"Hi Nathalie, I am your LCC!"

Jag har fått mejl från min LCC i USA! :)
Hon skrev och presenterade sig själv lite kort som min local childcare coordintor. För er som inte vet vad det innebär så det som en lokal representant som är anställd av Cultural Care och bor i områden där värdfamiljer finns. Man kan säga att en LCC ska vara ett stöd och en hjälp som man kan vända sig till i USA. Han/hon kontakter en inom 48 timmar efter sin ankomst hos värdfamiljen. Han/hon anordnar månadsmöten med au pairerna han/hon arbetar med. I vilket fall så tycker jag att hon verkar vara jättetrevlig och se redan fram emot att träffa mina framtida vänner i USA! :)

Btw så är det Valborg idag. Ska till Martin och grilla med lite trevligt sällskap såklart. ;) Kommer bli great, förstås! ;) Men innan jag beger mig dit ska jag försöka skriva ihop några trevliga rader som svar till min framtida LCC.

Ha en riktigt härlig valborgsmässoafton!
/ n


Leverans av böckerna

Fick äntligen svar från vulkan på mejlen. De hade postat mina böcker i tisdags så nu är det bara att hoppas på att de hinner levereras fram i tid till Projektarbetets dag på onsdag! :) Bra att de i alla fall svarade, till slut!

/ n


Onsdag!

Sorry för att jag är sämst på att blogga just nu.
Skolan har erövrat mitt liv och min fritid.
Idag fick vi typ säkert sammanlagt fem nya uppgifter.
Ja, ni hör ju!
S T R E S S
Och vissa lärare är extremt dåliga på att planera.

Vulkan ha varken hört av sig till pappa eller mig idag så jag skrev ännu ett mejl där jag skrev att jag tyckte att de kunde prioritera mina böcker i första hand eftersom jag för det första redan ha betalt och väntat i två veckor och för det andra måste ha dem till den 5 maj! Så hoppas att de har svarat imorgon. Annars är det DÅLIGT! Fegt att de inte ens ha ett nummer som man kan ringa till.


Åh, låt det gå fort till studenten nu!


Ska försöka blogga om lite roligare saker framåt helgen. Planerar för au pair inlägg. ;D



Godnatt!
/ n

Check!

VISA kort beställt!
Var på banken i måndags och bekräftade beställningen nu hemma.
Levereras inom en vecka till min adress. :)


Och som svar till Marie; Det kostar inget att beställa ett VISA kort.
Det som kostar är årsavgiften men så länge du studerar behövder du inte betala någon avgift(260 kr ungefär ar jag för mig). 
Om du vill kan du lägga dit ett eget bildmotiv på kortet med en kostad av 130 kronor. Så det är i så fall det.

Turkisk lira är nu beställd till Alanya också.
Ska in till Jkpg och hämta dem på måndag.
Checkcheck!

/ n

Att lära sig av sina motgångar - men varför nu ?

En olycka kommer sällan ensam.

Just nu möts jag av motgång efter motgång. Oh, nej, det räcker inte med att det var problem med boken när jag skulle ladda upp filen innan jag lyckades. Nu har min beställning av böckerna fastnat (?) på vägen. Så nu var de tvugna att göra en ny beställning och nu kanske inte böckerna kommer fram i tid till projekt arbetets dag nästa onsdag. (Eftersom det brukar ta 2-3 veckor innan leverans). Jag blir gaaaalen! Det är liksom hela poängen att visa upp vad man åstadkommit under året den dagen. Det är ju en stor mässa för inte bara skolans elever och lärare, utan också för allmänheten och inbjudna företag.

Jag försöker vända på det, se motgångarna som något positivt som jag kan dra lärdom av. Men varför ska de komma nu ?! Jag skiter fullständigt om jag och Malin inte får det som planerat med tältet på Projekt10 mässan. Det enda jag vill är att ha min bok, färdigtryckt och fin i händerna och kunna känna att allt slit bakom varit värt det! Kan jag inte få det? SNÄLLA! Det är det enda jag begär inför den här dagen. Sedan skiter jag i om försäljningen går ursuelt. Men nu har både jag och pappa skickat iväg ett mejl om hur viktigt det är att boken levereras i tid så mer kan inte göras.

Någon stans kommer ju denna otur att vända, eller?!

/ n


Bra dag, dock med små uppförsbackar.

Jag är trött.
Det har varit en bra dag med underbart väder och sol, men ändå är jag glad att den är över och att det är en ny dag imorgon. Fick placeringarna till projektarbetets dag idag. Jag och Malin är allt ifrån nöjda pågrund av missförstånd och fel. Men det kanske går att lösa, annars får vi ta det vi får. Så dåligt är det ju inte egentligen, det funkar ju, bara att vi måste göra om i hela vår planering. Ne, orkar inte tänka på det just nu. Och sen fick jag kommentarer från min svenskalärare på min argumenterande text och det verkade som om det mesta var dåligt med den, i alla fall så var han väldigt kritisk och tyckte att jag överdrev i det jag skrev och generaliserade och sånt där. Och jag bara känner: Jag orkar INTE mer, speciellt när jag vet att det är två svenskauppgiffter kvar att göra. Två stycken? På typ sexton skoldagar eller vad det är! Palla. Är så less på allt som heter plugg just nu. Ne, nu får det vara slut på klagandet, ska ducsha och sedan bädda ner mig under täcket.
Godnatt!

/ n


Rubrik saknas

LoveLoveLoveLove !!!


Tack tjejer! :)

Måste bara berätta att jag och Angelica fick en sådan jättefin och mysig (försenad, men vem bryrs sig liksom) gemensam födelsedagspresent. Den 8 maj åker vi tjejer in till Jönköping för att äta en mysig och lyxig middag på restaurang och sedan mysa på piren. Kommer bli kalas! :D

Jag är såå förväntansfull inför de kommande veckorna. Känns som efter den här helgen kommer tiden flyga iväg och det är så mycket som kommer att hända fram till studenten om allting går som planerat med resor och så nu. Wiiieee!

Btw, skulle jag och Malin plugga igår kväll. Men det gick ju som det gick med det. Vi planerade projektarbetets dag och sedan satt vi på köksgolvet och snackade om allt mellan himmel och jord fram till klockan ett då jag begav mig hemåt. Ingen filosofi och religion gjort där inte. Äsch, det löser sig. ;P




Becca, Issa, Malin och Angelica, I love you so much! <3

/ n


Matchningsprocessen är såå spännande! ;)

Good morning!
Idag när jag vaknade upptäckte jag att vi knappt hade något bröd hemma så jag ställde mig och bakade scones. Mumma! Älska scones! Så galet gott, särskilr med smör och ost på! ;)



Igår ringde Angelica mig på förmiddagen och berättade att hon hade fått sin första match, LA, Californien! OMG! Dock hade familjen försvunnit från hennes konto redan innan hon såg mejlet. Typiskt. Men som sagt så hände det ju mig också första gången och tillslut hamnade jag ju i den familjen i alla fall eftersom de kom tillbaka. ;D Så sa att det kan ju vara så i hennes fall också och att hon ska hålla koll, både i inkorgen och skräpposten. Inland kan det ju också vara så att det är något med au pairens ansökan som inte passar in på familjens ansökan. Till exempel en sådan enkel grej att au pairen är pälsallergiker och familjen har hund. Men håller tummara för Anne  nu, att de dyker upp igen eller att hon får en ny match snart! Wiiee, är så kul att följa andras matchningsprocesser nu när man redan är färdig själv. Är nästan lite besviken att min process gick så fort ibland. Haha... Men hade varit kul att få lite andra familjer som man kunde tackat nej till innan den här familjen dök upp, bara för att jämföra lite liksomOch för att det är en sådan känsla att få "You have a match" mejlet. ;D Haha, ne jag ska inte klaga. Jag är helnöjd med att jag fick en sådan fullträff på första matchen! 

