Julen är INTE här än..

Okej, låt oss säga såhär: Jag Älskar Julen. Det gör jag faktiskt. Det är lätt det bästa på hela året förutom Sommaren. Och det är inte klapparna man vill åt. Nej, det är känslan. Den där underbara pirrande myskänslan man får när man sitter vid granen sådär tre dagar innan julafton. Eller som när man börjar baka lussekatter, pepparkakor och knäck. Sjävklart också gemenskapen man har med familj och släkt. Allt det där och lite till är det som gör julen så bra!  :)

Men nu är det så att det finns affärer som redan har börjat med julpyntet. Dem har ställt fram en massa tomtar, julkulor och plastgranar. Adventsljusstakar, julkort och julgardiner. Det finns ställen som spelar julmusik och bjuder på pepparkakor och glögg. REDAN! I OktobermånadFy skäms! Det är liksom två månader kvar. I mitten/slutet av november är okej, men OKTOBER! Det är verkligen överdrivet. Och inte bara det. Det förstör lite av julkänslan. 

Igår var det kvällsöppet på stan i Nässjö. Jag var där med Becca och IssaÄrligt talat, det kändes nästan som om det var julskyltning. Fast dock fattades ju granen och den där stora tomten på torget. Och så alla chokladhjul förstås. Hm, det var nästan så att man undrade var dem var. Men ja just det. Det är ju en hel månad kvar till första advent. SKÄRPNING! Det borde vara förbjudet att spela julmusik på stan innan första advent. Och istället för alla utställda julgrejer borde det vara mer Haloweensaker i affärerna vid den här tiden. Sååå dåligt!

/ n

Hemma i Småland igen ;)

Heej hörni! :)
Nu är jag hemma, hel och behållen.
Dock lite trött.
Men man blir trött av att åka tåg, det blir man..

Ett par dagar i Helsingborg satte färg på gråa höstlovsdagar.

Var super att få träffa Natalia igen!, efter ett och ett halvt år.. ;P
(Så länge får dte inte dröja igen)

Och vi har haft mkt skoj.
Klassmiddag, kompiskväll, leka isprinsessor på skridskobanan ;) ,
bio, filmkväll m.m :)

Dock hände det konstiga grejer på knutpunkten i Lördagskväll.
En fyllegubbe bråkade med en tjej ´vars pojkvän fick hindra henne,
vakterna kom. Sedan gick gubben mot oss istället,
Vi sprang därifrån.
En tjej utan fungerande mobiltelefån.
Ville låna Natalias.
Busshållplatsen; Fler fulla typer.. heeh. ;P
Allt på samma kväll..
Bara för att jag skulle ha något att berätta när jag kom hem
;) haha

Jag var nära på att gå helt fel på stationen här hemma idag när jag kom hem. Istället för att vända höger gick jag åt vänster. Ändå var jag helt medveten om var jag var. På vilken sida tåget hade stannat. Jag går fel. Märker det inte förräns jag gått sådär 100 meter och får vända. Det enda jag tänker är; "Vad pinsamt! Och jag ska bo i den här stan?" Bara ett tecken på att jag måste vara väldigt trött.. ;)

Bajbaj ! ;P / n


Äntligen våra impulsköp!

Hello People! ;D Jag ska nu försöka göra en liten sammanfattning om lördagens lilla äventyr. :D

Klockan 14.53 satt jag, Becca, Ebba, Eva, Jeja och Eve på tåget mot Jönköping. Förväntansfulla och taggade.. (men även lite trötta höhö ;P) När tåget stannade vid centralstationen i Jönköping beslutade vi att ta bussen direkt in till A6, istället för att stanna kvar i stan och invänta kvällen. Så vi tog alltså bussen, och utanför A6 höll vi på att bli påkörda av bussen också ;P Uppspelta och förvirrade sprang vi därifrån in på A6. Där gick vi bland annat lite på H&M innan vi tog en paus för käk ;D .. Jag åt någon ungsbakad lax med kryddstarkt täcke. Till det potatis och kall sås. Blev dock lite besviken. Tycker inte det där täcket var så kryddstarkt, såsen var inte heller susen och potatisen blev rätt torr. Men Laxen var supergod, som lax brukar vara då alltså ;P..

Efter en stund åkte vi med bussen in till centrum igen för att invänta nästa buss som skulle ta oss till Rosenlund och konserthuset. När bussen väl kom kändes det som om alla skulle dit. Proppad med folk åkte den slutligen iväg. Och där stod vi och trängdes med alla andra människor. Påminde lite om när jag och Jessica var i Stockholm och skulle till Gröna Lund, fast då var det dock ännu värre ;P.. (BASTU liksom ;P)

Slutligen framme vid konserthuset. Tillslut på plats. Klockan rann iväg mot 20.00 och där satt vi på rad 28 alla fem i rad, och till jubel och applåder kom de fyra killarna utr på scen; Özz, Soran, Måns och Björn. De började med att förklara att man varken fick fotografera eller filma under föreställningens gång. Men så tog Björn sin mikrofon och sa att om det verkligen var någon som ville ta kort kunde dem göra det nu.. Och så pose självklart. Själv fick man en bild när han står på alla fyra. haha ;D


