Grattis Issa!

Höll på att glömma en väldigt viktig grej, nämligen det viktigaste idag. Får ju inte glömma att ägna ett inlägg till mina fina, älskade vän ISABELLA som fyller 19 år idag! GRATTIS GUMMAN, du är så otroligt bra och förtjänar det bästa! :)



Bara för att du är så bra och för att du fyller år och för att jag evta tt du älskar det här så lägger jag upp det för din skull... :)



... Ville egentligen lägga ut det här, men trodde du skulle uppskatta hela låten mer, men eftersom det här ändå är vå gemensamma favoritscen i Twilight så kan jag lika väl lägga upp den också ;) <3




Grattis Issa! :) Ska nog ringa henne en snabbis nu innan det blir dusch och plugg. Har inte gjort filosofin... :/ suck, känner på mig att det kommer ta lång tid.. :P '

/ n

<3





Hjärta er <3

Börjar bli dags för fotocollaget ;)

Helgen både började och slutade bra! :) Känner att jag inte har fått så mycket gjort som jag borde ha fått menmen..

Det dåliga är väl att jag inte har har hunnit skriva så mycket, dock anteckande jag lite på morgonen och det är ju alltid något.

Bra är att jag äntligen är färdig med ansökan. Eller åtminstone kladden till ansökan. Så nu har jag skickat vidare den till Ann-Marie så att ett extra öga kan ta en titt på det också innan jag skriver på mitt riktiga exemplar av ansökan. :) I veckan har jag tänkt att framkalla bilder och göra fotocollaget. Fick lite glitterband och annat smått och gott av Hanna idag när jag var hos pappa och lämnade bilen efter igår. Är taggad på att sätta igång redan nu. Finns ju inget mysigare än att sitta och klippa och klistra bilder. Älskar ju att göra mina egna fotoalbum så känner på mig att jag kommer älska att göra fotocollaget ännu mer nu när jag ska använda mig av glitter, klistermärken, bokmärken och allt möjligt. :) Meddelar senare i veckan om hur det går, om jag kommer igång vill säga. Man vet ju aldrig vad som kan hända i skolan i form av läxor, inlämningsuppgifter m.m ;P

Take care!
/ n 

Bara för att sommaren tog slut försvann inte min 80-tals feber - Den håller fortfarande i sig ;)


Profilbild till ansökan klar

Idag har jag fixat profilbild till min au pair ansökan :). Gick till Hegethorns foto och fick det grejat på mindre än en minut, perfekt! Tycker väl egentligen aldrig om sådana bilder på mig själv men det blev helt okej måste jag säga! .) Skönt att ha det klart.
   Jag har också varit nere i källan och rotat efter massa gamla bokmärken och sånt som jag kan ha använding för till fotocollaget. :) Vad tycker ni att jag ska ha för färg på papprerna som ska vara bakgrunden? Tror att det måste vara en ljus färg men sen kan man ju alltid dekorera med andra färger. ;)Det är mycket jobb, fast det är rätt kul, I´m so exicited !! Vill bara bli färdig och få iväg det nu. Men som sagt, det tar sin lilla tid, speciellt när man har skriver en roman samtidgt som man har en massa annat skolarbete att tänka på. ;P
/ n

Viernes Buena

När alla vänner är ute och roar sig ikväll på tex Backard Babies konsert kommer jag sitta hemma och dega. Hade det inte kostat vad det kostat hade jag nog hängt på. Men nu vet jag inte om jag tycker att det är värt det eller inte. Behöver spara lite nu inför alla framtida kostnader. Kanske blir det studentresa ändå, vi får se.. Kanske kan man planka in i sporthallen på något sätt. Har aldrig testat och någon gång måste ju vara första gången.. ;) Skämt och sido, men jag har bestämt mig för att vara hemma ikväll och jag deppar inte för det. Har haft en så fruktansvärt bra dag så jag är helnöjd. Redan i morse sa jag till mamma i bilen att jag kände på mig att det skulle bli en väldigt bra dag. Och som sagt, det blev det! På dagis gick allting superbra och barnen var så lätta att handskas med, så mysiga är de! Med både leksamling och sångsamling sprang timmarna iväg och det dröjde inte länge innan jag var hemma igen.
   Bland det bästa idag var att Sofie messade och frågade om jag  ville ta en fika med henne på Thimons. Hon skulle till Halmstad och hade en timmes väntetid i Nässjö. Såå bra att du skickade iväg ett sms gumman, för var så kul att träffa dig. Verkligen så länge sedan nu ju. Någon dag får jag ta mig i kragen och åka för att hälsa på dig i din lägenhet i Jönköping. :D 
   Jag har också hämtat mamma något försenade födelsedagspresnt på Onoff. Hade beställt en framkallning av den här bilden i storlek 50X70 så det är som en stor plansch. Hon ville ha en sådan så hon blev superglad! :) Tycker själv att det blev väldigt lyckat och bra. Sjukt smidigt att bara gå in på Onoff:s hemsida och göra sin beställning, väldigt enkelt och effektivt! 




Det varit en toppendag och jag har känt en sådan energi, härligt!
Imorgon ska jag, Jossan och Bellan med pappa och company till Jönköping på middag. Innan det ska jag hinna med att gå till gymet och gärna städa lite.

Ikväll ska jag antingen skriva eller jobba med ansökan. Får se vad det blir, lutar mot ansökan. 
Ha en fin kväll! 
Pusshej 
/ n
  

New Moon på Dvd

Har glömt att ta upp det här ju...




NEW MOON, DVD, 20 MARS 2010. :)
Bästa datumet ju! Min dag, och säkert ett par tusentals andra personers dag också men ändå ;P
Gissa vad jag önskar mig i 19-årspresent ? ;D

/ n

 

 


Livet går ju upp och ner

Jag är glad igen. Tänk vad lite sång och härliga körmänniskor kan göra, och sedan lite träning på det, kan nog inte bli bättre. :) Just nu känns problemen som småbekymmer, palla tjura över en träningsplan. Jösses, vad töntig man kan vara ibland! Men livet går upp och ner ibland, jag antar att det är rätt normalt.

Dock vet jag att stressen fortfarande bränner inifrån och bara väntar på att få explodera. Men jag kämpar vidare ändå, vad kan jag annars göra?