Idag är det en hel del grejer att få gjort.
Jag ska plugga, gymma, städa och plugga. I princip.

Take care!
/ n

 

Att fixa innan den 16 augusti!

Kom på igår att det faktiskt är en hel del att få gjort på au pair fronten innan den 16 augusti.
Liten lista på det som ska fixas:

- Visum. (Kommer få tid till det i slutet av Juli, början av augusti)
- Hälsoundersökning (Skicka till CC senast två veckor innan avresa, får inte vara äldre än tre månader)
- Polisregisterutdrag (Får inte vara äldre än tre månader )
- Persolighetstestet
- Skicka slutbetygen. (Efter studenten såklart)
- Internationellt körkort. (två veckor innan avresa)
- Nytt pass. (mitt går ut i sapril 2012, så ifall, ifall man skulle vilja förlänga.)
- VISA-kort. (Mitt ungdomskort lär ju inte funka i USA)
- Presenter till värdfamiljen

Eftersom jag blir stressad av att inte göra saker i god tid innan så passade jag på att ringa vårdcentralen redan idag för att fråga hur mycket det skulle kosta att göra en hälsoundersökning. (Blev lite orolig när jag läste om kostnaderna i Malins blogg, hehe) Fick reda på att de inte gör några hälsoundersökningar om det inte är någoning som är fel på mig osv. Jag förklarade det här med au pair grejen och att jag har ett färdigt hälsointyg som ska fyllas i av en läkare. Sedan skulle hon kolla upp vem som var min läkare och tog mitt personnummer. Så sa hon det
"För du blir väl kvar här, eller har du valde du en annan vårdcentral i vårdvalet"...
"Öh, jaa.. Eller vi skickade in det försent så jag vet inte om det hann bli regeristerat."
"Vilken",
"Nässjö Läkarhus". 
Hon förklarar att det i så fall få bli de som fixar det. Det gick alltså inte att göra det innan 1 juni, i maj innan jag byter. Snälla nån, det är mer än en månad kvar och jag står fortfarande skriven hos dem fram till dess. Tror inte direkt att de kommer hinna göra hälsoundersökningen på mig på den nya vårdcentralen direkt när de har öppnat ändå. Visst, ska inte åka förrän i augusti men får ändå panik. Vill bara ha ett datum inbokat så att jag kan slappna av sedan ju! Ska inte skylla på damen i telefonen, hon var snäll och trevlig, i alla fall i början men jag kunde inte hjälpa att jag blev irriterad.
Ja, ja.

/ n

Måste kanske vaccinera oss i USA

Vacinnationen idag gick bra.
Men det gjorde ont, faktiskt.
Kändes som om hon stack in den där sprutan i typ fem väldigt låååånga sekunder.
Jo, men typ fem sekunder!
Har för mig att det brukar gå fortare.
Men inte denna inte.
Bara satt och väntade på att det skulle vara över.
Jag hatar sprutor!
Egentligen.

Sedan till det som blir problemet. Det hörde inte till min kännedom att det i vaccinationen mot hepati B ingår tre sprutor för att det sedan ska hålla i tjugo år. Trodde bara att det var två, eller det var i alla fall vad hon sa i telefonen när jag ringde och beställde tid åt mig och Malin i tisdags. Men nej, det räcker alltså inte med två. Och det som bli lite problamatik är att den tredje ska tas ett halvår efter den andra, vilket blir någon gång i november, december. Va, men jag åker till USA i augusti ! Hur mkt kostar det inte att ta dos tre där ? Okej jag har alltså två alternativ:

1. Lösa problemet när jag är där och betala vad det kostar.
2. Skita i det och gå miste om tjugo års skydd mot hepati B.

Men det värsta skulle ju nästan vara om vi nu inte kommer i väg till Alanya i alla fall. Att det fortfarande inte kommer att gå och flyga om en månad på grund av vulkan utbrott eller liknande. Då skulle vi ha kastat 700 spenn i sjön. (Om vi inte tar tredje dosen i USA och får tjugo års skydd vill säga.) Men nej, så ska vi inte se det. Klart vi kommer iväg! Eller?

Nåväl, små problem. No big deal! Slår vad om att det fixar sig.
Men ändå...

/ n


Joo, men klockren! Eller vad säger du, Malin ? ;)
(Djupt inne i en diskussion under fältstudien vi gjorde i en mellanstadieklass. Ser dock ut som om Malin inte tycker att det är riktigt lika intressant, HAHA;D)








Studentröjan is back! ;)

Först vill jag bara säga tack för alla era gulliga kommentarer! :) Blir såå glad.
Kommentarer gillar vi, mer kommentarer åt bloggarna ! ;)

Sedan vill jag berätta att jag äntligen fick tillbaka min studenttröja igår. Hade precis tänkt att mejla iväg ett argt mejl till ABC-gruppen och fråga vart i tusan den tagit vägen. (Det har gått tre veckor när det egentligen skulle ha gått 1,5!) Men sedan låg den där i brevlådan i alla fall när jag tittade. Wohoo! Nu är mitt namn rättstavat!



Ne, nu är det dags att kila!
Ska vara på vaccinationsavdelningen om en kvart. Ska möta Malin i korsningen om ca fyra minuter.
Svarar på kommentarerna senare idag! :)

Take care!
/ n

Varför Au Pair? - Från tanke till beslut.

Jag tror att tanken att åka som au pair på något sätt funnits i mitt bakhuvud en lång tid tillbaka. Man har ofta kommit i kontakt med det i alla fall när man har läst om au pairer som kommit hem till Sverige igen flera erfarenheter rikare. Drömmare, som jag är kunde jag ibland fantisera om att jag var en av dem. Men inte kunde väl jag ... ? Skolans slut kändes nog alldeles för långt fram för att ens börja fundera kring det. Inte ens när jag vid femton års ålder blev hjälpledare för miniorerna hade jag en blekaste aning om vilken nytta jag skulle få av den barnerfarenheten. Då tänkte jag mest att det var en rolig grej, att få exta knäcka líte genom att hjälpa till med små söta barn.

Sedan slutade jag nian. Becca och jag åkte ivög på språkresa till Malta under tre veckor. Det var ditils mitt livs största äventyr eftersom det var första gången jag satt i ett flygplan, första gången jag lämnade Norden. Känslan när planet lyfte var obeskrivlig. Jag var såå rädd, såå nervös men ändå helt fascinerad av upplevelsen när jag såg ut över det lilla fönstret. Dessa tre veckor på den fantastiska ön gav mig inta bara många nya vänner och upplevelser utan också smak på resandet. Det var först då jag började fundera på vad jag skulle göra efter gymnasiet och drömmen om att se mer av världen föddes. Men innan dess skulle jag klara av tre år på samhällsprogrammet.

