Jönköping ! :)

En galen systerdag i Jönköping och min garderob har blivit en tröja och ett linne rikare. ;) Dessutom hittade jag en sjukt mysig och gullig liten svart väska som man kan ha när man går ut. Har ju haft min gula innan. Men igår, när jag skulle till hotellet, märkte jag att den inte passar så himla bra med mina turkåsblå addidasskor.. :P Så det var då tanken slog mig att jag borde titta efter något nytt. Det känns bra, som en förnyelse. Livet har verkligen lekt med mig idag ! :) Jag tror att jag såg något fint idag.. En tappad mobil men ett nytt raggningsknep.. ;) hihi.. TACK Jossan och Bellan för en underbart rolig dag med er med mycket skratt. Ni fick mig på gott humör! :)

Dock måste jag ge tummen när på alla sliskon som finns där ute, särskilt när de är i onyktert tillstånd. Som på hotellet igår, blä, jag blir bara äcklad. Särskilt i mitt nuvarande tillstånd. Ofta man bara går fram till en helt random tjej och ger en äkligt, blöt puss på kinden. Man kan ju åtminstone säga hej innan man anfaller någon. Det är inte direkt något jag faller för i alla fall, då drar jag mig bara undan.. joou, vilka sliska typer det kan finnas alltså..

Ikväll ska jag agera chaffis åt pappa och Ann-Marie, sedan umgås med Issa. :)
Ha det bra!
/ n

Goodbye to love

Jag har inte skrivit på ett par dagar nu, men lugna bara. Jag lever fortfarande! ;D Ärligt talat så mår jag ganska bra också.. :) Jag hade mina deppdagar förra veckan, nu är det dags att börja om. Eller rättare sagt fortsätta därifrån man var innan. Jag menar snälla, man kan ju inte gå och gräva ner sig föralltid bara för att förhållandet tog slut, hur mkt man än älskader den andra. Och logiskt sett har jag faktsikt varit singel i nästan 18 år sammanlagt så varför skulle jag inte klara av det nu. Jag är nog ganska självständig egentligen, innerst inne. Missta mig inte nu, klart det kommer svackor, klart att det fortfarande känns jobbigt emellanåt. Men allting har ett slut och livet måste gå vidare trots motgångarna.
   Men nu är det Goodbye to love. Jag tänker inte ge mig in i något nytt på väldigt länge, åtminstone så vill jag inte det, orkar inte. Det är bara ett år kvar på gymnasiet, kanske sista året i Nässjö, det vet man aldrig. Hur många av mina nuvarande vänner kommer jag att ha kontakten med om tio år ? Bättre att ta chansen i akt och umgås med dem man helst vill så gott det går, kanske är sista året jag umgås med just dem. För sedan tänker jag sticka härifrån om ni så vill eller inte. USA Malin, Here We Come! ;D

Pysslet med tjejerna i tisdags kunde inte blivit mysigare. Vi lagade mat och satt sedan och gjorde fina smycken. :) Sedan åkte jag, Issa och Malin hem till Malin för att baka kladdkaka och titta på TV. :) Resten av veckan har jag hunnit skriva, fika med Ebba, träna, dansat och tagit det lungt. Jag älskar att ha lov! Jag vill ALLTID ha lov. Eller vill jag verkligen det? ;)
/ n

måndag och 25..

Pallar inte fortsätta läsa de där sjukt tråkiga och dåliga novellerna som vi ska skriva en analys om. Orka! Fattar inte hur jag ska lyckas bli färdig med den där analysen när jag inte ens kan koncentrera mig på novellerna ordentligt. Suck. Varför ska lärarna lägga en massa läxor över lovet, eller rättare sagt en lärare...

Var och käkade lunch på Nässjös nya restaurang "tjugofem" idag. Pappa bjöd men jag kan inte påstå att jag blev särskilt imponerad, jag menar till och med maten hemma hos min faster igår var tio gånger godare. Det kändes ganska smaklöst och tråkigt. Och salladsbordet, kan de inte bättre? Det konstiga är att alla har sagt att det ska vara så bra och god mat där. hmm.. kanske valde vi fel dag att gå dit. Ne, Nässjös godaste restauranger stavas kort och gott Coco Thai och Akropolis.