Nu ska jag sova. Alla kan ju inte ta vara på sovmorgonen när det är studiedag. Fast dock väljer jag att hänga med mamma till dagis själv, så jag får skylla mig själv. Fast det är faktiskt värt det, man får så mycket tillbaka från barn. :)

Godnatt!
/ n

Alla dessa måsten som lusten saknas till

Lika bra att säga det direkt. Jag är sur. Hade tänkt att gå till gymmet efter maten men för det första tog det en evighet att hitta mina träningsbyxor och när jag väl hittat de märkte jag att mamma hade tvättat de med mitt träningsprogram i bakfickan. Damp! Vet inte om jag klarar mig utan programmet, alla inställningarna jag behöver göra till maskinerna stod där, plus instruktioner m.m. Jag vet, det är ingen stor sak att tjura över, kan ju bara be att få en ny att fylla i. Bara det att det tar lite tid. Men idag är en sådan extra känslig dag då jag bara skulle kunna tjura eller gråta för minsta lilla. Suck. Kören börjar om en timme så tänkte att jag kanske kunde gå till gymmet efter det men då blir det inte förrän åtta, vilket jag egentligen tycker är lite sent. Men skitsamma, kan ju alltid testa. Men ändå, jag är fortfarande sur. Just ikväll skulle nog ett kick&box pass vara lämpligare så att jag kunde slå av mig dagens irriterade känslor, för tro mig, det hjälper!

Är inne i en sådan period då jag inte känner för någonting längre. Mitt rum är stökigt och behöver städas IGEN! Men jag bara orkar inte, det gör mig deppig. Jag borde sitta dygnet runt vid datorn och skriva på min roman, jag borde göra det ena och det andra. Men det är så himla mycket måsten hela tiden och jag är så trött på det. Jag vill sluta skolan och bara gå och dra och kunna ta det lugnt. Men inte ens på jullovet kunde jag göra det. Nej, för oron och stressen finns alltid där som en osynlig svans. BLÄ!

Ta mig härifrån, tack! Gärna ett varmt ställe för jag behöver sol nu!  
/ n

Drömmer sommar

Det har varit en bra och underbar vinter. Den bästa på väldigt länge och fantastiskt med så mkt snö. :D Men nu är jag trött på denna kyla, jag är trött på alla vinterkläder och jag är till och med trött på snön. Vill kunna cykla omkring igen på gatorna utan att halka och ramla av cykeln. Jag vill ha värme, sol och tunna kläder. Vill känna varma vindar fläkta mitt hår och jag vill ut och springa de härliga kvällarna. Drömmer om sommaren. Vill ha dig nu, tack !


Att Vara Barnvakt

Såg att jag inte bloggat sedan lördags då tänkte att det var dags för ett nytt inlägg. Sitter egentligen och skriver på den andra datorn just nu men tog mig en liten paus för att kolla mejlen. När jag tänker på det har jag faktiskt haft rätt fullt upp de senaste dagarna så det är inte så konstigt att det inte har blivit något här. I söndags var jag barnvakt och där gick inte allt riktigt som tänkt kan man säga. Tacosen gick jättebra, Hanna och jag hjälptes åt. Jag stekte köttfärsen och skärde grönsaker medan Hanna gjorde guacemole och rivde ost. Teamwork, yeah! Sedan diskade jag medan Hanna lekte för sig själv. Sedan lekte vi "vampyrleken", she loves it! ehehe, hon har sina små idéer för sig, sedan skrämmer hon upp sig själv så att hon blir rädd för att hon inte ska kunna sova. Så jag måste verkligen lova att det inte finns vampyrer på riktigt.. ;) Sedan pysslade vi vilket slutade med att allt glitter spilldes ut på golvet så att vi var tvugna att damsuga. Under bolibompa gick jag enr för att förbereda blåbärspannkakorna. Vilket blev helt misslyckat eftersom att jag trodde att  jag unde använda youghurt istället för minifrech som vi inte hittade på Willys.

Men bra, då vet vi det. Filmjölk går bra att använda i pannkakor men INTE youghurt.

Istället blev det omelett som kvällsmat men det dög också. :) Sedan film och efter filmen läggdags. Jag skulle lyfta upp henne på handfatet men var inte beredd på att hon skulle ta ett hälpande skutt. Så hennes lilla huvud dunkade i min haka. Jag var tvungen att sätta mig ner för att det gjorde så ont, ärligt talat så kändes det som om käken skulle ramla ut. Jösses alltså. Och stackars Hanna och hennes huvud. Men min käke ramlade inte ut, tack och lov, så det slutade bra. Senare somnade jag brevid Hanna och sov sedan där hela natten. Men jag har inget emot det, tycker bara att det är mysigt.. :)

/ n


Grattis mamma!

Mammsi fyller år imorgon så ikväll ska vi ut och äta. Egentligen är jag sugen på Coco Thai men det verkade som om det skulle bli Akropolis. Fast gör ingen för Akropolis har riktigt god mat också, nästan lika gott som Coco Thai, men bara nästan. Beror som sagt vad man är sugen på. Kanske kan jag, Malin, Issa och de som vill gå och äta på coco thais lunchbuffé istället efter friluftsdag i skolan? Har ju nästan blirvit som en tradition nu efter två år. ;)  

Ikväll borde jag verkligen plugga eftersom tiden inte räcker till åt det imorgon. Jag borde läsa både svenskan och engelskan, jag borde skriva och jag borde jobba med min ansökan. Jag borde verkligen göra det, men jag är så otroligt trött och vet inte om jag orkar. Imorgon ska jag vara barnvakt åt den lilla solstrålen själv, hela dagen från klockan halv tolv, sedan sover jag över i Norrboda och tar mig till skolan därifrån. :D




En dag tidigt men i alla fall GRATTIS MAMMA! :) Jag älskar dig! Och orden i den här låten är som givna till dig.. <3





Och Elina! Jag mejlar dig så fort jag hinner! :)

/ n

Behåller gymkortet!

Kan ídag meddela att jag har tagit ett beslut: Jag ska behålla gymkortet. Här kommer min resonemang:

1. Priset. Den största anledningen till att jag tvekade. Som sagt så ligger månadsavgiften på 350 kr vilket är ganska mycket för en liten gymnasietjej som har andra saker att betala också. Andra har också sagt till mig att de tycker att det är för dyrt och att de inte kan fatta hur jag kan vara där, de skulle aldrig betala det priset. Blabla. Mamma tjatar om att det inte får bli ett stressmoment för mig att jag känner mig tvungen att gå till gymet. Ganska lätt att bli det med tanke på att man vill få ut så mycket som möjligt för pengarna. MEN! Tycker att man får det man betalar för. Det ingår inga gruppträningar men man får otroligt mycket stöd, tips och hjälp av personalen. De har stor erfarenhet och vet verkligen vad de snackar om och man möts alltid av ett trevligt och glatt ansikte när man kommer dit. Jag kan dricka hur många gratiskoppar av kaffeautomaten som jag vill, känner jag för det kan jag basta hela dagarna, sola solarium eller bara njuta av den trevliga utsikten man har utåt från konditionsmaskinerna. Det är otroligt rent och fräscht samt hemtrevligt och mysigt. Och egentligen har jag ju ekonomin, eftersom jag inte rört ett öre från lönen i somras än. Så det ska nog inte bli några problem med pengarna. Dessutom har de varit flexibla och gjort ett aldeles utmärkt och eget erbjudande till mig. Jag får bryta gymkortet vid flytt från orten, alltså efter ca sex, sju, åtta månader. Beror på när jag sticker.

