skrivandet

Hej!
Får ursäkta för dålig uppdatering. Men känner att jag inte orkar . Känner att det är så mkt annat jag vill eller måste göra och då tappar jag lusten. Boken till exempel, som i stort sett är det enda som snurrar i mina tankar hela dagarna i skolan. Vill bara hem för att skriva hela tiden, och sen när jag väl är hemma har jag tappat inspirationen någon stans på vägen och vet inte hur jag ska fortsätta..

Jaja, Öland i helgen var i alla fall toppen! Hade superkul med släkten och Becca. Föresten så fick vi gratis glass av en snubbe på stranden. Det är inte varje dag kan jag säga.. ;D
/ n


Saknar dig ! <3


Fredag och ca 3 månader kvar till New Moon..

Fredag. Sitter och ska försöka skriva lite på projektarbetet; romanen.. Ska planerat med Issa till Malin ikväll för att äta tacos och kolla på film. Vi hade tänkt att hyra filmen om Knutbymordet. Verkar sjukt intressant.. ;) Kommer nog bli en lång disskusion mellan oss efter filmen.. "som alltid".. ;)

Jag och becca åker till Öland imorgon. Ska ha kräftskiva med pappas släkt. Det blir mys!! :)

Föresten, en rolig grej.. Hittade den andra trailern till "New Moon".  Nörd som jag är lägger jag upp den här på bloggen.. haha ;). Den känns bra. Tror nästan den blir bättre än Twilight. I alla fall i jämförelse med boken. Men man vet aldrig. Kanske kommer jag gå ut ur biosalongen den 20 november, besviken över att den inte var lika bra som väntat. Men böckerna är i och för sig alltid bättre. Vad kan man vänta sig liksom? ;P menmen, återstår att se..


glass!

Första dagen på det sista och tredje gymnasiedagen. Trött. Sov inte ordentligt så mkt mer än tre timmar i natt. Kunde inte. Det gick inte. Jag borde jobba med projektarbetet nu. Malin och Issa är påväg och det blir fläskpannkaka! :D Sedan tar vi med oss Becca och Nicco till Lekeryd för att käka den berömda, underbart goda  mjukglassen !! :)
see you!
/ n

Det sista sommarlovet är snart över!

Min muskel leker med mig ;P

Sista dagen på mitt sista (riktiga?) sommarlov har snart gått. Känner ingen panik, bara lite ångerst över att behöva sitta ner och plugga på kvällarna igen och att sommaren snart är slut. Så att man åter får vänta under flera mörka, kalla månader på att nästa ska komma. Men så har jag även lite förväntningar såklart. Förväntningar på vad året har att ge. Projektarbete. Psykolgi. Filosofi. Balen. Studenten. Klassresa(?). m.m. Det kommer bli ett jobbigt år. Men jag hoppas ändå att det blir the best year of life..

Så på sista dagen av mitt sista (riktiga?) sommarlov spenderade jag en stund på gymmet med Issa och Malin. Vi skulle testa på första gången så vi kom in gratis.. :) Men efter en och en halv timme i den svettiga, men fräscha lokalen står jag fortfarande kvar vid att gyma inte är min grej. Jag föredrar att gå ut och springa eller träna kick&box istället. Men vem vet, kanske kan man lära sig att tycka om det också. Men nej, någon gymavgift för den här hösten lär det inte bli. Det känns inte värt det. Men kanske någon annan gång i framtiden...

Nu ska jag sätta mig ner och fortsätta skriva på min roman.
Hejsvejs!

sommaren snart slut



Måndag och bara två dagars lov kvar! Sucksucksuck*.. Får ångerst när jag tänker på att sommaren snart är slut, den är alldeles för kort! Har ingen lust att börja skolan heller, däremot kan nog tredje och sista året på gymnasiet bli ett händelserikt och roligt år. Känner det på mig. Precis som sommaren 09.. ;) Skriver mer en annan dag .. :P
/ n

A Goofy Movie

Det här tillägnar jag dig Issa, du vet varför !! ;D haha






Skönaste filmen! Så klockren! och nu har jag den äntligen på dvd ;D

It´s a piece of cake

Funderingar inför framtiden

Sitter och funderar över framtiden. Om ett år är jag färdig med mina sex terminer på gymnasiet. Studenten är avklarad och jag ska ta ett kliv ut i stora världen. Med mindre än tolv månader kvar börjar tankarna snurra i huvudet. Vad vill jag göra sen? Vad ska jag ta vägen? Visst har funderingarna funnits innan och visst har man haft många idéer och drömmar. Men snart är tiden inne. Jag vill inte vakna upp dagen efter studenten och känna ångerst över att jag inte vet vad jag vill göra. Därför har funderingarna blivit mer på allvar nu. Jag har fortfarande tid på mig, men sedan innan vet jag att den har en förmåga att gå väldigt fort, vilket stressar mig.