Ska träna med Elina ikväll, är grymt taggad faktiskt, är ju ett litet tag sedan nu.. :p hehe Och imorgon blir det tjejdag med mina mystjejer! :) <3

/ n


Söndag



Lovade Nisse att bädda in den fjärde trailern av New Moon, så varsågod! :)


Idag blir det plugg, håller på med religionsuppgiften om etik och abort. Sedan ska vi in till Eksjö på 106-årskalas för pappa och faster Monica tillsammans. Ikväll ska jag träffa Karin och Becca. Blir nog film och en massa tjejsnack, soft! :)

/ n

Högskoleprovet

Hemkommen från högskoleprovet. Är helt slut och skulle nog kunna gå och lägga mig och somna nu om det var så. Provet bestod av sjukt svåra uppgifter i läsförståelse(svenska och engelska), ordkunskap respektive matte som allt skulle göras på brist av tid, endast 50 minuter för varje block som det kallas. De där 50 minuterna springer bort ganska kvickt kan jag säga. Jo, jag kan klargöra att jag stressade och att jag ryckte till varenda gång kvinnan vid katedern utropade att det var endast fem minuter kvar. Det är en sådan extrem tidspress utan vila eftersom varje sekund är så betydelsefull. Jag har ingen aning om hur det gick, vågar inte säga för mycket.
   Resultatet får man inte förrän om cirka 4 veckor. Facit kommer att finnas på studera.nu klockan 17.00 idag. Jag vet inte ens om jag vill in och kika, vet inte om nerverna klarar det.. Men får se.

Jag har också hunnit med att göra en väldigt god gärning denna lördag. Nämligen genom att ge massage till den stackars Eve som hade så ont i ryggen att hon knappt kunde skriva under lunchtimmen.. :) Efteråt gick det mycket bättre, sa hon.. :)

Jag tror att jag ska ut och springa en sväng, känns som om det skulle vara rätt skönt och avkopplande efter en hård dag i skolan med högskoleprovet framför sig. Det regnar nog, men skit samma. Ikväll verkade det som om det blir film hos Martin.. Gissa vem som kommer somna i soffan ? ;) höhö...


NU ÄR DET LOV,
TAAAAAAAAAACK !!!!

/ n


New Moon!



Ännu ett nytt klipp från New Moon! :) Det är knappt en månad kvar nu flickor! Vi SKA gå på premiären, så är det bara.. Det påminner mig om att jag borde ta tag i och läsa hela boken igen så att minnet är färskt. Har ju redan börjat, men har varit så mycket plugg nu så har verkligen inte hunnit.. Jaja.. Det kommer ju ett lov som sagt. :)

/ n

Till alla som visat sin omtanke!

Jag har insett under dessa dagar att jag verkligen har världens bästa och mest underbaraste vänner. Utan er hade jag aldrig klarat detta. Utan er skulle livet vara svart och inte något vidare. Ni är bara för bra! Jag älskar er så mkt, ni lyser upp alla mina dagar! Och ni vet vilka ni är!

Ett särskilt tack till Jessica, Becca, Issa och Malin som kom förbi och var hos mig hela måndagskvällen när de egentligen alla hade behövt att plugga. Det betydde så mkt för mig. Kändes skönt att ha er där, att bara prata om allt möjligt. Det har hänt så mycket tråkigt under bara en och samma vecka, så jag tror att vi alla behövde prata ut och uttrycka oss efter allt.

Det är fortfarande jobbigt och det kommer det vara ett tag. Men det är bara att fortsätta, kan inte precis sitta inne och deppa hela dagarna. Var i skolan idag och det kändes bra, mycket bättre faktsikt. Så är det när man går i en så bra klass som Spa07, man blir på bättre humör av det. Snart kommer jag vara samma glada människa igen, men det kommande lovet kommer nog behövas åt att bara tänka.

Och det gör det mycket enklare att jag vet att jag kan ringa när jag som helst vill, att vi fortfarande hör av oss till varandra, att vi kan prata om allt. Det betyder så fruktansvärt mycket! TACK!

Tack till alla er som bryr er, till alla som hör av sig, om det bara är så som ett litet sms eller en kommentar på facebook. För alla omtankar, små som stora, värmer i själen.  

Nu blir det matte! Inget vidare kul, men ändå..

/ n

Föresten så saknar jag solen nu, det skulle göra saker och ting så mycket lättare!


Hjälp mig se ljuset denna mörka höst

Tårarna borde ta slut någon gång,
men det gör de inte.
Det finns inget stopp.

En stor klump i mitt bröst,
jag minns den sedan förr
och den var inte välkommen tillbaka,
men den kom in ändå.
Det värker innombords.
Jag mår illa.
Det är inte lätt nu.
Jag vill tänka på något annat,
men det går inte, blir ständigt påmind.

Jag går i den mörka tunneln och ser inte ljuset.
Jag har ramlat ner i en grop och är för svag för att ta mig upp.
Men ge mig tid, va tålmodiga.
Förr eller senare klarar jag det och då kan jag bli mig själv igen.
Men jag kommer behöva hjälp,
och jag kommer behöva förståelse och stöd på vägen dit.