2. Lusten att gå dit. Jag har i ett tidigare blogginlägg förklarat att jag inte tycker att det är så kul att gyma. Att jag saknar action och är mer kick&box människan. Men jag har nu funnit ett lugn och en avkoppling av att vara där. Bara ha en stund för sig själv på gymet, tänka på annat än bara massa skola och plugg och bok hela tiden. Gyma är inte kul, men det är skönt! Jag får ta mig tid att gå dit minst två gånger i veckan helt enkelt, vilket blir perfekt att gå vidare till nästa punkt.


3. Tillgänglighet. Gymet är öppet mellan 6.00 - 22.00 varje vardag. Lördagar mellan 9.00-19.00 och Söndagar 10.00 - 20.00. (Om jag minns rätt) Detta betyder att jag själv kan anpassa mina träningstider till mitt vardagliga, aktiva schema. Jag kan gå dit när jag som helst känner för det och har tid. Det är en stor frihet att inte har några tidsramar.

4. Ryggen. Självklart, som Elina kommenterar, skulle jag kunna göra en massa ryggövningar hemma helt gratis. Men då känns det som om det inte skulle vara säkert att det blev av. Antingen skulle jag glömma eller så skulle jag bara inte orka. På gymet finns det väldigt bra maskiner för ryggen och jag har fått tydliga instruktioner för hur jag ska göra för bästa resultat. Jag vet inte hur många av er som vet om att min ryggrad går snett, men i alla fall pågrund av det så är det väldigt viktigt att jag tränar ryggen. Och pappas kommentar till mig var ganska klockren: "Jag tycker verkligen att du ska träna upp din rygg. Den måste vara stark om du ska bära omkring på en massa ungar nästa år"   Sant!

Det finns dock en liten tråkig grej och det är det att jag jämt måste gå själv till gymet eftersom jag inte har någon kompis där. :( Visst, pappa är där ibland, men eftersom våra tidsscheman ser rätt olika ut kan det nog bli svårt att passa in dem med varandra. Och jag vet inte ens om jag har någon kompis som kan tänka sig att träna där.. Men jag är optimistisk och tänker att jag nog kommer träffa på trevliga männsikro där att prata med och kanske lära känna. Och om inte så är jag i regel ganska självständig av mig. Jag klarar mig och har tillräckligt mycket självdiciplin att dra iväg mig själv till gymet ändå. I know that!

Så Nathalie ska alltså svettas på gymet den här våren och träna upp särskilt rygg och armar för en gång skull. Hon ska hitta en balans mellan gymträningen, kick&boxen och joggningen eftersom livet självt skulle bli mindre njutingsfullt utan det. Och sedan kommer hon vara redo för nästa stora äventyr i livet: Au-pair i USA! (I hope!)
/
n


Sömnproblem, har jag blivit en sådan där nattuggla?

Huvudet värker, vilket det har gjort halva veckan nu. Alvedon hjälper inte, inte ens ett besök på gymmet gör det. Eller jo, det hjälper för stunden men efteråt kommer dunkandet tillbaka. Jag ska inte påstå att det är så farligt att jag lider av det. Ska vara glad att jag inte har samma migränpronlem som t.ex Malin har. Tror faktiskt att min huvudvärk bara beror på en sak: Jag sover för lite. Har aldrig haft problem med sömnen innan men nu de senaste två veckorna har jag fått problem med att somna.Går ändå och lägger mig vid tio, halv elva på vardagarna men sedan ligger jag bara och vrider mig i sängen tills jag somnar vid tolv, halv ett tiden. För att sedan dra mig upp när klockan ringer vid halv sju på morgonen. Jobbigt, känner ju inte igen mig själv. Förrut var jag den typen som slocknade direkt när jag lagt mig ner med huvudet på kudden. Sedan studsade jag upp när klockan ringde på morgonen. Har aldrig haft problem med det där, har ju alltid varit den morgonpigga typen. Men nu vet jag inte vad som händer, håller jag på att bli en sådan där nattuggla som så många andra ? ;P  Men även om jag är trött när jag går och lägger mig så vill mitt jag inte somna. Suck* Och nu när det är helg så tänker jag att jag ska sova ut.. Men icke, trots att jag gick och la mig strax innan ett i natt så vaknar jag vid åtta på morgonen i alla fall, försöker somna om men efter en halvtimma går jag upp och äter frukost. Jag tror faktiskt att allting beror på att jag som vanligt tänker aldeles för mycket. Och nu är jag inne i en stor sådan tankesvacka. Tänker hela tiden, på allt och inget. Funderar och bekymrar mig för olika saker. Förvirrad, jo det är jag det! Jaja, får hoppas att nästa vecka blir bättre. Annars får jag vill skaffa mig sömntabletter eller något ;P haha
/ n


Det blir inte alltid som man tänkt sig

Blev då inget bloggande igår. Hade fullt upp med annat. Pappa och jag bestämde på morgonen att vi skulle åka in till Elgiganten i Eksjö och titta efter en dator. Så han kom och hämtade mig från skolan vid 15.00 så åkte vi dit, men självklart så fanns det i stort sett nästan inga hp datorer alls. ;P Så vi åkte till Jönköping och där fanns det ju lite mer i alla fall. Dock var den som jag hade tänkt mig lite för stor. Pappas kommenatr: "Men du ska ju ha en bärbar dator, inte en släpbar". Så det blev alltså inget, får vänta och se lite till. Fick upp ögonen för en Toshiba faktiskt som var i perfekt storlek. Men vill ju helst ha en hp så nja.. 
   Sen skulle pappa skjutasa mig till stationen. Eftersom han skulle stanna kvar och titta på hockey så fick jag nöja mig med tåget hem. Men självklart när vi kommer dit så missar jag tåget precis. Jag till och mer ser hur det rullar iväg. Kollade upp när nästa tåg mot Nässjö gick, 18.12. En hel timme kvar! Så jag vandrade istället in mot stan och tänkte att det kanske fanns en mening med att jag skulle míssa tåget. Så jag gick till en väldigt speciell sportkedjebutik där den snygge kille jobbar. Han som jag inte ens vet vad han heter eftersom jag alltid glömmer att kolla namnskylten. Haha. Men det var lite kul eftersom jag inte sett honom sedan förra gånge i oktober då vi hade syskondag och skämde ut oss lite. Hehe, men han minns nog inte det för det är ju typ snart tre månader sedan nu och föresten så vet han ju inte ens om det. :P  
   Efter mitt lilla besök där gick jag vidare till väskbutiken och köpte mig en ny väska som jag kan ha till skolan. :) Perfecto! Den väskbutiken är så bäst! Har alltid en massa snyggt. :) Innan jag åkte hem hann jag även besöka sub way då magen vrålade efter mat. Så en liten oplanerad dag blev det allt, men sånt är bara kul ibland. Synd bara att jag missade kören. Men men..