Malta sommaren 2007! <3



Becca, hjärtat! <3


Det enda jag egentligen var helt säker på var att jag inte ville börja plugga direkt efter gymnasiet. Eftersom jag:
1. ...var så otroligt skoltrött och visste redan då att motivationen till att börja plugga direkt inte skulle finnas där.
2. ...fortfarande inte visste säker vad jag ville bli.

Från början tänkte jag nog på att jag skulle jobba skiten ur mig efter gymnasiet och sedan resa för pengarna. Ett tag snackade jag och Jessica om att vi skulle åka till Californien tillsammans, senare drömde jag och Ebba om Cuba för att utmana våra spanska skills. Men pratet tonades bort och kvar var bara drömmarna.

Vårterminen andra året på gymnasiet var en tuff period. Jag skulle fylla 18 i mars och var i full gång med körkortet. Jag i stort sett bodde på körskolan den terminen där jag satt och pluggade. Samtidigt pressade skolan allt mer och alla prov, hemuppgifter och uppsatser blev bara tyngre över mina axlar för var dag som gick. Mvg-kriterierna tog all kraft ur mig. Så en kväll när jag och pappa hade varit ute och övningskört var det som om allt inom mig exploderade. Ingenting hade gått bra den kvällen och jag kände mig helt värdelös. Körkortet kändes väldigt långt borta just då. Egentligen var jag så otroligt stressad över allt. Jag skrek inombords. Orkade inte hålla kvar allting längre. Jag snyftade till och sedan var det kört. Tårarna rann ner för mina kinder och sedan, plötsligt var jag i pappas varma, tröstande famn. Jag behövde inte säga något för han förstod hur det var ändå.

Efteråt satt vi kvar där i bilen och pratade en stund. Pappa konstaterade att jag borde göra något annat efter gymnasiet än att börja plugga direkt. Det vore bara idiotiskt. Han malde på ännu en gång om hur viktigt det är att lära sig språk och gav mig sedan förslaget att jag kunde åka till USA och plugga ett år där. Jag bara tittade på honom. Plugga? Det var väl just det han hade sagt att jag ite skulle göra. Ne, i så fall tyckte jag au pair eller volentär arbete av något slag lät bättre. En mycket bättre idé!

Det var från och med den kvällen jag började fundera på allvar kring au pair som delade mina taknar med volentärarbete någonstans i Sydamerika för att utveckla spanskan. Men jag skulle behöva en spark i baken för att våga ta steget. Den sparken kom från Malin.

Malin funderade nämligen ännu mer på au pair än vad jag gjorde från början. Det var hon som kom med förslaget. Att vi två, hon och jag kunde åka som au pair tillsammans. Kanske kunde vi fixa så att vi kom i närheten av varandra. Vi sa att vi i alla fall kunde gå på ett informationsmöte till hösten. Skrev faktiskt ett inlägg om den kvällen som ni kan läsa om här! :) Det var efter den adgen som jag började kolla runt mer på internet. Från början kollade jag mest på Sts hemsida eftersom jag kände mig så trygg med de när jag åkte till Malta. Men mer om det någon annan gång.

Tror att jag kände mig trygg med att ha Malin vid min sida med funderingarna och drömmen kring au pair. När jag visste att hon också ville åka kändes det inte lika läskigt. Jag skulle ha henne nära i USA, även om vi hamnade på varsin kust skulle vi fortfarande båda två befinna oss i USA. Vi skulle kunna ringa varandra när man mådde dåligt eller när saker och ting bara kändes svårt. Tror att det var det som gjorde att jag till slut vågade tänka möjligheten.

Ja, och så kom ju sommaren då och man blev kär och allt det där på köpet. Om jag ska vara ärlig fick det mig att börja tveka på om jag verkligen ville åka iväg i ett helt år. Diskuterade det här jätte mycket med mamma och vi kom fram till att det var idiotiskt att missa chansen att åka iväg bara för en killes skull. Tänk om det inte ens skulle hålla! Och var det rätt skulle det hålla även när jag kom hem efter ett år. Idag vet vi att det inte höll mer än fyra månader. Kanske var det bra, kanske hade det annars varit för svårt att åka.

I alla fall så fort skolan började gick jag och Malin till studievägledaren och fick mer pappar om au pair, lite internet adresser till olika förmedlingar och sådant. Vid det här läger funderade jag fortfarande på vart jag i så fall ville åka. USA, London eller kanske Australien? Det var också vid den här tidpunkten som jag började läsa och bli beroende av au pair bloggar. ;)

I november åkte vi till en utbildningsmässa i Göteborg. Efter den dagen hade jag kommit fram till tre saker:
- Jag ska åka som au pair till USA!
- Jag ska åka med Cutural Care!
- Malin och jag skulle få en till au apair kompis, nämligen Angelica! :)
Läs mer
här... :)

Jag och Malin åkte på informationsmöte i december sedan var jag igång med ansökan.


Så, man kan säga att det är så mina tankar gick innan jag kom fram till att det här verkligen var en dröm som jag ville förverkliga. Det enda som behövdes var att våga ta steget och nu är jag på väg! USA, here I come!  



Så, varför vill jag då åka som Au pair egentligen?
Jo, jag vill åka som Au pair för att:

- Ett paus från pluggandet, en chans till att göra någonting annat.

- Om jag inte pluggar, måste jag jobba för att få pengar. Au pair är ju ett jobb samtidigt som jag får komma bort från Nässjö. Jag vill inte fastna här!

- Jag vill se en annan del av världen!

- Jag vill bli bättre i engelska. Har väldigt dåligt självförtroende när det gäller engelskan och det här är en chans att ändra på det. Vill kunna prata flytande engelska.

- Barn är så otroligt fascinerande! Att få jobba med barn tror jag ger väldigt mycket och det får en att känna sig behövd. Är ett väldigt meningsfullt jobb!

- Har intresse för kultur! Älskar att utforska andra kulturer och försöka se med deras ögon och förstå.

- Tror inte att man kan uppleva en annan kultur på ett bättre sätt än att få uppleva den med barn. Jag vill se USA genom min värdfamiljs sätt att leva, inte genom att komma dit bara som turist.

- Vill jobba med människor på ett eller annat sätt i framtiden.  

- Om jag inte åker kommer jag ångra mig.

- Om jag inte åker spricker jag!

- Om jag inte åker går en av mina stora drömmar i kras.

- Det här är en chans jag bara inte kan gå miste om.


Jag vill, jag kan och jag vågar!
Det gör du med!

/ n


HAHA, låååångt inlägg blev det visst. Jag undrar om någon någonsin kommer orka läsa allt !? ;P ;)

Vampyrer och äpplen

   

Så, nu har jag beställt de två första böckerna av Vampire Diaries serien på Cdon. Can´t wait to read them! Efter att ha blivit helt fast i tv-serien måste jag bara ge böckerna en chans. Böckerna är alltid bättre, oftast i alla fall! Att den svenska översättningen är så svår att få tag på nu för tiden gör verkligen ingenting. Måste ju öva på engelskan så mkt det bara går nu. ;)


Har tänkt på en sak, vad är det med vampyrer och äpplen? har det ett visst samband? Någon som vet?