Själva showen var jättekul.. ! Allihopa var susen faktiskt. Rätt lika men ändå så olika. Det var en liten kille i publiken, Gustav 12 år, som blev utsatt för alla fyra. Måns var bla nere hos honom och sjöng en godnattvisa.. ;D Nemen sjukt sköna killar allihopa ! ;D Tänkte faktsikt inte berätta så mycket mer om själva showen här. För även om jag skulle skriva ner allt roligt dem sa här skulle det inte bli samma sak liksom, inte lika kul ;P., Så vi skiter i det. Blev ni besvikna ? (Jag är så elak mohahah ;P)  Men hur som helst blev det en mkt lyckad kväll ! Något som gärna skulle kunna få bli en favorit i repris.. :)

TACK tjejer för en mycket rolig lördag med er ! :)  <3
/ n


Tung vecka men förhoppningsvis bra helg !

Denna veckan har inte precis varit den bästa. Har varit trött och nere, haft magbesvär av något slag och känt en massa ångerst och oro. Kan bero på att det känns som om det börjar bli mycket i skolan just nu. Så ska vi skriva värsta uppsatsen i historian igen och har ingen aning om vad jag vill skriva om. Ångerst! Och så Människan socialt och kulturellt imorgon känns bara jobbigt. Vi ska ha någon slags muntlig redovisning. Fråga mig inte hur Britta vill ha det upplagt, tror inte hon riktigt vet det själv. Känns väldigt oklart. Det verkade iallafall som om vi ska kunna typ allt om sociallisation och inrikta på oss på något speciellt. Ångerst! Men tänkte att jag kanske kunde ha en disskusion om hur en skilsmässa påverkar socialisationen m.m för barnen, eftersom jag själv har skilda föräldrar. Då kan jag ju utgå lite från egna erfarenheter också. Egna erfarenheter är bra. Det gillar Britta.. :P Men,men det ska nog lösa sig det också..Sedan är det ju matten också. Hade ont i huvudet efter lektionen i måndags. Tänk att man kan bli så trött av en persons röst. Och så ska vi kansek lägga matte på onsdag istället, på vårat hål, när jag har min sånglektion.. :/ gah, varför måste han vara så jobbig.. ?

Men även en dålig vecka kan ha sina ljusglimtar.. Och det bästa händer i helgen. Imorgon, kväll med min Jessica och våran flumfilm med gottgott ! ;D <3
Och så lördag, den 18 oktober, Jönköping med tjejerna; Becca Ebba, Eva, Jeja och Eve. Och Björn Gustavsson och co. på kvällen .. = Aprilmånads impulsköp ;)

Men nu ska jag sätta mig framför böckerna igen ;P. Hur tungt det än känns..
/ n

?

Man tror att man känner en människa in på djupet. Man tror att man kan lita på löfterna hon en gång gett. Men i den här världen verkar man inte kunna göra något av det..Speciellt när hon döljer sitt misslyckade löfte. Speciellt när människan som man har störst förtroende till sviker. Speciellt då det är personen närmast hjärtat..


Tack så himla mkt för din ärlighet !


torSdag

... och idag har jag bokat tågbiljetter till Helsingborg :) wohoo.. På höstlovet far jag, sedan blir det ett par dagar med Natalia :).. Var så fruktansvärt länge sedan nu. Typ ett och ett halvt år sedan snart. Ett och ett halvt år sedan sen Malta !!. åhejhå. saknar!

Men har ni tänkt på vad dyrt det kan vara att åka tåg ?! Helt sjukt !. Borde vara billigare med tanken på miljön. Hur ska de annars få folk att åka mer kollektivt om det inte är hyfsat billigare priser ? Ne, något man borde ändra på..
Men jag har dålig fantasi, och kommer inte på vad mer jag kan skriva som skulle vara intressant..!Nos Vemos los gentes! / n

hÖstEN

Det bästa med hösten är..

1. Alla färgglada löv som pryder träd och gator. :)  Så vackert!
2. Mössor! Vantar! Halsduk! Varmt och skönt..
3. Varm Chokladmjölk. På något sätt så känns det väldigt höstigt(/vintrigt) och det är gott i kylan :P
4. Te. Ja, ja, ja jag är väl beroende då ;P
5. tända ljus.. Lyser upp i höstmörket.
6. Filmkvällar i all ära! Så mys!
7. Höstpromenader. När solen skiner såklart..
8. Julen närmar sig, vilket är det mysigaste på hela året ungefär..
9. Kanelbullens dag. Visst kanske lite överdrivet, bara för att folk ska köpa massa kanelbullar precis som dem köper semlor på fettisdagen. Men erkän att det ändå har sin charm. Dessutom är kanelbullar godare än semlor.
10. Höstlovet. Ingen höst utan höstlov och Haloween.

och jag är färdig med hemprovet i Geografi. Puh.. Nu är det bara att hoppas på att det kommer fram via mejlen.

/ n


RSS 2.0