Pusshej
/ n


kick&box

Kick&boxen!<3 Vilken lycka och som jag har längtat! Men saknar dig världens bästa träningskompis Elina!

Just nu är mina armar helt slut efter gympasset igår och kick&boxen ikväll, de typ skakar lite när jag skriver så jag tänkte hålla mig kort. Ann-Marie kunde inte ikväll så jag raggade efter nytt folk. När jag inte hittade någon gav jag upp och tänkte att jag går dit själv och tränar med någon annan som är själv. Men så smsade jag Eric en halvtimme innan träningen och undrade om han hade lust att boxas lite. Tror det eller ej men han hängde på trots en och en halv timma på gymmet. Kan ju bara garva, I knew it! Haha, han är så galen så det är klart han hänger på. Vad härligt det är med spontana människor ! :)



Och så nästa grej. Jo, jag har börjat bli osäker på gymkortet nu, om jag ska fortsätta eller om jag ska skita i det. Har ju öppet köp tills på lördag. Det jag tänker på är 1. Kostnaden. 350 kr/månaden är ganska mycket, speciellt för en gymnasieelev som bara får 1050 kr i månaden. 2. Rolighetsfaktor 0. Jag tycker inte att det är kul, alldeles för lite action. Men kanske kan jag lära mig att tycka om det? 3. Det kommer vara otroligt bra för mig som har ryggproblem.

Så ja, jag har lite att fundera kring där. Råd ?
/ n

ingen gymmänniska än, men kanske sen ? ..

Idag har Nathalie varit duktig och varit på gymmet igen. Hon har kommit på att hon egentligen inte tycker att det är så himla kul för hon gillar mer när det är fart, hon vill ha action och inte långtråkiga rörelser. Därför är hon ingen gymmänniska. Hon har också kommit underfund med att det ta en väldans tid och att hon nog inte kommer hinna gymma så här ofta senare eftersom hon inte vill lägga av med joggningen. För gå ut och springa är bättre än att springa på ett löpband. Dock kommer gymmet vara väldigt bra för hennes rygg och när vädret är för dåligt att springa i. Och kanske kan det ändra sig, kanske kan hon lära sig tycka om det här. Hon saknar sin Elina så himla mycket och just nu vill hon bara tillbaka till Kick&boxen för annars känns det som om det är något som saknas i hennes liv. Men imorgon! Träningsverk i slutet av veckan väntas...

Dagens recept

Det jag tänkte dela med mig av nu är ett recept som jag ursprungligen hittade för några år sedan på arla.se men har gjort om det något efter egen smak. ;) Jag kallar det tacokorv, fast tacokorvstroganof är nog den ultimata benämningen.. ;) Det är väldigt enkelt, går fort och smakar gott.

Du behöver till fyra personer: 4-5 korvar, 2,5-5 dl matlagningsgrädde och en påse tacokrydda. Pasta eller ris.

Såhär gör du:

1. Skiva korvarna. (Som mynt, om ni fattar vad jag menar ;P)
2. Stek korven i margarin tills bitarna är någolunda genomstekta. (Vilket går ganska fort)
3. Häll över matlagningsgrädden och låt koka upp.
4. Blanda i tacokryddan och låt puttra i ca fem minuter.
5. Klart! Servera med pasta eller ris. Jag brukar välja jasminris men ibland är det gott att variera sig lite. ;) Och glöm för kära någon inte de nyttiga och goda grönsakerna. En sallad bredvid gör susen!

Svårare än så var det inte. ;)

   

Och Elina, såg din kommentar och jag bara älskar att du kanske ska komma hem över påsk !! :) Hoppas, hoppas!  <3


Första gympasset

Första passet på gymmet avklarat. Var där mellan 17-20 ikväll, det tar sin lilla tid. Pappa och jag fick först en instruktion på maskinerna och fick på så sätt varsin träningsplan som vi kan följa ett tag nu innan vi lär oss resten. Vädigt bra.. :D Sedan körde jag halva träningsshemat och avslutade sedan med att springa på löpbandet i en kvart. Kände att jag var tvungen att gå hem sedan, hade ju typ inte vart hemma på hela dagen eftersom jag fikade med Angelica efter skolan. Men för övrigt är e3 gymmet väldigt fräscht med många moderna och bra fungerande maskiner. Som medlem kan man också både basta och sola solarium, man får ta varm dryck ur kaffeautomaten gratis och där finns också frukt utställt för den som är sugen. Kaffekoppen kan man sedan ställa in i diskmaskinen och det finns till och med ett kylskåp där man kan förvara kylvaror medan man tränar om man vill. Omklädningsrummen har nya, snygga träskåp och det är även där väldigt fräscht. Konditionsmaskinerna har egna tv-apparater med hörlurar så man kan inte precis gnälla på att ma missar något program som man vill se. Dessutom är det väldigt trevlig personal med mycket erfarenhet, vilket är ett stort plus! Jag tror att det här blir bra för mig, att det är något jag behöver, särskilt min lilla rygg ;) hehe..
   Men tro inte att jag tänker lägga av med kick&boxen, ånej, där slipper ni mig inte helt. Har varit borta ett tag nu men på onsdag kommer jag tillbaka och kommer då att ha med mig Ann-Marie. :) Blir toppen, saknar att kickas och boxas lite nu. Alldeles för mycket, det sprätter i benen på mig. Det är lite synd med gymmet, att allting måste göras så sakta för att det ska bli rätt och så. Jag gillar ju när det är lite action och det är just därför jag tror att jag behöver kick&boxen för att jag inte ska krivera. ;P

Ne, nu ska jag hoppa in i duschen, sedan ska jag sitta uppe en stund till och skriva..
Pusshej
/ n



Filmer

Bio i fredags. Äntligen fick jag se filmen jag så länge se, nämligen 2012. Och vad har jag att säga? Som alla andra jag har frågat tyckte jag att den var hur bra som helst, verkligen galet bra! Allvarlig och humoristisk på samma gång. Bra gjort! En film alla borde se!