/ n


Prepare for Your Year!



YES!
Nu är jag på väg på riktigt! Helt galet, kan fortfarande inte fatta att jag ska bo i USA i ett helt år. Unbelieveable! Igår fick jag i alla fall hem ett nytt rosa kuvert med en Prepare for your year handbok, ett litet brev angående avresa och om vad som händer nu och dessutom ett brev till mina föräldrar om vad de ska göra när jag drabbas av hemlängtan. Hehe, kan nog mamma behöva läsa. ;) Hade också ett missat samtal på mobilen från Cultural Care så rinde upp så fort jag kom hem från dagis vid fem. Där hade de yttligare lite information angående försäkringar osv. Jag valde Erica försäkringen, hon sa att de flesta av cc au pairerna brukar välja den. La även dit sport tilläggsförsäkringen. För känner jag mig själv rätt, en lite smått klumpig person som älskar att sporta och testa nya grejer och inte vill känna sig begränsad på det planet, så tror jag att jag lär behöva den. ;) Hehe...
/ n

Lugn söndag

Urk, vad trött jag blev efter maten. När jag egentligen skulle plugga somnade jag så gott i min säng och låg sedan där i en timme. Sedan klarvaken, försökte jag koncentrera mig när jag läste Pride and Prejudice. Vi skulle läsa en klassiker i engelska c. Känns som typ alla har läst Pride and Prejudice, så tänkte att nu var det då min tur. Kan ju vara kul att läsa den på engelska också. Men seriöst, tycker att den är ganska svår, bra, men svår. Så himla många karaktärer att hålla reda på också. Men kan ju ta och se filmen en andra gång så kanske det går bättre sen. ;)


Mejlade förresten värdmamman om att min Spanienresa blivit avbokat pågrund av vulkanutbrottet på Island och att jag nu var hemma hela veckan så vi kunde kanske hitta en tid att prata i alla fall. Får se när hon svarar och hur det blir. Känner faktiskt för ett samtal snart, så man kan ha något att se fram emot den här tunga veckan som nu kommer då jag inte skulle ha vart i skolan, utan i Spanien. ;P hehe



Ne, men lite frisk luft nu vore ju inte helt fel...
/n

Mitt fotocollage

Vet själv hur mycket det hjälpte att få exempel på brev och collage när man väl hade satt sig för att göra sin egen ansökan. Jag vill hjälpa er blivande au pairer! :) Därför tänkte jag att jag kunde lägga ut mitt fotocollage här på bloggen. :) Hoppas det ger er inspiration!

Det jag gjorde när jag skulle göra mitt collage var att kolla igenom alla bilder jag hade på datorn. Kollade även på facebook ifall jag skulle råka hitta en bra bild som någon annan hade tagit. Det enda jag visste var att jag ville göra det för hand, inte på datorn. Jag ville vara kreativ och göra det roligt. När jag bestämt mig för vilka bilder jag ville ha med gick jag och framkallade dessa i fotobutiken. Jag gick och köpte lite scrapboking, klistermärken osv. Hittade också våra gamla bokmärkesamlingar i källaren som jag nu fick användning för.


Tänk på!
- Bakgrunden måste vara en ljus färg. Tror att det har att göra med att det ska underlätta när de scanar in det på datorn senare.
- Familjen vill se bilder på dig med barn! Jag önskar själv att jag hade haft med fler barnbilder. Kan vara lite strängt också det där med bilder om det inte är ens egna barn. (Därför har jag suddat ut ansikterna på bilderna här nedan, med respekt till barnen och föräldrarna om de inte vill visas upp på internet)
- Var kreativ. Det ska vara roligt att se på! :)
- Skriv en liten bildtext så att familjerna vet vad de ser på bilderna.
- Bilderna får gärna vara lite crazy. Roligare än bilder då man bara står och ser in i kameran som om ingenting liksom. Bilderna ska få en familj att vilja ha dig som deras au pair så se glad ut! För vem vill ha en ledsen och deppig au pair ?


1. Framsida



2. My family 

  

3. My children experience



4. My Sparetime 

  

5. My Friends

 

6. My Friends

 


Frågor?
Hör av er! :)
/ n


Estoy en Suecia todavía

Jaha.
Igår när jag vaknade ville jag helst bara gräva ner mig.
Ute var det kallt och blåsigt.
Tanken på att jag hade kunnat vara i Spanien nu kändes bara deprimerande.
Men!
Man kan ju inte sitta och deppa hela dagen.
Hängde med pappa till gymet, sedan bjöd han på en tröstfika på Thimons.
Åt en stor, fet dundergod brownieaktig muffins med någon vit chojkladmouse över. MUMS! Så gott. Kändes genast bättre efteråt. När jag kom hem var det dags för käk. Haha, lite kul att jag åt efterätten innan huvudrätten. Tss...
Efter maten stack jag till Wonderwall på pinnen. Tre tjejer från min klass och två till som hade satt ihop en konsert med en massa olika lokala band. Alla pengar de samlade in går till barncancerfonden. Köpte lotter och vann både en söt sminkväska med lite sminkprover i och ett hårvax av något slag. Träffade vänner och blev på bättre humör. Klockan halv sju kom Becca och hämtade mig. Hon tog förresetn körkort nu i veckan. GRATTISGRATTIS gumman! :) Sedan åkte vi hem till mig och gjorde rabarber/hallon paj. Malin kom vid halv åtta, även Issa och Anne lite senare. När jag gick och la mig vid ett kände jag faktiskt väldigt happy igen. Kan bero på att jag har världens bästa vänner och att vi snackat en massa om au pair och USA. :) Hihi...
/ n


P.S. Är studentresorna också hotade ? :/


Inget Spanien :(

Spanien sket sig.
Fick ett sms av Jenny att flyget blivit inställt.
Sorgligt.
Tråkigt.
Besvikelse.
Men finns inte så mycket att göra åt.
Förmodligen var det inte meningen att vi skulle komma till Spanien.

Naturen har sin egen lag, och dess krafter är vi maktlösa inför.

Tror jag ska baka en fett god kaka eller något imorgon. Eller kanske köpa Ben&Jerry glass och sedan tröstäta tills jag rullar. Nu ska jag sova snart. Positivt är i alla fall att jag får sovmorgon och slipper gå upp kl 4.

/ n

Blandade känslor.
Tack och lov så har jag klartecknet från USA idag att vara glad för. Hoppas askmolnet försvinner till den 16 augusti!!

USA den 16 augusti !!! :D

Tänk! Trots tråk och depp i skolan idag pågrund av att Spanien kanske inte blir av är jag såå himla glad nu.

Loggade nämligen in på mitt au pair konto och såg att allt är klappat och klart.
Familjen har tackat ja och jag har fått mitt önske-avresedatum!! Den 16 augusti !!! :D Wihooo.. Kunde inte vara bättre!
Samma datum som både Marie och Sarah vilket innebär att vi kommer vara på au pair skolan samtidigt, underbart! Det bästa är att Sarah också ska åka från Göteborg, så då har jag en resekompis också.

Så jag kommer spendera ett år i West Hartford, Connecticut!

IIIHHH, so excited! Känner på mig att det här kommer bli ett galet bra år!

