu är det dags! Den 24 oktober kommer jag sitta i en lokal någonstans i Jönköpings län och skriva högskoleprovet. Jag vet egentligen inte om jag är redo. Blir man någonsin det? Men jag ska försöka att inte ha för höga krav på mig själv. Är ganska duktig på det annars. Då kommer jag bara att få prestationsångerst och hata mig själv om det inte går bra. Och man kan ju alltid testa igen, en andra chans. Visst, 350 kr är ändå en rätt stor summa bara för att skriva ett prov. Jag menar det är inte direkt så att man tycker om att ha prov. Men tror att det är extremt viktigt och bra att ha gjort det. För jag vet att även om jag inte gör det direkt efter gymnasiet, så kommer jag någon gång att söka in till högskolan eller universitetet. Eftersom jag pluggar samhäll.samhäll så kommer jag vara tvungen att göra det för att bli något. Är inte den typen som vill sitta i kassan till en ica butik hela livet. NEJNEJ! I framtiden vill jag kunna komma tillbaka till Nässjö och känna att det faktiskt blev något av mig. Att alla kämpiga, stressiga och prestationskraviga år i skolan gav något. Att det var värt allt slit. Så vill jag att det ska bli..

/ n

P.S Blir du också sugen på att göra högskoleprovet? Det är inte försent än.. Sista anmälningsdagen är den 15 september, alltså på tisdag. Anmäl dig på studera.nu :)

balklänning..

Kräftskiva ikväll, vi taggar! ;D Ska göra en paj sedan. En ny sort som jag aldrig gjort innan. Det är typ en chili-räk paj av något slag. Hittade receptet på arla..

Var på stan och kollade på balklänningar med mamma igår. Men hittade ingen som jag bara "WOW, den vill jag ha!". Jag ser ju min kläning framför mig, ungefär precis som ja vill ha den, blir lite kräsen då. Den ska vara i någon mörkare blå färg, gärna mot marinblå hållet och så lång med veck i kjolen typ.. Kanske har någon som kan sy om hon får ett mönster, så får se. Kläningarna för 2010 har ju inte kommit till butikerna än, så hittar kanske något då..

/ n

...

Jag tror jag tänker för mkt ... :P

Västervik! :)

Fick reda på idag att vi ska ta skolfoto imorgon istället för på fredag. Först: Panik! vad ska jag ha på mig. Sedan: skönt att få det gjort. Annars skullle vi ha blivit fotade på fredag klockan 14.05, en timme efter att vi slutat. Christian är så gullig som ändrade tiden till onsdag eftermiddag. Som vanligt vill han klassens bästa.. Kan man ha en bättre klassföreståndare? Ne, tror knappast det.. ;)

Helgen förövrigt var kanon! Micke kom och fick smaka lite på Nässjö innan vi åkte vidare till Västervik med Becca, Martin, Ebba och Eric på lördagsmorgonen. Trippen bjöd på åksjuka och spya(i en kurva dessutom), wakeboard och vattenskidor, hamburgare och blåbärspaj, tjejpromenad och mys på en brygga, grillning på en badplats och hjälp av en tysk att få fyr på elden, god mat och spökhistorier, liten säng och inget tält, pilkastning och en trevlig biltripp hem. TACK för helgen people! <3 :)

Lägger dessutom upp lite bilder:


Jag, Becca och Eric handlade mat inför dygnet i Västervik.



Eric och Micke taggade inför vattenskidor/ wakeboard.. :)



Lstar båten..



Ebba imponerade på vattenskidorna ;)



Hungrig? ;)



Vår "tjejpromenad"...



Hela gänget vid grillplatsen.. :)

Föresten så har jag fått the Sims 3 nu...(Tack love!<3) Nötanöta! Dock måste skolan och projektarbetet gå i första hand :/.. Malin kommer om en stund. Då ska vi sätta oss med det sista vi har kvar i svenskan..

/ n


onsdagstripp :)

Torsdag och regnet öser ner.. Bättre var det igår. Jag och Malin tog bilen för att hitta ut till Stina, våran handledare i projektarbetet. Hon hade gett oss en väg beskrivning via mejl och vi var inte alls så säkra på att vi skulle hitta. Men det gjorde vi, efter att ha kört lite fel en gång. Stina bor på landet, kanske 40 minuters bilande från Nässjö, mellan Tranås och Eksjö. Så otroligt fint var det! Vi bara njöt av färden. Vilken natur! Vi åkte förbi värsta herrgården och vi var tvungna att stanna för att kolla. Alla hus låg så otroligt vackert nära en stor sjö. Dit skulle jag gärna åka igen bara för att se mig lite mer omkring.

I alla fall tiden hos Stina gick fort och det kändes fruktansvärt bra efteråt. Hon tror verkligen på våra idéer och tankar. Det känns som om arbetet kommer att gå bra med henne som handledare och Malin som hjälp och stöd. Jag ser redan fram emot resultatet!! :)

Ne, men nu måste jag dra mig. Kören snart!
/ n

RSS 2.0