Äntligen böjar det komma lite bra filmer. Det har gått en längre tid nu då de flesta filmer jag har sett antingen varit urdåliga eller halvbra. Ingen har varit någon sådan där topp 5. Men de senaste nya filmerna jag har sett nu som till exempel New Moon, Avatar och 2012 har verkligen varit på toppen! 2012 är helt klart en femma om ni frågar mig. :) Och fler bra filmer kommer det nog. Jag och Becca ska se Prinsessan och Grodan nu när den har biopremiär i februari. Tror att också den är hur bra som helst. ÄNTLIGEN kommer det en vanlig, tecknad disneyfilm och inte bara den här animerade skiten hela tiden. Okej då, vissa av dem är ju också bra. Typ Ice age, Shrek (dock inte disney men ändå) och Ratatouie. Men det jag menar är bara att de bästa "tecknade" filmerna är ändå de gamla disneyklassikerna som Lejonkungen, Lilla Sjöjungfrun och Skönheten och Odjuret. Inget kommer någonsin slå de! Och jag är så glad attt det äntligen kommer en disneyfilm som förmodligen kommer kunna mäta sig med dem. :)



Stockholm

Hejhopp! Det som är lite tråkigt är att jag egentligen bloggade från Stockholm men så krånglae datorn när jag skulle publicera inlägget så det blev inte publicerat och det sparades inte ens som utkast. Lite surt, med tanke på att jag satt och skrev i tjugo minuter för ingenting alls. Men nåja, inte hela världen, sånt som händer.

Har i alla fall haft en riktigt bra helg i Stockholm med Pappa, Jossan och Bellan. Fredag kväll blev det bio och lördaen blev en enda stor shoppingdag. 800 spenn brände jag, antar att det är ganska duktigt ekonomiskt sett med tanke på var jag befann mig bland Stockholms alla butiker. Men jag är sådan, köper inget onödigt och jag måste vara säker på att jag verkligen vill ha något så att jag vet att jag kommer att använda det. Annars kan det lika väl kvitta. Nåja, det blev ingen dagbok i alla fall. Ingen väska heller. När det gäller väska så hittade ingen som jag tyckte skulle vara användbar fram och tillbaka till skolan. Mina krav är att den både ska vara snygg och tillräckligt stor för att skolböckerna ska få plats och någon sådan fann jag tyvärr inte. Kanske spanade jag dåligt. ;P Gällande dagboken så var alla jag hittade alldeles för dyra. 200 spenn för en dagbok kan ni ju glömma att jag betalar. Ne, då köper jag hellre en vanlig skrivbok på Ica här hemma i Nässjö för 50 kronor, så det så!

Och hör och häpna, idag körde jag hela vägen lång från Stockholm hem till lilla Nässjö och jag dog inte. ;P ehehe.. Ne, men det var inte så farligt. Så länge det är ljust är det lungt. ;) Värre var det på vägen dit i fredags då jag bytte med pappa strax innan Linköping. I alla fall så körde vi hela vägen i sträck utan att stanna och rasta idag. Det är faktiskt den längsta sträckan jag har kört på en och samma gång någonsin! Kan ju tillägga att jag var helst slut när jag kom hem senare så jag sov i min egna ljuva säng under en timma.

Tack för en toppenhelg hörni!
/ n

Dagbok

Ibland känns mitt liv som film.
Eller kanske en bok.
Kanske skriver jag den någon gång...



Och jag har kommit fram till att jag måste skaffa mig en ny dagbok. Har inte skrivit på cirka ett år nu. Tror seriöst att jag behöver det. Om man ser på året som gick så har det hänt hur mycket som helst som jag hade viljat ha nedskrivet. Men skrev jag ner det, skrev jag ner alla mina känslor och alla mina tankar och förväntningar. Självklart inte. Bloggen är bra, jo det är klart, men inte till att dela med mig av mina innersta känslor, irritaioner, tankar osv. Mitt liv är händelserikt nu och om jag inte skriver kommer jag att ångra mig senare. Så är det bara. Kanske blir det helgens bästa köp, vi får se.. 
 Så hej Stockholm! Finns där en söt men tjock anteckningsbok att erbjuda till mig ?


Dagens recept

Jag lagade till något riktigt gott i onsdags som gjorde succé hos Jossan och Bellan. :) Det var typ en kycklingrätt med en ganska stark smak men galet gott! Jag vet inte riktigt vad jag ska kalla det, har inte kommit på något namn än. Men kanske Kycklingrätt med pasta ? Ja så får det nog bli.. Men bara så ni vet, jag använder mig inte så mycket av mått när jag lagar mat så måtten är bara ungefärliga.

Okej, Kycklingrätt med pasta alltså..

Det här behöver du till fyra personer:
 
3-4 kycklingfiléer(beror på storlek)
Röd paprika
1/2 gul lök

Kryddor: Salt, peppar, cayennepeppar, curry.

2,5-5 dl grädde (Saksmak, men själv tycker jag om när det är mycket sås, hellre för mycket än för lite som att säga)

1 msk Sambal Oelek
1,5 msk kycklingfond
1 msk mango chutney

Serveras med Pasta!

  

1. Självklart börjar du med att tina kycklingen om den är fryst och sätter förebereder pastan. Sedan skär du kycklingen i små bitar. Skär upp lök.
2. Stek kycklingen med löken. 
3. Skär paprikan i mindre bitar och stek med kycklingen och löken. 
4. Krydda med salt, peppar, cayennepeppar och curry
5. Häll i grädden  och låt koka upp.
6. Rör i sambal oelek, mango chutney och kycklingfond och låt sedan puttra en stund.
7. Servera med Pastan och sallad. :)

Tyvärr så har jag ingen bild på den goda måltiden.. ;P





I Love the Breakfast ! ;D

God Fredag!
Har inte bloggat sedan i tisdags nu, omg, ni som säkert trodde att jag höll på att bli ett bloggfreak. Haha ;) Men det finns nog ingen risk eftersom jag har alldeles för mycket annat att göra i min vardag, och så är det till och med nu innan skolan har satt fart ordentligt. Försöker skriva så mycket jag hinner men det tar en sådan tid och varje dag oroar jag mig för att jag inte ska bli klar och det gör mig så nervös. Men som jag brukar säga:

Det löser sig alltid, på något vis..



Fick veta en liten rolig grej idag. :) När jag var på mammas dagis och skulle hämta hemnyckeln, efter att ha själv varit en slarver och glömt min egna hemma, berättade hon att en av pojkarna hade frågat efter mig och om inte jag skulle komma snart. GULLIGT ! Jag sa att jag lovade att jag skulle komma på tisdag. :) Längtar nästan lite att få komma dit nu. Barn är ju helt underbara, eller okej, ibland kan de vara fruktansvärt jobbiga också och vissa kan verkligen vara omöjliga ibland. Men de är så facinerande och överraskar alltid. Och de flesta barn jag träffar är hur snälla och gulliga som helst, får hoppas att det fortsätter så.. :) 

I eftermiddag ska jag, Jossan, Bellan och pappa åka till Stockholm över helgen. Vi ska bo på hotell och bara umgås, kanske gå på bio eller något och så shoppa imorgon såklart !! :D Men det bästa är ju att vi ska va där över två nätter vilket beyder HOTELLFRUKOKOST X2 !!! Gött, frukostbuffén here I come!  