Och vet ni,
Idag är det den 16 april, alltså exakt fyra månader kvar till USA !
Längtar...


Lycka, så känns det nu!
Det känns så rätt!

/ n


España ?

Åh, just nu hoppas jag på att det där askmolnet från vulkanutbrotett bara ska försvinna.
Annars: Hejdå Spanien, då blir det inget med det. :(

Vi som förberett oss så mycket på spanska lektionerna nu, sett film om Torrevieja och sådant.
Vill verkligen komma iväg nu.
Vet ju att alla har sett fram emot det så länge.
Kom igen.
Snälla askmoln, försvinn!

/ n


Torrevieja
Hit kommer vi troligen att åka imorgon med spanskagruppen i skolan, 15 elever och tre lärare. Än finns hoppet kvar!




Mejl

Hade äntligen fått mejl av värdmamman idag. De hade visst haft det väldigt stressigt. Misstänkte det. Är ju rätt mkt att göra i Sverige också nu. ;P Vi ska bestämma ny tid för samtal, tror det blir skype igen då och invigning för min nya mickrofon. ;D Hoppas att det funkar, det borde funka! Svarade precis på hennes mejl och skrev att jag inte kan prata förrän efter torsdag nästa vecka eftersom jag åker till Spanien med spanska gruppen i skolan på lördag och inte kommer hem förrän torsdag. Så får se hur det blir. :)

/ n

Vardaglig konflikt i min familj

Pigg och glad efter en timmes tupplur och därefter en joggingtur. Solen som gassade i ansiktet, vårvärme. Åh, livet är underbart! Även om det ibland är slitsamt också.

En familj på en mamma och tre döttrar som delar på EN dator är otillräckligt ibland, särskilt när allla går i skolan !! Den senaste tiden har det ibland närinpå varit krig om vem som ska få sitta vid datorn och skriva på sin uppsats. För ett par veckor sedan var jag tillexempel tvungen att stanna kvar i skolan till fem för att skriva färdigt en engelska uppsats.
   Och som igår när jag kom hem och bad om datorn... Bad om att få sitta där eftersom den ena systern hade suttit där hela måndagseftermiddagen. Då fick jag inte datorn förrän klockan åtta på kvällen vilket resulterade att jag var tvungen att sitta uppe med boken och göra tabbar till klockan 2! Jag tyckte att det var mer än rätt att jag skulle få sitta där eftersom idag var verkligen absolut deadline på att publicera boken. Inte konstigt att jag får damputbrott när hon ändå sätter sig där medan jag sitter inne på toaletten och utför mina behov. Det påbörjas en het diskussion och ingen vill ge sig. Hon tycker att jag skriker och gormar alldeles för mycket. Hon muttrar något om att jag är störd. Dock tycker jag att hon låter ganska bitchig själv. Hon stärker sitt argument genom att säga att hennes uppsats måste vara inne på fredag. Jag skriker att min bok måste faktiskt vara färdig imorgon!!!

"Men Natta, du får faktiskt tänka på att det inte bara är du i den här familjen. Förresten behöver du inte skrika"

"Vet du en sak! Pågrund av att du var tvungen att sitta så länge vid datorn igår så satt jag uppe till två i natt och har bara sovit ca fyra och en halv timme. Det är inte så himla konstigt att jag skriker. GAH!"

"Du kanske skulle ha tänkt på att det faktiskt finns fler i den här familjen som behöver datorn innan du började skriva boken, du behöver inte vara så egoistisk!"

"Så du menar att jag inte skule ha skrivit en bok från början?!"

"Ne, du skulle nog inte ha gjort det".

Jag stampar upprört därifrån, in på mitt rum, slänger mig på sängen, trycker ansiktet ner i kudden och försöker andas och lugna ner mig. Tre minuter går. Jag ringer pappa och vi bestämmer att jag ska komma dit istället.

Haha, jaa ni kanske känner igen er? Det här är en typisk konflikt i vår familj och jag blir galen varje gång.

Något ganska retfullt är att när jag sedan kom hem igår klockan 22.30 säger mamma att datorn har varit ledig sedan klockan 18. (Tiden då jag kunde sätta mig vid datorn hos pappa). Då hade de nämligen gått ut för att dela ut reklam med kompisar. Tack så mycket, tack! Hade hon ju kunnat nämna tycker jag då. Menmen. Småsystrar är alltid småsystrar: Hopplösa men ändå älskvärda! För ibland kan de ju vara gulliga och snälla också. Dessutom hade nog en familj utan dem varit ganska tråkigt. 

Btw, jag tror jag måste köpa mig en egen dator!

/ n  




 


Boken är färdig, äntligen! :)

Jösses, de senaste dagarna har verkligen varit uppförsbacke alltså! Sjukt! I söndags ville jag bara gräva ner mig någonstans, i måndags panik och sedan sitta uppe halva natten med alla dessa tabbar, tisdag och överskottsenergi, damputbrott hemma på syster, sedan en timmes promenad till pappa för att sitta vid datorn där istället och läsa igenom hela boken en sista gång. Idag lättnad och helt slut.

Ja, i stort sett så har mina senaste dagar sett ut. Har inte haft någon fritid alls. Har bara varit bok, bok, bok. Malin och jag skulle ha laddat upp våra böcker på vulkan redan i söndags men när inte formatet funkade fick jag panikångerst. Testade allt men inget fungerade och jag kunde inte fatta vad som var fel. Worddokument, check. A5-format, check. Allt var liksom checkcheckcheck. Så jag kunde inte ens ana mig till vad som inte fungerade.
   Sedan måndag natt mina vänner upptäckte jag det fantastiska med PDF. Behövde bara spara om hela dokumentet som en pdf fil så kunde jag ladda upp filen på tre sekunder. Lätt som en plätt. Tyvärr så hade vårt pdf gått ut här hemma så jag fick göra det i skolan. Så skönt att det löste sig. Men innan jag kom på det var inte kul alls. Trodde ett tag att det inte skulle bli en bok. Var så besviken. Visst, en bok är inte hela världen. Det klarar man sig utan. MEN! Här har jag jobbat ett helt år, offrat vartenda lov för att vara hemma och skriva, helger jag varit tvungen att välja bort kompisarna. Klart jag vill ha det tryckt efter allt slit och alla uppoffringar. Ja, ni kanske kan förstå nu varför jag bara ville försvinna ett tag. 
  
Men nu är boken äntligen publicerad !!! Och folk, vem som helst kan gå in på vulkans hemsida och köpa den. 177 kr blev det tillsist, det är endast tryckkostanden som betalas. Du kan titta, köpa eller få mer information
här! :)

/ n


Vampire Diaries, nya favorit serien! :)

My new favorite "moment" in Vampire Diaries. Så vackert, så bra! Dog typ när jag såg avsnittet igår. Så sött! Älskar låten också! Eftersom jag inte kunde bädda in klippet från youtube så kan ni se det här.
Love!

Såå fast, så fast! Har nog aldrig varit så fast i en serie som denna, möjligtvis O.C. Eller ne, inte ens O.C kan slå detta föresten. Haha... Längtar redan till nästa avsnitt!
/ n


Högskoleprovet, andra försöket.