Men det kunde faktsikt inte ha slutat på ett schystare sätt.
Bara det att jag inte ville att det underbara skulle ta slut.  
Du är en underbar människa! Sånna som du växer inte på träd.
Jag älskar dig fortfarande, det kommer en del av mitt hjärta alltid att göra.
Jag hoppas du förstår det.


/ n

Hur ska jag kunna sova?

Jag borde sova...
Som om jag skulle kunna göra det efter det som hänt..

Huvudet är för fullt av tankar och medkänsla..

Hur kan sånt här hända!?

Det är inte sant! Det händer bara inte, så overkligt! Det är sånt man kanske ser på film men man tänker aldrig på att det där skulle kunna hända en själv.

Hur kan man någonsin va beredd?

Jessica, som vi brukar säga så finns jag här för dig! Jag fattar verkligen inte hur detta kunde hända, helt orättvist! Hur kan det hända så nära en själv, det är ju sjukt.

Jag fick låna en ängel
Som spred sitt ljus i mitt liv i varje andetag
Du togs bort från mig alldeles för tidigt
Jag fick låna en ängel för en stund


Kan verkligheten någonsin komma ifatt en i en sådan situation
Även om man stannar upp..


Jag får mig alltid en tankeställare när sådant här händer. Man måste verkligen lära sig att ta vara på nuet och på varandra. Man vet aldrig vad som händer, även det ofattbara kan bryta sig in och försöra en hel familjs liv endast genom ett telefonsamtal som meddelar att en fru har förlorat sin man och att en dotter har förlorat sin pappa. Det  är hemskt! Det händer inte! Men det gör det ändå...


Hur kan man någonsin va beredd?

Livet går igenom sina svåra skeenden och vi kommer alltid att prövas om och om igen.
Så är det.
Att förlora någon är inte lätt, det är minst lika svårt som att förstå att personen är borta.
Men vi finns här för dig gumman när det som helst behövs. <3

(Tycker den här låten passar in i din situation)
 




Saliga är de som sörjer
De skall bli tröstade
(Matt. 5:4)


Mycket plugg nu

Sjukt mycket i skolan nu två veckor framåt. Så typiskt lärarna att pressa på allt nu innan lovet, alltid likadant. Denna vecka smahällsprov, psykologi, engelska(en artikel som jag typ fattar nada av, menmen löser sig när jag tagit en närmare titt på den hehe) Nästa vecka prov i psykologi, spanskaläxa med en massa ord, matte prov som jag känner mig helt lost på och så måste jag skriva textkommentar på Malin text också, plus höstkonsert med kören som kommer ta typ hela torsdagen... Det känns så mycket allt just nu och jag känner att jag inte hinner med projektarbetet. :/ Gah! Men jag visste väl egentligen att det skulle bli såhär, får ta tag i romanen sen när det är lite lugnare(men tänk om det inte blir lugnare!?)

Men jag åker till Micke i helgen, det gör saker och ting enklare.. Eller åtminstone så orkar jag plugga mer för att jag har något att se fram emot, typ.. ;)

/ n

Första snön!

Det är oktober och i natt kom första snön. Jag kunde inte hindra den första pirrande julkänslan som jag kände. Men trots att det bara är oktober så kändes det härligt. Första snön är alltid speciell, så är det!

Nu har jag börjat fundera på Au-pair på allvar och det lutar allra mest mot USA. Det gäller bara att ansöka snart och få det gjort. Men jag tvekar fortfarande något, det känns så stort liksom, ett stort steg ut i världen på egna ben. Kommer jag att våga? Kommer jag att klara av det? Ibland känns det självklart att jag ska åka, men så kommer det stunder då jag tänker på allt runt omkring mig. Vänner, familj, kärleken. Allt kommer ju lämnas kvar, vill jag verkligen lämna allt det för att åka iväg i ett år? Men det har alltid funnits i mina tankar, alltid varit som en dröm. Varför ska jag då inte ta chansen? Våga leva min dröm...
/ n


Min lördag

Hade tänkt att jag skulle plugga en massa samhäll idag men så blev inte fallet. Istället gick jag ner på stan och fixade pappas födelsedagspresent(kan tyvärr inte säga vad eftersom pappsen kikar in på bloggen ibland), men allt blev inte helt färdigt, en del som de inte hade inne saknades. Dåligt, hade de kunnat tänka på när jag fixade första delen, men jaja.. De fick kanske in det om några veckor, sa de, så i så fall få det väl bli en något försenad födelsedagspresent.