Men innan pappa hämtar upp mig vid tre tiden ska jag hinna plugga, skriva, äta och packa.
Ha en trevlig helg!
Tjing!
/ n

Efterlängtad referens

Goda nyheter! Idag kom äntligen referensen som jag har väntat på. :) Känns hur bra som helst och nu har jag i alla fall samlat på mig de där 200 timmarna barnreferens som jag behöver till min au pair ansökan. Och mer kommer det bli eftersom mina "Hanna timmar" inte har räknats med än.. Det här kommer bli bra, det tror jag nog. Det är klart det blir! :)
/ n


Hur vill du ha din scones ? :)

Efter att jag vart och simmat med Jossan och Bellan idag lyxkade jag till det lite med scones till kvällsmat. Alltid lika gott med smör och ost på, eller att bara äta de rakt upp och ner som de är, utan smör eller något alls på som jag också tycker om. Haha ;) Men okej då, smör och ost, alternativt bara lite smör på är det bästa! Marmelad och sånt där har jag inte lärt mig tycka om än. Nåja, hur vill ni ha era scones.

När vi ändå snackar scones tänkte jag att jag lägger ut receptet som jag använder mig av. Brukar använda mig av läroboken i hemkunskap som vi hade på högstadiet.


Det här behöver du:
- 4 1/2 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 2 krm salt
- 50 g margarin
- 2 dl mjölk

1. Okej, du kan börja med att sätta ugnen på 250 grader och ta fram en plåt.
2. Sedan blandar du mjöl, salt och bakpulver.
3. Nu ska du fördela margarinet med fingrarna i mjölblandningen.
4. Därefter häller du i mjölken och arbetar i hop degen raskt med antingen en träslev eller direkt med händerna.
5. Är degen verkligen färdig? Den får inte vara alldeles för kletig. Tillsätt i så fall lite mer mjöl, bara lite. Du märker när degen är lagon och inte kletar fast sig på fingrarna.
6. Nu när degen är förberedd ska du dela den i två delar och tryck ut de båda delarna med mjölade händer på plåten.
7. För att göra det lite fint och sconesaktigt coh för att du lättare ska kunna dela kakan senare skårar du varje kaka i fyra delar. Därefter naggar du med en gaffel.
8. Vad väntar du på? In med den i ugnen genast! Låt den grädda i ca 10 minuter, beror lite på ugnen. Men du lär märka när de är klara, får en fin liten ljusbrun skorpa.
9. Dela varje kaka i fyra delar och servera direkt med det du nu vill servera med. T.ex. Smör och ost. TE ÄR ETT MÅSTE !! Te med honung ska de vara, tycker du inte om te får du helt enkelt lära dig dricka det. ;) Hihi




Sedan har jag kommit på ännu en variant på scones. I sconesen på bilden nedanför har jag tryckt i hallon men det funkar lika bra med blåbär. Tryck i bären i degen sist av allt precis innan du har knådat färdigt allt. Degen ska vara nästa helt färdigt. Detta eftersom bären kommer att göra degen väldigt kladdig. Sedan går det mycket bättre om du delar degen i små självständiga bollar istället, trycker ihop dem lite och sätter de i muffinsformar. Detta för att degen som sagt blir så fruktansvärt kladdig. Hehe Men gott blir det!



Veckans tanke

Jag brukar faktiskt inte kolla "Händer i Veckan" som vi får på skolmejlen av skolan. Men nu när jag ändå var inne där för att se om jag fått svar från min handledare passade jag på att kolla om det händer något särskilt vecka 2. Stod inget särskilt, som vanligt antar jag. Men veckans tanke var himla gullig och verkligen fin.

Förspill aldrig en möjlighet att sprida solsken till andra människor
Några få uppmuntrande ord kan betyda en helt ny värld.

Vet ni att jag klantade mig igår föresten? Jag fyllde i min ansökan och skrev att jag var född år 2010 istället för 1991. Lyckat, eller hur! not! Och eftersom man måste skriva med bläck går det inte direkt sudda och eftersom det inte får vara kladdigt kan jag ju inte strycka och skriva över heller. Dock hade pappa ett extra exemplar av ansökan, tack och lov för det. Så nu kan jag ju använda det gamla exemplaret till kladd eller nåt och sedan renskriva på det gamla. Hur bra som helst!

Btw, vill ni hjälpa mig med det personliga brevet? Snälla! Kommentera gärna något hur jag är som person, vad jag är bra på och så vidare. Skulle vara mer hjälp än vad ni tror! Om nu någon ser detta och förhoppningsvis orkar skriva en rad. Men jag vet att ni finns där så snälla !! :D
/ n


Underbart god thaismak!

När jag väl igång kan jag ändå testa om en sak till. Nämligen Thai kryddorna från SantaMaria. Vi brukar själva köpa red curry och man får verkligen den thailändska smaken man vill ha. Och det är inte alls komplicerat. Det enda du behöver är krydda, kyckling, kockosmjölk och antingen ris eller nudlar.

1. Du steker kycklingen.
2. Krydda och Kockosmjölk
3. Låt puttra några minuter
4. Servera med jasminris. (Men nudlar kan också funka om man hellre äter det)

Helt värt att testa om ni inte redan har gjort det. Och det bästa är att det står exakt vad man behöver och vad man ska göra på baksidan av påsen. Lätt och smidigt alltså. Bra va! :)


Kladdkakor till all ära!

Natta <3 kladdkakor = sant

Det är bara så, kladdkakor är så fruktansvärt gott att det knappt går att mäta mot något annat. Om man gör på rätt sätt vill säga, eftersom en kladdkaka likaväl kan bli misslyckad om man har den två minuter för länge i ugnen eller kanske två minuter för lite. Kanske använder man fel recept, kanske är det bara en dålig dag. Men jag har funnit något fantastiskt. Boken som kommer göra mig till proffs på kladdkakor. Den har just det passande namnet "Kladdkakor" och är en utgåva från Aftonbladet och Tasteline. Fick låna den av Sofia medan hon är bortrest och den innehåller verkligen underbaa och fantasifulla recept. I helgen gjorde jag till exempel en ljuvligt god kladdkaka med marshmallows. Den gjorde succé  här hemma kan jag säga ;) Men det finns också recept som Nutellakladdkaka, Cheesecakekladdkaka, Kaffekladdkaka, Nougatkladdkaka, Kladdkaka med after eight och kladdkaka med chokladkräm. Detta är bara några exempel ur den söta lilla boken som ni ser här nedanför. Kan varmt rekomendera den om ni vill göra er kladdkaka lite speciell. :) Jag tänker i alla fall testa fler recept, kanske köper jag till och med ett eget exemplar.