Börjar fundera på om studera.nu är överbelastat eller något eftersom jag inte kommer in där. Facit till högskoleprovet kunde man ju få där från och med klockan 17.00. Så kanske är det därför. Jaja. På något sätt kändes provet inte lika jobb9gt som förra gången. Tror det är bra på så sätt att göra det mer än en gång. Andra gången vet man mer om hur det går till och vad man har att vänta sig. I höstas gick jag dit som ett frågetecken i princip. Men bara för det betyder det inte är resultatet har blivit bättre.Vågar inte säga någonting än för det kan ha gått hur som helst. Men hoppas på att det åtminstone har gått bättre än förra gången. De säger ju det, att det brukar gå bättre andra gången, för de flesta. Nåja, vi får helt enkelt se hur det har gått. Poängen skickas på posten om ca en månad.  

Jag vill ha mejl från USA nu!
Att man ska vara så otålig, hehe... :P

/ n

Grattis Anne!

Hm, vad ska jag skriva idag?
Att när jag kom hem från gymmet så stod det atcos på bordet som jag slängde i mig.
MUMS! Underbart! ¨Skulle kunna äta tacos varje dag, så gott det är!
Onödig info.
Hm.
Högskoleprovet imorgon. Jag är inte taggad det minsta. I alla fall så ska jag nog hålla mig hemma hela kvällen så att jag är pigg imorgon. Ska se på Vampire Diaries, reprisen om sådär en timme. Missade nämligen avsnittet igår.

Och GRATTIS till min vän Angelica som blev antagen till Cultural Cares au pair program idag! :) Nu får vi hoppas på att de också ringer till Emma snart! Lycka till tjejer, och alla andra också såklart! :) 

/ n 


  


Inget är säkert än...

Köpte äntligen en ny microfon till datorn igår. Den här var skype certifierad (heter det så?) så nu borde jag höras på skype. ;) Great! Sände även iväg ett mejl till värdmamman igår med en massa bilder jag lagt upp på shutterfly. Kände att jag ville ge lite tillbaka när jag fått så många fina bilder från dem. Det var bilder främst på mig och min familj och mina vänner. :)

Ringde CC igår för att få bekräftelse. Och de har inte tackat ja ÄN! Sa som det var att jag var orolig att jag hade missat något på min profil eftersom den verkar krångla pågrund av det där datasystemet. (Ser inte mitt fotocollage eller några andra bilder utan min egna profilbild). Men hon lugnade mig och sa att jag inte hade missat något. Bostonkontoret väntade fortfarande på svar från familjen men det verkade som om det höll på att bli färdigt nu, sa hon från CC. Så antagligen kanske de funderar på daum och så annars har jag faktiskt ingen aning. Tycker inte om att inte veta. Men troligen skulle det vara färdigt till nästa vecka, så jag hoppas verkligen på det nu! Jag vet, det är inte precis bråttom eftersom jag inte ska åka förrän augusti men i alla fall... 

/ n   


Lite utbildningar då va

Har nu sökt lite utbildningar till hösten. Mest som en rolig grej och för att det är spännande att se om man kommer in på det man vill. Kommer självklart inte plugga i höst, det får bli efter USA i så fall. Men nu vet jag i alla fall lite mer om hur det fungerar och så och det är ju bra tillsnästa gång man ska söka.

De utbildningar jag sökte var i alla fall:

1. Dietistprogrammet i Göteborg
2. Psykolog i typ fyra olika städer tror jag. Typ Lund, Linköping, Umeå, Göteborg.
3. Socionom i Lund, Helsingborg och Kalmar.
4 Journalist i Göteborg.


Ska bli spännanade att se om man kommer in någon stans. ;) Ville söka dietist i Umeå och Uppsala också men de utbildningarna sätter visst inte igång förrän på våren så de gick inte att söka än. Good to know next year!

Det blev shopping, bio och maaat... ;)

Hade en otroligt bra dag med Angelica igår. Vi körde in till Jönköping med bilen. Sedan övade vi på att parkera i sådär tjogo minuter innan vi slutligen gick ut. Det var varmt och jag svettades och höll andan. Men lärde mig lite nya knep av Angelica, mkt bra att ha! För er som inte vet: Jag hatar att parkera, kan bero på att jag jämt blir så nervös över att jag ska köra in i de andra bilarna så att jag kör så sakta att andra bilister får damp på mig, typ. Haha.

I alla fall lite shopping blev det och jag nu klargöra att min studentklänning är inhandlad. Ingen bild kommer nu. Men den är i alla fall vit. Ganska förutsägbart, eller hur! ;)

Vi körde runt lite i Jkpg. Åkte till Ica och inhandlade sen lunch vid halv tre. Jag var svinhungrig eftersom jag inte hade ätit sedan klockan 8 på morgonen. Kan nog se på bilderna vilken lycka det var med mat i bilen här nedan. ;)
Det blev bio. Percy Jackson. Dock under mina förväntingar, inte riktigt som jag trodde. Men bra ändå.

Maaat blev det också! Jag och Anne gick och fettade oss på Jensens med trerättersmiddag. MUMS! Jag åt världens godaste chokladmousse, oh nej, jag skojar inte. Har aldrig ätit någon godare! ;)

Varning för lockande matbilder! ;)

Lunch





Kvällens trerättersmiddag! :)





Mummamumma! ;)
/ n


Frågor att ställa till familjen när de ringer :)

Lovade Louise att skriva ett inlägg om första samtalet med familjen och vad man ska tänka på när de ringer. Så nu ska jag försöka att dela med mig av lite användbara tips.

För det första tror jag att det är bra om man är så avslappnad som möjligt precis innan de ska ringa. (Hur ska man kunna vara det, GAAH! Jo, jag vet, riktigt svårt!) Värdmamman ringde mig två timmar tidigare än väntat, vilket var väldigt bra för annars hade jag svimmat av nervorisitet eller något. Men vet värdfamiljer som ringt till au pairer helt utan förvarning så det kan ju också hända liksom. Men oftast verkar det som att familjen slänger iväg åtminstone ett mejl innan och berättar att de gärna vill snacka med dig. 

Jag satt hela lördagskvällen och förberedde mig med frågor till familjen. Tur hade jag som fick hjälp av min söta och gulliga lilla vän Angelica. Det var ett stort stöd!
Men i alla fall, vad ska man fråga om då?
Tänk om jag kommer av mig och inte vet vad jag ska säga!
Tänk om det blir alldeles tyst i telefonen, PINSAMT !
Tänk om jag inte kan svara på deras frågor för att jag inte förstår!
Tänk om de inte förstår vad jag menar!
Var bara lugn, kan lova att de flesta familjer snackar på ganska bra själva i början. Värdmamman gjorde det när hon ringde och svarade på så sätt nästan på hälften av alla mina frågor. :) Men självklart kan det ändå vara skönt att ha lite frågor nedtecknade. Och här är lite frågor som jag hade framför mig under samtalet. (Många av de från Cultural Cares Au pair handbook ;D)


Om barnen
1. What are the childrens personalities like?
2. What do they like to do?
3. What are their favorite games and toys? Do they like to play with each other?
4. Do the children have any special needs?
5. How far away is the school and how do they get there?