Okej, för det första är jag nästan 100% säker på att jag inte vill plugga vidare direkt. Vill komma bort från skolbänken ett tag, göra något annat. Har länge funderat på att resa! Som sagt har jag och Malin snackat mycket om att åka som Au-pair till USA. Men tanken på att vara borta i ett främmande land, i ett helt år, på andra sidan jorden skrämmer mig  en gnutta. Kommer jag våga? Kommer jag stå ut när hemlängtan kommer smygande? England är ett annat alternativ för att vara närmare "hemma". Dock känns det som om man ändå ska åka kan man lika väl åka iväg långt, till en helt annan del av världen, typ USA. Australien kanske? Det lockar en del om jag ska vara ärlig.. Men ett helt år ?!!

Under hela morgonen har jag suttit och kollat på olika utbildningar som intresserar mig. Tack och lov känner jag mig inte helt vilsen ändå utan har mina olika alternativ. Detta har jag funderat på ett tag:

- journalist: Något jag funderat på sedan typ åttan skulle jag kunna tro. Jag har alltid tyckt om att skriva och har haft mina författardrömmar. Dock finns det väldigt mycket stress och press i journalistyrket. Pallar jag det? Är ju en person som stressar upp mig lätt och jag vet att jag inte mår bra av det i längden. Däremot är det något jag kan jobba med.

- dietist: Intresset för dietist väcktes för sådär två år sedan kanske. Mycket nog pågrund av tv-programmet "Du är vad du äter" , då jag fick reda på vad en dietist är för något. Älskade hemkunskapen med matlagningen i högstadiet och tycker det är intressant med kost och hälsa. Man får också arbeta med och träffa många nya människor. Dock väldigt höga intagningspoäng och svårt att komma in...

- psykolog: Höga intagningspoäng även här. Funderade länge på psykolog, vilket jag fortfarande gör lite. Att möta människor och kunna hjälpa dem stärker också en själv. I så fall skulle jag helst volja inrikta mig på barn. Men intresset har svalnat med tanke på att studietiden är fem år med ett års praktik. Jag kommer inte få jobb förrän jag är upp mot 30 bast!!

- socionom: Alternativet istället för psykolog. Även om det inte är alls samma yrke så är det fortfarande möten med människor som står i centrum. Fördelen är också att utbildningen finns på ganska många högskolor och Universitet i Sverige. Dessutom kan man välja om man vill jobba som till exempelvis kurator eller socialsekreterare. Detta är bara några alternativ.

Om man nu tittar på mina alternativ så kan man se att alla är sociala yrken, alla har på något sätt med möten att göra. Så sammanfattningsvis skulle man kunna säga att jag vill ha ett jobb där man möter människor. Vad jag än väljer kan jag fortfarande ha skrivandet som ett intresse, bli författare på deltid ungefär. Det kanske skulle vara något?



Jaa, jag har en del att fundera över.
/ n


Modell för en dag

Jag, Jossan och bellan var med på "Bli modell för en dag" i Borgholm när vi var på Öland förra veckan. Vi fick åka dit, till deras lokal vid strandgallerian och bli sminkade och sedan fotograferade. Allt var gratis. Det enda som kostade var om man sedan ville köpa bilderna, men det var inget köptvång. Fotografen var en härlig prick och måste säga att allt var väldigt kul, en rolig upplevelse. Hihi.. Skulle lätt kunna tänka mig att göra det igen. Här är lite av resultaten:















Hej Nässjö!

HEEJ!
Jag vet att ni har saknat mig, eller hur! ;) Nu är jag i alla fall hemma i Nässjö igen. Har spenderat några dagar med Natalia i Helsingborg. I fredags, när jag kom dit, åkte vi till en överraskningsfest. Det var en tjej i Natalias klass som fyllde år. När vi kom dit var dem i full gång med att leka lekar, så det var bara för oss att hoppa in. Vi fick var sitt djur och sedan skulle vi låta som detta och hitta våran partner, alltså den andra personen som hade samma djurläte. En sjukt härlig fest där godisjakt i trädgården ingick.. ;) När vi gick därifrån kan jag inte direkt påstå att huset var rent. Golvet speciellt, var helt nedkladdat efter krigen med sprutgrädde.. ;P Tycker synd om dem som skulle städa.. Menmen,  det var trevligt i alla fall..

På lördagen cyklade jag och Natalia ner till badet på gröningen. Vi solade och badade i några timmar innan vi stack in mot stan för att äta på subway. Mums! Senare på kvällen lagade vi tacos och träffade hennes vänner, Amanda och Daniella. Och jag kan stolt säga att jag har kört BMW i Helsingborg.. ! ;D wiie !

I söndags åkte vi till Gröningen igen. Men det var molningt och blåste en del så vi åkte hem igen. Vi tog det lungt och bestämde oss för att hyra film. Så det blev bilen även denna dag ;).. Vi hyrde "the chair", en rysare. Den var helt störd !! Men läskig... Kan säga att jag satt med kudden i beredskap ;P ..

Tack gumman för ännu ett par roliga dagar! Alltid lika kul att träffa dig!! :)

På fredag kommer Natalias syster Josefine hit. Jag kanske inte har sagt det, men mina systar och hon träffades på Malta när dem var där och umgicks en hel del. Så nu ska dem ses igen. Helt sjukt egentligen. Jag menar, Jag och Natalia träffades på Malta. Våra namn är ju rätt lika. Vi har båda en syster som heter Josefine. Och våra systar träffades på Malta som vi.. Helt galet! Men kul :)

Vet inte riktigt hur länge jag blir hemma nu. Ska till Micke i helgen, men vet inte riktigt när jag åker. Dock lutar det mot torsdag.. :) saknar dig för mkt!