Skolan nu

Nu börjar jag skolan om sådär 40 minuter, vilket inte känns så kul. :/
Dessutom var jag jäteseg och dålig med skrivandet den här veckan.
Dock börjar jag nu se ett slut på boken, vilket känns skönt, gäller bara att få ner det på worddokumentet också och sedan koppla ihop alla delar till en hel bok. Inte det enklaste. Men det måste gå!
   Och jag har inte gjort matten, och inte engelskan. Men det känns som om jag inte ens orkar bry mig. :P Får ta tag i det efter skolan, eller nej föresten efter klcokan halv fem eftersom jag ska till mammas dagis och barnen efter skolan.

Ha en bra dag för nu ska jag dra..
MOT SKOLAN OCH VÅRTERMINEN !
/ n

Elina...



.. Jag önskar att jag kunde flytta med dig eller att du stannade kvar i denna håla vi kallar Nässjö. Men så himla lätt är det inte för mig att krypa ner i din resväska. För det första är den redan för fullpackad och för det andra har jag sex månader till på gymnasiet att klara av. Och det är klartr att du ska åka, nu när du har unnit utbildningen du vill gå och jag kan inte mer än att önska dig lycka till! Men en sak är säker, du lämmar en tomhet efter dig. För vem ska till exempel kunna peppa mig på kick´nboxen på samma sätt som du gör ?

Första gången vi träffades hade jag på känn direkt att vi skulle bli väldigt bra kompisar, brukar känna sådant ganska snabbt, och det blev vi! :) Vi kom så bra överens direkt och tänkte i ungefär samma banor. Nu efteråt är jag så glad att jag valde att läsa "Människan, socialt och kulturellt" för annars hade jag troligen aldrig lärt k'änna dig. Eller så var det kanske meningen att vi skulle bli vänner och i så fall hade vi nog blivit det på något annat konstigt vis. Men det hade varit så kanon om vi hade träffats lite tidigare, om vi hade känt varandra längre och kunnat umgås mer än vad vi har gjort. För man blir så lycklig bara av att se dig och du smittar av dig energirik glädje. Du är verklugen ingen svår människa att umgås med och jag är superduperjätteglad att ha dig som vän! Och du är nog precis lika galen som jag kan vara ibland! ;) hihiDu är underbar, en fantastisk människa, glöm aldrig det! Jag tror att du kommer klara flytten till Århus galant och efter ett tag kommer danskan flyta på som om du alltid levt med det. ;) Jag hoppas och tror att du kommer lyckas med dina studier och i framtiden tänker jag anställa dig som min personliga läkare, bara så att du vet! ;)

Du betyder vännen! <3
/ nathalie


Vad skriver man i ett personligt brev?

Har nu tagit tag i min au pair ansökan nu, på riktigt! And it feels good. ;) Dock lite förvirrande här och där men det är just därför som jag ska till pappa imorgon och be Ann-Marie om lite hjälp med engelskan. Men det kommer ta tid känner jag. Grejen är ju den att det inte bara är ansökan som ska fyllas i innan jag kan skicka in den. Först måste jag få in alla mina referenser, jag måste skriva ett personligt brev och göra ett fotocollage med bilder på mig med barn, vänner och familj. Och det här personliga brevet samt fotocollaget ska jag lägga ner hela min själ i eftersom bara fantasin kan sätta gränserna. Så jag tänker göra det snyggt och bra med mycket glada klistermärken och annat skoj. Får se hur det blir. Men en sak är säker, bara fotocollaget kommer nog ta en hel helg.. hehe.. ;P

Jaja, men har i alla fall börjat kladda på mitt personliga brev nu som familjerna kommer att läsa sedan. Nu i början blir det lite svengelska av det hela. Vissa ord engelska och vissa svenska. Men det ändrar jag sedan när jag vet hur jag verkligen ska lägga upp det. Jag menar jag lär ju skriva om det mer än en gång. 

Men mitt stora problem, min stora fråga. Hur ska man börja ett personligt brev? 
Det är ju verkligen att komma igång som är det svåra, för sedan kommer det bara att rulla på, förhoppningsvis. Jag vet till och med redan ungefär hur jag ska avsluta brevet! Men inte hur jag ska börja. ??
Redan inledningsfrasen är svår. Vad ska man skriva? "Hello" eller "Hey" eller "Dear family" eller någonting annat?
I need help from you !

Åh, det här är så pirrigt! Och tanken på att det bara är ett halvår till studenten får mig snart att spricka. Men ett halvår betyder sex månader till av stress, press, uppsatser, prov och förhoppningsvis en tryckt bok. Så kanske hinner jag gå in i väggen innan studentmössan åker på. Men jag ska klara det här, jag ska bara göra det! Och boken SKA bli färdig!

I can do this !!

/ n


Detta är för dig Elina!

Nu kommer första "receptet" sedan jag bestämde att jag skulle ha en sådan kategori. Anledningen bakom tanken om recept kategorin har jag bara min vän Elina att tänka. Om en vecka flyttar hon till Århus, Danmark för att plugga till läkare, vilket gör ont att tänka på. Men i alla fall, jag lovade henne att jag skulle mejla över enkla och bra recept till henne när hon är där så att hon kan få inspiration till matlagningen. Men så tänkte jag också att det är ju synd om andra inte får ta del av det också.. Så det var då glödlampan lös till i mitt huvud, Aha jag lägger ut recept på bloggen så att alla kan ta del av dem! :D Sjukt bra !!  

Så nu sätter vi igång!
Dagens recept: Frukt med Keso

Om vi har keso och mycket frukt hemma gör jag ibland detta när jag är lite småhungrig sådär. Kan även funka bra som frukost om man äter en macka bredvid. Det går fort och är enkelt.

Det du behöver är helt enkelt valfri frukt, minst två olika sorter, men äpple, banan och päron är susen!
Du skär frukten i bitar, blandar i en liten portionsskål.
Därefter är det gott att också blanda i lite russin.
Sedan lägger du på en klick keso, hur mycket är en smaksak.
Det är också gott att droppa på lite honung på keson men också nötter kan vara gott att strö över.
Här har jag strött över både sesamfrön och pinjenötter. Mycket gott!
Bueno provecho!