Om föräldrarna (och familjen i sin helhet)
1. What is yoir lifestyle like? (eg active or relax)
2. Do you travel much in your work?
3. Do you have pets?
4. What do you like to do in your free time?
5. Why are you interest in hosting an au pair?
6. Have you had an au pair before? (Do you have any e-mail adress to any of them?)
7. What expectation do you have with your au pair?
8. Do you follow a special diet?

Om området
1. Please, tell me about the area where you live.
3. Are there any other au pairs in the area?
4. Are there other families with children nearby?


Om dina au pair sysslor
1. What kind of activities will you expect me to do with the children?
2. Will I be responsible for any household duties that relate to the children?
3. What will be schedule be like? Will I work on the weekends?
4. What kind of rules would you ask an au pair to follow?
5. Do you want me to drive in the U.S?
6. Do I have acess to a car? Can I borrow the car in my free time?
7. Will you have any motor (car) insurance for me?


Till sist, tänk på att det är en bra idé att i första hand fråga om barnen för att visa intresse men också för att det faktiskt är de som du ska ta hand om. :) Fundera på vad som är viktigt för just dig att veta med tanke på att du ska bo med familjen ett helt år. Alla au pairer är ju olika så vad är viktigt för att du ska trivas? Det är du som ska avgöra om du tror att du skulle passa in i familjen eller inte.

Och hinner du inte ställa alla frågor i det första samtale? Lugn, är familjen intresserad kommer de sannolikt att ringa dig igen och då får du en ny chans att stälal de frågor som du missade eller kanske nya frågor som du kommit på under tiden. Du kan också mejla familjen med frågor och få svar så. Då kan du ju dessutom läsa igenom svaren hundra gånger om du vill det så att du kan de utantill sen. ;) Hihi.





Ja, detta var lite av mina tankar. Hoppas de kommer till användning för er! :)
/ n

 


Percy Jackson



Den här filmen ska jag och Angelica se idag. :) Tycker den verkar jätespännande. Sedan lär det nog bli en del shopping också såklart. Men nu måste jag göra mig i ordning och sedan hämta mina kära systrar som ringer och tjatar om att de vill hem efter nattens äventyr. ;) Får nog åka och hämta de första förrresten... Ja, ja.

Ha en bra tisdag!
/ n

Min näsa är ett olöst mysterium

Fick precis ett samtal från Jönköping. Mitt läkarbesök imorgon är inställt!
Noo! Skit med.
Nu fick jag en ny tid vecka tjugo som kommer bli en sjukt stressig vecka eftersom det är två dagar innan vi åker till Turkiet. Det var sjukt svårt att hitta ett passande datum då det är så mycket resor jag ska göra framöver.
Ja, ja.
Fick ju en ny tid till slut i alla fall.
Men jag hade sett fram emot att få hitta lite själv med bilen i Jönköping imorgon. Ville få det gjort också. Men, men. Ska ringa Anne sen med och säga att vi kan åka in senare. Vi ska nämligen till Jönköping vilket fall imrgon och gå på bio plus lite shopping på det. :D

För er nyfikna: Det här med min näsa är ett olöst mysterium. Det är inte så många som vet om det för det är inte alltid som jag vågat berätta. Folk tycker ju att det är konstigt, att det är knäppt, att det måste vara något fel på mig. Men jag kan inte förklara vad det är. 
  
Så nu ska jag berätta för er.
Jag har inget luktsinne. 
Eller i så fall ett väldigt nedsatt luktsinne eftersom jag verkligen måste anstränga mig för att i så fall känna en doft ytterst svagt.
Jag kan inte minnas att jag någonsin haft det. 
Jag vet inte hur mat luktar.
Jag har aldrig känt doften av julmat eller lukten av när det är pannkakor i skolan.
Jag vet inte hur min huvudkudde luktar och det är omöjligt för mig att veta om jag stinker svett. 
   Jobbigt? Joo, det är väl det till en viss del men grejen är att eftersom jag aldrig upplevt något annat har jag inte så mycket att jämföra med. Jag kan känna parfymdoft om jag håller flaskan precis under näsan. Men jag kan inte placera olika parfymdofter och jag skulle troligen inte känna något om du kom och sa: "Visst luktar min nya parfym gott". Har varit med om det innan. I sådana lägen, i alla fall om jag inte känner personen så väl har jag ivrigt nickat och låtsas som jag känner den underbara doften. Tyvärr, men ibland är det bara svårt att förklara.

Grejen är att jag har aldrig lidit av det. Har nästan varit till en fördel när pappa har suttit på toaletten och fisit medan alla andra har hållt för näsan. Eller som på Långserumlägret för ett par år sedan när någon buse la surströmming i vårt fönster så inte Jessica och de andra kunde sova medan jag låg där och somnde så gott utan att störas det minsta. Jag kände ju ingenting. 

Men det skulle vara underbart att någon gång få känna doften av hav, att få känna hur mat luktar. Det är därför jag söker för det nu. Känner att det är en bra sak att göra för jag vill veta vad det beror på innan jag åker iväg till USA och om man eventuellt kan göra något åt det. Skolsköterskan sa att det inte är säkert att man kan göra något men i så fall: Fine! Då vet jag det i alla fall och behöver aldrig mer gå omkring och bekymra mig för hur det hade kunnat bli om jag hade sökt för det. 

Sedan kan jag ångra att vi inte har sökt för det tidigare. Jag ska inte bara skylla på att mamma har varit seg med det för jag hade kunnat ta tag i det tidigare på egen hand också. Men som sagt så har jag aldrig sett det som något problem, förutom att jag missar en massa godbitar av livet.

/
n


Om boken... :)

Tänkte skriva kort och berätta vad det är för bok jag håller på att skriva så att ni ska veta vad jag babblar om. Då får även Marie sin fråga besvarad.

Kan börja med att säga att den här boken har jag skrivit som projektarbete nu i trean. Malin och jag har skrivit varsin roman under handledning och varit som stöd åt varandra. Delat med oss av tips och råd och så till varandra. När allt är färdigt ska vi skicka in de på tryckning hos Vulkan. Där kan vem som helst gå in för att beställa men jag och Malin kommer beställa ett antal exemplar till försäljning på projektarbetets dag den 5 maj. 

Så till handlingen, eftersom det är många som brukar fråga om det. ;) 
Jag har skrivit om en fjortonårig tjej vars föräldrar skiljer sig. Själva skillsmässan är själva huvudkonflikten i hela boken kan man säga. Föräldrar som inte kan hålla sams och barn som inte vet var de vill bo. I alla fall så handlar det inte bara om detta. Utan också andra vanliga tonårsproblem vid sidan av. Förälskelse i sin bästa kompis storebror, bråk och svek och förvirring. Kan säga att det är rätt mycket som händer på dessa ca 200 sidor. Trots att det ändå tar upp ett så allvarligt tema som skilsmässa så rymmer det också skämt, skratt och ljuspunkter. :)  

Jag ångrar inte att jag valde att skriva en bok även om det många gånger varit svinjobbigt och trist att vara tvungen att dissa kompisarna pågrund av att man måste sitta hemma och skriva. Men det har varit kul också, och givande! Har lärt mig och utvecklats så sjukt mycket av det. Så mycket hade inte en kokbok gett mig som jag funderade på att göra från början.

Nu längtar jag tills allt är färdigt! 5 maj nu, tack! :D

/ n  

Min bok!