Toppendag!

Åkte norrut på Öland idag. Först Byxelkrok och kollade in sportrea där inklusive hamnen m.m. Sedan åkte vi till Böda sand och stekte på stranden. Har varit en underbar dag . Sol och 25 grader!! TOPPEN! Jag bara älskar den svenska sommaren när det är så. Jag fick äntligen träffa Lisa idag också. :) Jag gav henne en Brieost, en tanke. Vet ju hur mycket hon älskar det! ;) Men nu är tiden här snart slut för min del. Jag, Jossan och Bellan ska vara med på Modell för en dag imorgon, sedan åker jag till Kalmar för att ta tåget till Helsingborg..  :)

/ n


Livet på Öland just nu

Är tillbaka i huset på Öland. Pappa och syskonen är på Ölands djurpark så jag sitter här i min ensamhet. Hade tänkt att hänga med först, men kände att det fanns annat jag ville göra en halvbra soldag som denna. Dessutom var det bara bra för pappa om han slapp att betala inträde för en extra person. Det är ju inte direkt billigt. Så istället gick jag till Borgholm på förmiddagen för att få tag i någon frisör. Jag hade inte klippt mig sen i mars. MARS! Det är liksom fem månader sen, nästan ett halvår!! Ja, ni förstår nog att mitt hår var en katastrof av slitna hårtoppar. Men hallå, har ju knappt varit hemma på hela sommaren.. En vecka typ. okej då, något mer men inte mycket. Och innan sommaren var det så mycket annat att tänka på så då hann jag inte heller. Så jag tänkte att nu tar jag tag i det på Öland. Och jag hittade faktiskt ett riktigt bra drop in ställe. 425 kr fick jag betala. Mycket pengar för att klippa och fräscha till hårtopparna, men det får man räkna med. Det ÄR dyrt att klippa sig. Sedan åkte jag hem och käkade lite innan jag cyklade till Köpingvik och Sportrea. Det var sig likt. Dock jobbade varken Lisa eller Fredde, de enda av dem som är kvar sedan jag jobbade. Hade ju tänkt att överraska Lisa, men hon är i Habo några dagar. Tror hon skulle komma tillbaka imorgon så får väl hälsa på henne då istället .. :P Är ju lite därför jag valde att följa med pappa hit igen ;) Dock träffade jag Klaes, han jobbar annars i Byxelkrok nu. Men han var i Köpingsvik en stund för att skriva skyltar. Rean börjar nämligen imorgon. Rea på redan reamärkta varor på sportrea, det ni! ;)  Sedan var jag en stund på stranden, pratade med Micke i telefon, sen åkte jag hem igen. Blåste en hel del, blev för kallt. Ska nog ut och springa snart, om jag orkar. Men förkyldningen har gått ner sig, så hoppas det ska funka. Har inte varit ute och joggat på en vecka nu. Längtar efter att få sätta på mig löparskorna och ge mig iväg.. Pappa och company kommer hem när som, så ska ta tag i disken tänkte jag..

Föresten har bokat biljetter till Helsingborg nu. Blir redan till helgen. Så jag åker tåg från Kalmar på fredag eftermiddag. Sedan blir det några dagar med Natalia. Verkligen jättekul! Var ett tag sedan sist nu. Så ser det förhoppningsvis ut, mitt liv fram till helgen.. ;)

/ n


Öland snart

I´m going home soon, my second place... Öland.. ;)

Pappa kommer snart. Sen sticker jag från Nässjö ännu en gång. Ett par familjedagar på Öland blir det.. :)  Längtar tillbaka dit som bara den. ;) Det känns bra, speciellt att få spendera lite tid med Jossan och Bellan för en gång skull. Känns som om jag inte träffat dem på typ hela sommaren.. Sen får vi se hur det blir efter det. Kanske sticker jag till Helsingborg, kanske går färden mot Linköping, Norrköping? Låter tiden avgöra det.. Bye People! See ya!
/ n

Söndag och hemma igen

Hotellet igår med goa vänner! = Väldigt lyckat!! Malin och jag delade på en rosa pantern, mkt god! Sedan dansgolvet resten av tiden med Malin, Anne, Martin och Eric! Sjukt kul !! :D Tack hörrni! Det blir vad man gör det till, verkligen !! ;D Hade knappast kunnat bli bättre.. Eller jo, ett större dansgolv önskas, så man slipper klämmas sönder.. ;P

Mår inte så bra idag, förkyldningen har förvärrats en aning. Men ska försöka ta det lugnt så åker jag med pappa och de andra till Öland imorgon.. :)

Har haft mysdagar med Micke i Sthlm :). Båt, stan, film, kortspel och lite sol. m.m. En sak är i alla fall säkert: Vi är grymma kockar! ;D




RSS 2.0