Inte redigt 1000 exempel, men nästan..

Det är söndag. En dyster och molnig söndag som lätt smittar av sig på humöret. Regnskurar har öst ner den här morgonen, även när jag var ute och joggade. Regnet blandade sig med svett och tröjan slickade sig mot huden. Det såg kallt ut, tyckte kanske alla gångare påklädda i regnjacka uppknäppt ända upp till halsen med luva över huvudet som jag passerade. Men jag frös inte. Fast kan inte säga annat att det var väldigt skönt att sedan komma hem till en varm dusch...

Det är söndag och jag har kommit på att det är typ 1000 saker jag vill göra just nu... Och det är massa saker som jag känner att jag inte kommer hinna att göra och.. skit samma, en massa grejer helt enkelt. Här är några exempel:

  1. Ha en heldag med min älskade Jessica.. (Saknar henne så att det gör ont ända in i själen)
  2. Åka in till Eksjö, hälsa på farmor.. (Det var så länge sedan och jag är inte hemma på hennes födelsedag + att hon har goda bullar)
  3. Träffa EREN! (minst en gång till innan jag åker)
  4. Hänga med Jossan och Bellan till Öland (men det funkar ju inte för de har ju redan åkt.. )
  5. Ikea med mamma.. (Vi har börjat drömma om ett förnyat hem)
  6. Stockholm, skärgården, Årsta havsbad och stugan.. (Men hinner ju förmodligen inte åka upp dit i år :( )
  7. Lekeryd (Världens godaste mjukglass)
  8. Övningsköra (Gjorde i och för sig det igår.. Men sedan kommer jag inte få chansen på över tre veckor)
  9. Framkalla kort (Har fortfarande inte framkallat från Malta och det är ett år sedan.. )
  10. Slöa och se på en massa film.. (känner särskilt mkt för sagan om ringen just nu efter att jag har läst boken)
  11. Sluka bok efter bok (Sommaren är typ ända gången på året man hinner göra det.. "Nästan".. )
  12. The Sims (Eva har smittat sig med "The Sims-smittan" och har kommit på att det var väldigt länge sedan jag spelade..)
  13. Ebba-semester.. (Krånglade, men hoppas/tror att det löser sig nu)
  14. Shoppa (Det finns så mycket man vill ha/behöver)
  15. Pyssla/måla m.m (Det är hög mysfaktor)
  16. Bio (Tror det är många bra filmer i sommar.. typ Narnia-Prins Caspian, Mamma Mia m.m)
  17. Träffa en massa människor (som jag inte träffat på länge... )
  18. Massa, massa, massa meeeeer !! ....

Idag tror jag att jag ska satsa på typ ex.10,11,12.. Kanske 8 om jag hinner och mamma kan.. Äh, får se hur min söndag ska få se ut.. Lämnar beslutet åt dagen själv... 

ciao  / n


Morgonmänniska..

Det var en molnig torsdagsmorgon, men solen tittade ändå fram här och där i det svagt gråfärgade molntäcket. Väckarklockan ringde tidigt denna sommarlovsmorgon. Jag stängde av den och tittade på displayen. 06.30. Gick upp till köket där mamma redan satt sig ner för att äta frukost. Jag öppnade kylskåpsdörren och tog ut ett ägg. Tog sedan fram en stekpanna och började steka. Sedan gjorde jag i ordning två mackor. En med ost och en med ägg. Efter en stunds tvekande bestämde jag mig slutligen att juice var det bästa dryck altenativet. Jag la ner allt i min sts-ryggsäck, gick ut genom ytterdörren och sedan ner mot sjön. Gick en bit innan jag kom fram till fågelbryggan där Issa satt och väntade..

En tidig morgonpromenad är verkligen något speciellt. Man känner lugnet ända in i själen och det är precis som om allting vaknar upp i naturen just då. Det var väl därför vi bestämde oss för att göra det antar jag. Issa och jag pratade om det redan innan skolan hade slutat. "Jag skulle vilja gå ut och gå så tidigt på morgonen någon gång, men det är ingen som vill göra det mig" .. "Jag vill" . Alltså jag har aldrig vart en sådan där sjusovare liksom. Har aldrig haft några problem med att gå upp tidigt. Så det var inga problem för mig, morgonmänniska som man är.. ;P


Efter ett par varv satte vi oss i parken och åt frukost tillsammans. Mackorna slank snabbt ner i min hungrande mage medans vi babblade på om allt möjligt som finns att babbla om.. Sedan gick vi hemmåt. När jag kom hem visade klockan 08.15 .. Hela dagen låg framför mig. Och jag kände mig fortfarande välidgt lugn efter promenaden...


(Så det är att rekomendera.. En "tidig" morgonrunda" med en god vän och en matlåda.. En bra start på en torsdag. )


Det gäller ju att fånga dagen - Carpe Diem


För att bli ett steg smartare..

Nu har jag haft blogg i sådär tre dagar, I think.. Om jag räknat rätt.. Och som alla andra gånger någonting är nytt är jag vilsen. Så hur ska jag göra för att förstå mig på bloggen och bli smartare?

Plan A: Pröva mig fram och våga testa. Mycket bra inlärningssätt. Jag lär mig nya saker på t.ex mobilen nästan jämt pågrund av att jag aldrig läste instruktionsboken.. ;)

Plan B: Våga fråga! Anlita någon expert. Vem ? hm.. Issa kanske.. Ja, Issa blir mycket bra ;)

Plan C: Tråkigaste idén.. Ta mig in på Hjälp-instruktionerna. Läs...

Ja, så himla svårt kan det väl inte va ? ;) eller ..

/ n

22 juni 2008 - Dagen då jag skaffade blogg

Så har jag också kommit hit.

www.blogg.se

Efter många om och men bestämmde jag mig slutligen för att ta tjuren vid hornen och skaffa mig en blogg, precis som många andra människor i det här avlånga landet.

Egentligen är jag mer van vid "vanliga" dagböcker. Ni vet sådana där dagboksanteckningar som man håller hemliga i en gömd skrivbok. Men pågrund av mitt skrivarintresse tycket jag att jag lika väl kunde skaffa mig en blogg, också.. Därmed hoppas jag inte att jag kommer dumpa dagboken i papperskorgen. (Även om jag har en viss rädsla för det) Nej, för både och ska man väl kunna ha, utan att trättna på det andra... ;D

Men vänta er inga stordåd. Inte heller dagliga inlägg från lilla mig. För jag är bara en helt vanlig 17-åring. Brunhårig och blåögd, bosatt i landet vi kallar Sverige. Liksom vilken annan tonårstjej som helst.
Så, nu börjar mitt bloggande..

/ Nathalie


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0