Skaffade mig precis ett nytt konto på vulkan.se då jag glömt både mitt gamla användarnamn och lösenord. Suck. Men det löste ju sig ändå. Testade mig fram lite så att jag är mer redo när jag väl ska publicera boken. Tänk på styckebrytningar och kapitelbrytningar i worddokumentet. What ? Jag som precis lärt mig vad sidbrytningar är! Kommer behöva hjälp känner jag om det här ska bli rätt. Hoppas att malin har koll !! ;)

I alla fall. Min bok ligger på ca 200 sidor vilket betyder att den kommer kosta runt 200 kr att trycka.

Så människor, ni som planerar att köpa den på projektarbetets dag den 5 maj kan väl höra av er så jag vet hur många exemplar jag ska beställa. Det enda du behöver betala är tryckkostnaden och det kan du göra till mig på plats.

Så som sagt, intresserad av att köpa min bok den 5 maj? Ring, smsa, kommentera detta inlägg, vad som helst!
Tacktack! :)
/ n



Beroendeframkallande!

Ikväll har jag kommit fram till att jag ÄR beroende av au pair bloggar !! Jag kan gå in på en och samma blogg flera gånger om dagen, för man vet ju aldrig om det har uppdaterats. Sedan är det vissa man verkligen fastnar för som gör att man blir extra beroende. Detta är inte bra för mina studier, eftersom varje gång jag sätter mig vid datorn försvinner en timme, MINST! Hahaha... Synd för lärararna mig att detta är mer intressant än alla skolämnen på hela samhäll!

Läste den här bloggen innan: http://emilia1.blogg.se/
Verkligen såå bra, en av de bloggarna som jag nu följer. Finns många fler beroendeframkallande au pair bloggar, tro mig. Ska dela med mig av de någon dag. ;)
   I alla fall så blev jag så sjukt taggad innan. Så taggad på att ge mig av till USA nu. Ta första bästa flyg imorgon. Jag är trött på skolan här hemma nu, jag vill ta studenten nu och ge mig av direkt. Lära känna världen. Bli en bra au pair! Men får vänta lite mer än fyra månader till innan det blir verklighet.

Ibland kan jag oroa mig för konstiga saker. Som att jag inte ska klara engelskan tillräckligt bra, att jag inte ska kunna göra mig förstådd eller att jag inte ska förstå vad barnen säger. Och värst av allt: Tänk om de inte tycker om mig! Tänk om de tycker att jag är den sämsta au pair de någonsin haft! Ush, jag är så töntig. Så ska man ju absolut inte tänka, men ibland finns tankarna där ändå. Då brukar mamma säga till mig på skarpen och lova att allting kommer bli så bra så, att jag kommer passa jätte bra som au pair osv. Då känns det bättre! Självklart kommer det gå bra! Varför tvivla? De där oroande tankarna kan gå och gräva ner sig någonstans. Men antar att det är en del av nervorsiteten kanske... 

Ja, ja. Igår var det i alla fall fyra månader kvar till mitt preliminära avresedatum. Dock vet jag ju redan att det kommer bli något senare. Vet bara inte exakt när än. Hoppas på att få ett datum snart så att jag vet! :) 

/ n  


Påskbus!

Jag tillät mig själv att leka påskhare en dag för tidigt på långfredagen med tanke på att Hanna och Ann-Marie skulle åka till Stockholm idag. Då jag inte hittade de vita öronen så tillät jag också mig själv att bära gröna Lisebergsöron istället. Bättre än inget. ;)

Sedan målade jag mig en nos och åkte sedan iväg. Smög omkring på trädgården, gömde mig bakom buskarna. Men mitt smygande upptäcktes ändå. Ann-Marie följde mig mellan fönstrerna och undrade förvånat vem det var. Jag hittade ett gömställe åt det rosa egendesignade ägget som jag täckte med gräs. Sedan knackade jag försiktigt på ett fönster. Ann-Marie och Hanna kom överraskade ut från tvätt rummet och brast i skratt när de såg mig. Jag gav Hanna ett brev där det stod att hon skulle ut i trädgården och leta. Så hon gjorde som det stod och hittade till slut det fina ägget fullt av godis.
   Så det var lyckat och väldigt uppskattat! Min kära syster blev jätteglad och Ann-Marie kunde inte sluta skratta. Tänk vad härligt det är att göra andra människor glada. Älskar den känslan! Och klart att alla barn ska få leta påskägg i trädgården! :)



Fick en fin påskteckning av Hanna! Sött! :)







Nu ska vi till Sören om en stund för att äta påskmat med familj och släkt. Funderar om jag ska sätta på mig öronen och måla dit en nos idag igen för att busa lite med Zackie. Han skulle nog också tycka om att leta påskägg i trädgården. Men först måste jag bara ut en sväng i det fina vädret. Har pluggat PA och städat hela förmiddagen så tycker att jag är värd det nu. Förresten så är man nog knäpp om man inte tar vara på den här underbara dagen!

Carpe Diem!

/ n

More about CT

Googlade på Connecticut och tänkte bjuda på lite trevliga bilder. :)







Visste ni att Connecticut...

- .. är till ytan den tredje minsta delstaten och kan jämföras med Uppland i storlek.
- Det är den sydligaste delstaten av de sex stater som utgör New England.
- Har en befolkning på 3,5 miljoner.
- Huvudstad är Hartford.
- George Bush föddes här.
- Gränsar till Massachusetts i norr, Rhode Island i öst, Long Island-sundet i söder och i väster New York.
- De största floderna är Connecticutfloden, Housatonic och Thames.
- Yale University finns i New Heaven. 
- Härifrån kommer bland annat den första hamburgaren och den första färg-tvn.
- Har mildra vintrar med några minusgrader. Varma sommrar (25-30 grader) och riktig vår och höst.


( Källa: Wikipedia och Cultural Cares hemsida)

Blir spännande att upptäcka denna delstat! :)
Sedan är det ju inte så långt till Boston som jag hoppas att Marie med glädje kommer att visa mig. ;)

/ n


Långfredagen

Det blev inget Öland. Inget parkhallen i Tranås heller. Var så himla orkeslös igår, orkade inte hålla ögonen öppna. Det enda jag ville var att sova, sova. Helt himla slut var jag. Ändå hade jag inte gjort något annat särskilt på heöa dagen.
   Men nu är det påsklov i alla fall och även om jag har en hög full av böcker väntande på rummet så ska jag ändå försöka njuta lite av lovet. Ska träffa Elina på söndag och på tisdag ska jag och Angelica spendera en hel dag i Jönköping. :D Och imrgon bluir det lite påskmiddag här hemma och sedan ska jag vara med och sjunga med kören på påskmidnattsnmässan. Så lite grejer finns inplanerat i alla fall.
   Idag har jag gymmet inplanerat, ett litet påskbesök hos Hanna för att lämna påskägg och så Vampire Diaries reprisen ikväll kl 5 pm. Missade nämligen det igår. 
   Kan väl nämnas att jag och Malin fick tillbaka våra romaner igår efter korrekturläsningen. Så där är också något att göra under lovet innan allt skickas in för tryckning till vulkan.  

Vilket otroligt ointressant inlägg! 
Ja, ja. 
GLAD PÅSK på er i alla fall! :)  
/ n


RSS 2.0