Friday

Sitter just nu och överväger om jag ska ut och gå en sväng eller inte. Är superkallt men samtidígt borde man passa på att ta del av solenergin innan den går ner för dagen. 
   Idag när jag kom hem så låg ett stort vitt kuvet på köksbordet till mig. Bleb överlycklig och tänkte att det var en av refernserna som kommit, vet ju att Elona skickade den förra veckan. Men det var det inte. Jag börjar få lite panik över att den har kommit bort någonstans på vägen. Om det inte har kommit fram på måndag ska jag ta och ringa eller mejla henne och bestämma tid så vi kan ses så jag kan ta referensen direkt i handen sen istället.
   Ja, ja. Nu undrar ni säkert vad som fanns i kuvertet istället. Så illa var det faktiskt inte. Brevet var från min handledare Stina som har konturläst texten som jag skickade till henne innan jul. Så kommer ha lita att ta tag i sedan. Det har jag i och för sig redan. När det gäller boken kommer jag nog inte bli sysslolös den här våren.

Ikväll ska jag träffa två snygga brudar och vi ska göra Malins specialare, underbart goda hamburgare. :)


Malin och Issa <3

Have a nice Friday!
/ n


schema vt 2010



Kollat in det nya schemat lite.. Det blir nog bra, dock fattar jag inte varför vi ska ha den där handlendingen i religionen på tisdagar och sluta halv 5. Nej tack till det, säger jag! Känns lite för segt faktiskt. Menmen, tror att alla, hela klassen kommer att klaga så kanske löser sig på något sätt. Löser sig gör det ju alltid föresten.

Skriva på romen nu!
/ n


Gymkort

Har fixat gymkort nu, dyrt men värt! Kommer kännas på kontot varje månad när 352 kronor rycker bort men förhoppningvis så lär man ändå få rätt mycket för pengarna. Som sagt så är det ju öppet köp första veckan(om man fixar årskort innan lördag) så jag kan ju ändra mig om jag känner att det inte är värt så mycket pengar.

Det jag gillar med e3 är att det  verkar nytt och frächt med ett koncept som passar mig. Träna ska man göra för att det är hälsosamt och för att man ska må bra och dem inriktar sig på bra personal och nya, moderna maskiner (med spel och tv på vissa konditionsmaskiner). De har också lång erfarenhet så jag tror att det här kan bli bra. Det känns så i alla fall :) Men vi får väl se, lovar att berätta om hur det är sedan när jag har testat. Det öppnar inte förrän nästa lördag och då är jag i stockholm så antinngen kanske jag hinner dit på söndagen annars får jag ta det veckan efter ;).. / n


Trötter

Precis hemkommen från dagis och är helt slut. Barnen är jätte söta och snälla och vi har åkt madrass istället för pulka, sjukt kul! :D Men det var inte särskilt kul att gå upp klockan halv 7 idag kan jag säga ;P. Tror att jag ska sova lite middag en stund sen får vi se vad som händer. Måste ner till stationen idag och fixa gymkortet på e3. Och jo, jag vet redan att det är stans dyraste(350 kr/månaden) men kan säga att det också verkar vara stans bästa ;). Och jag har funderat ett par dagar nu och tänkte att jag i alla fall kan testa, ge det en chans och se om de är värt pengarna. Det är ju ändå öppet köp första veckan. ;P
   Sen har jag även tänkt att gå och simma idag om jag orkar och planerar även att få lite skrivande gjort ikväll, har inte blivit så mkt av det den här veckan. Men först, soooova !!

hej hopp!
/n

:)


A cinderella story ?

Kvällen är kommen.. Ska snart vidare till sängen för nattens goa sömn. Ska upp tidigt imorgon och följa med mamma till dagis för lite mer barnerfarenhet. ;D Det är flest barn på förmiddagen så ska vara med lite då och hjälpa till och leka lite med barnen. Får hoppas att de är snälla, men det var de ju förra gången så det ska nog inte bli några problem. :)

Btw, har någon sett min film "A Cinderella Story" ?
Tror att jag har lånat ut den, kan ha hänt i sommras eller tidigt i höstas men vet inte säkert.
Om du har den eller om du möjligtvis var med mig när jag lånade ut den och minns till vem det var hör av dig!
Attans, att man ska vara så glömsk ibland. Tror jag ska börja göra som Anne, skriva upp vilka filmer jag lånar ut och till vilka. ;P



Blogg 2010 på gång ;)

Okej!

Bloggen är nu något omgjord. Har suttit typ hela morgonen och experimenterat och ja, ni ser ju resultatet. Ska sitta lite till innan jag blir helt nöjd. De är ju så att jag har missat ett antal timmar som jag hade tänkt att skriva på boken idag men ja,ja.. Har ju ändå inte följt mitt "författar schema med 6 timmar skrivande per dag" ;P Föresten så har ju dagen bara börjat.

Men Bellan tjatar om datorn så jag kan inte sitta här längre ändå..
Ha det bäst!
/ n

PULKA!

Jag är glad för har haft en sådan underbar, galen och rolig dag med Becca, Hanna och grabbarna grus, idag inkluderade av Eric, Sjölin och Lilja, i pulkabacken i Lövhult. Varm chokladmjölk, korv med bröd stod på menyn och jag fick i mig hela fyra stycken, eller var det till och med fem. Eric tvångsmatade oss alla kan man säga.. ;) Lilja skar sig rejält i tummen och vi visste inte redigt vad vi skulle ta oss till då vi inte hade med oss första hjälpen lådan. Men då kom the forest boy (the second one) på snöskoter till undsättning och Lija fick tillslut sin tumme omplåstrad. 
TACK för en kanondag hörni!
  

Hela min rygg värker av träningsverk efter den underbart härliga dagen i skidbacken igår. Nacken är värst, men sånt man får ta liksom. Dagen var ju lyckad i alla fall. Dock fastnade jag i lyften när vi skulle hoppa av en gång vilket hade kunnat sluta riktigt illa.. Men eftersom jag är så smidig av mig (hosthost) tog jag mig loss och det gick bra. :)

Imorgon ska jag va med min älskade Rebecca Knutsson! :) Får se vad vi kan hitta på..
/ n

Alldeles för mycket tankar igen

De här dagarna har jag tänkt för mycket, igen..
... och bara varit allmänt förvirrad, igen..

Tankarna kommer snart få makt över min vardag. I och för sig har jag väl alltid varit sådan, antar jag, svävat in antingen i fantasin eller funderingar när jag egentligen borde tänka på annat. Vad jobbig jag är. Jaja, har fått lite skrivande gjort ikväll i alla fall, bättre än inget. Och det där jag lovade om ny layout, kategorier m.m kommer senare när jag orkar. ;P

Nyår var bra i alla fall! :)
Ibland kan Nässjö vara vackert. Nyårsafton klockan 00.00 i stadsparken är ett sådant tillfälle.

I hope you had a good time!



Imorgon ska jag åka slalom med pappa och familj för att sedan åka vidare till Eksjö där gott släktfika väntar..
Ha ett bra 2010 ! :)
/ n

RSS 2.0