Sen var jag med Becca en stund, vi tog en liten promenad och drack te. Känns så skönt med dig vännen, behöver aldrig vara så märkvärdigt har alltid lika kul och mysigt ändå :) .. <3 Sedan bar det hem för att förbereda en äppelpaj, eller rättare sagt min och Malins berömda specialare som vi kallar Twilight-paj med vit choklad över.. ;) MUMS! Och kvällen har spenderats med pappa och Hanna. Vi har kollat på fotbollen men också zappat över lite då och då till körslaget, för Hannas skull. Synd att Sverige inte vann matchen, menmen så är det ibland. Tycker att de spelade bra ikväll i alla fall.

Imorgon MÅSTE jag plugga! Innan ungdomsgudstjänsten på kvällen som jag har lovat att delta i.. Skulle behöva vara hemma och plugga, men har man lovat så har man..

Har suttit och kollat på väldigt gamla bilder på pappas dator i typ en timme nu. Väldigt underhållande.. ! :) Jösses vad man har förändrats! Tur det, man vill ju inte se ut som en tolvåring hela livet .. ;)





Nu är det dags att åka hem och sova. Ska ju upp tidigt och plugga imorgon.. Hm, ja vi får se hur det blir med det.. / n

Välkommen hem systemkamera! ;)

Och gissa vem som har fått tillbaka sin systemkamera?!!

Bra dag! :)

Ska ta och läsa lite om samhällets ekonomi och försöka förstå lite. Känner mig så trög på den fronten, antar att det är för att jag känner mig så fruktansvärt ointresserrad. Inte direkt mitt favoritområde när det gäller samhäll, rättaresagt hatområde. Förstår inte varför jag tycker att det är så himla tråkigt, varför jag inte fattar. Det är just därför jag inte valde att gå samhäll-ekonomi.

Skönt med fredag imorgon och det känns ju bara bättre av att man ska träffa och umgås med ett gäng goa vänner.. :)

/ n

 


Kamratstödjardagar är bra! :)

Jo, man skulle visst ha anmält sig till den där kamratstödjardagen men Jessica och jag gick dit ändå. Det visade sig att det inte var några problem alls, att vi var så välkomna, dessutom var vi ju inte direkt ensamma om att inte ha anmält oss. I alla fall, dagen var som en slags utbildning för oss kamratstödjare och bestod av övingar, diskussioner och lyssna på andra. Dagen var väldigt givande. Tycker att det är kanonbra med sådana här dagar, hela kamratstödjargrejen känns så mkt mer seriösare då.. :) Man tar sin uppgift på mer allvar och förstår vad viktig den är. Som på den gamla goda tiden på Norråsa..

Spanska och konjunktiv väntar. Prov imorgon.
Dansen sedan..
/ n


Kamratstödjardag imorgon

Blev ganska ändrade planer.. Istället för spanska åkte jag ut till Elina för att gå ut och gå med henne.. :) Kändes som ett roligare alternativ med tanke på att jag inte hade träffat henne idag annars eftersom jag inte ska träna pågrund av min hals.. :P :( Vi snackade om allt möjligt, utbildningar till exempel. Elina ska flytta till Danmark till våren för att plugga till läkare.. Kommer sakna henne, men får ta mitt pick och pack och hälsa på henne.. :)

Jessica messade också om att det var någon kamratstödjargrej i missonkyrkan imorgon och man får giltig frånvaro om man går dit, så det får bli så. Känner att jag måste ju göra något för att vara kamratstödjare, känner att jag än så länge på tre år inte har åstadkommit så mkt.. hehe ;P Men det känns inte riktigt som på högstadiet. Där hade man på något sätt bättre koll på klassen, alla stod varandra närmare. På gymnasiet är det en helt annan grej, ofta har många kompisar från andra klasser och program som de umgås med .. Men känner att vi har en rätt bra och snäll klass så det är inga större problem..

Några kvällsord från en trött jag. Blir nog att sova tidigt ikväll..
/ n



spanska och konjunktiv

Har börjat läsa "När jag hör din röst" igen.. :) Denna gång med en mycket mer positiv syn på Jacob.. (Troligen för att man vet hur han är i sista boken).. thihi.. Men måste ta tag i spanska och konjunktiven nu.
No creo que lo haga pronto porque quiero que mi madre vaya a la casa..
Se så duktig jag är, haha

/ n

Måndag

Te lo doy mí corazon :)

Klänning

JAG HAR HITTAT MIN BALKLÄNNING !! :D

... and it feels good! :)

Dock känns inte halsen lika bra.. Svullen och tjock, ansträngande att prata.
Jönköping med mamma, moster och syster idag.
Myyys!!
Hittade förutom klänningen skor och leggins.

Mysigt bullbak med tjejerna igår.
TACK!
Ni är Bäst! :) <3

Projektarebet ikväll, som planerat.
Rättare sagt; Ett måste! ;P
I alla fall några timmar..
så länge jag orkar..

PUSS
/n


RSS 2.0